un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huawei si-a lansat oficial smartphoneurile in Romania

28 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Ieri Huawei a prezentat oficial gama sa de smartphone-uri şi planurile de viitor în România, unde în următoarea perioadă va aduce în magazine telefoane sub brand propriu Huawei. Momentan ei vând telefoane doar prin operatori şi sub brandul acestora, dar acum au ajuns la punctul unde brandul Huawei este suficient de puternic pentru a reuşi singur.

Aşadar, în următoarele săptămâni vor apărea în magazine mai multe modele Huawei. Producătorul chinez a mers pe Android, mizează pe ecrane de dimensiuni mari, pe NFC, pe telefoane dual-SIM, pe tehnologia 4G prin LTE, atunci când va fi disponibilă în România. Desigur că nu toate modelele au aceste caracteristici, dar cele care nu sunt “full-option” au de obicei alte caracteristici care le fac atrăgătoare, precum forme rotunjite sau carcase de aluminiu.

Telefoanele prezentate sunt următoarele:

Honor – ecran de 4 inci la 854 x 480 pixeli, Android 2.3.5, baterie de 1900 mAh, lăudată ca fiind cea mai lungă de pe piaţă, capabilă să ofere telefonului 3 zile de utilizare între încărcări. Honor are procesor la 1,4 GHz într-un chipset Qualcomm 8255T, camera de 8 Mpx, aproape 11 milimetri grosime şi doar 140 grame în greutate, wifi b/g/n, GPS, face şi hotspot pentru Internet. Seamănă un pic cu primul Samsung Galaxy S la carcasă. Costă în jur de 300 de euro.

Vision – Android 2.3, procesor la 1 GHz în chipset Qualcomm 8255, camera foto 5 Mpx cu înregistrare 720p, flash LED, radio, baterie de 1400 mAh. Ca aspect e destul de asemănător cu iPhone 4 pe culoarea albă, dar cu spatele mai rotunjit.

Boulder – este un telefon cu tastatură QWERTY, asemănător cu Blacberry-urile. Rulează tot Android, dar versiunea 2.2, are ecran de 2,6 inci QVGA şi doar 10 mm grosime.

Sonic – un model de 3,5 inci cu rezoluţie 320 x 480 pixeli, cu design rotunjor, Android 2.3, cameră foto de 3,2 Mpx, baterie 1250 mAh.

X3 – un model asemănător cu Sonic, dar are ecran de doar 3,2 inci şi procesor la 600 MHz.

[nggallery id=14]

Huawei a prezentat şi o tabletă interesantă, numită MediaPad. Are 7 inci, doar 10 mm grosime şi 390 de grame greutate, precesor dual-core la 1,2 Ghz, ieşire HDMI, cameră foto la 5 megapixeli.

MediaPad face parte şi din noul concept Huawei de a se adresa şi amatorilor din acest domeniu, aşa că vine preinstalată cu principalele aplicaţii Android pentru conectare la Facebook, cu Shazam, Dropbox, doubleTwist pentru muzică şi Plex pentru filme. Este oferit în plus şi acces la HiSpace, un fel de Android Market făcut special de Huawei, asta pe lângă market-ul standard, desigur.

[nggallery id=15]

Tableta va costa în jur de 400 de euro.

Am văzut şi Huawei Discovery, un telefon fără sistem de operare simandicos, dar rezistent la apă, şocuri, aruncat de la înălţime şi alte asemenea. Chiar l-am văzut testat pe loc, într-un vas cu apă şi aruncat pe podeaua dură, şi nu a avut nicio problemă. Huawei îl recomandă celor care lucrează într-un mediu mai dur sau celor care fac sport şi nu vor să care un smartphone fragil cu ei atunci când aleargă, urcă pe munte sau merg cu bicicleta.

L-am filmat la teste:

 

[nggallery id=16]

Am aflat şi diverse alte detalii interesante, precum faptul că în lume Huawei a trecut pe locul 5 al producătorilor de smartphone-uri cu Android, depăşind Sony-Ericsson, şi că au o strategie cu 4 trepte de abordare a pieţei, întâi să se poziţioneze pe piaţă, apoi să capteze interesul clienţilor potenţiali, urmând ca după aceea să-i convingă să cumpere Huawei şi să rămână loiali brandului.

Interesantă prezentarea şi nu mă îndoiesc că telefoanele sunt bune şi bine făcute (s-au vândut deja în România o grămadă de Huawei deghizate sub branduri Vodafone şi Orange), dar aştept să le butonez cu mâna mea şi să văd şi preţurile lor. Calitatea sau preţul le va decide succesul, poate chiar amândouă.

    5 comentarii

  1. Deci, a inceput si sfarsitul! Daca au ajuns sa faca prezentari “oficiale” de produse sub brand propriu pe o piata asa de importanta ca Romania, e clar!

      (Citează)

  2. oricum ei erau pe piata cu aparatele Vodafone Smartphone…am inteles ca rulau pe platforme de huawei dupa ce s-a renuntat la platformele de sagem.

      (Citează)

  3. fuggly but cheap

      (Citează)

  4. Asta e numai inceputul Huawei in Romania. Un lucru mai mult decat excelent !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus