un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Incalzirea de dimineata e importanta

27 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

De la o vreme fac o mică încălzire în fiecare dimineaţă, după ce mă dau jos din pat. Nimic simandicos, ci:

  • câteva rotiri din încheieturi
  • câteva rotiri de cap
  • două serii de extensii braţe în lateral, cu palmele în sus
  • două serii de extensii braţe pe verticală
  • două serii rotiri de trunchi cu braţele în şold
  • câteva fandări laterale cu picioarele
  • strâng din degetele de la picioare ca la orgasm, ca să mişc şi tălpile
  • la final mă scutur din toate încheieturile şi îmbinările, ca un epileptic dezbrăcat la Polul Nord

Prin serie înţeleg 8 mişcări, după sistemul din şcoală cu alternanța un-doi, trei-patru, cinci-şase, şapte-opt. Termin totul mai repede decât îi ia lui Neti Sandu să zică bazaconii despre vreo două zodii.

E incredibil cât de bine mă simt după asta, cum mă înviorez şi cum mă dezmorţesc. E important să ai corpul încălzit, ca să nu rişti vreo întindere. Apoi mă simt revigorat, spre deosebire de zilele în care nu făceam asta, când mă dădeam jos din pat şi mă urcam în maşină, iar de acolo mă dădeam jos direct în scaunul de la birou.

Ştiu, Chuck Norris face în fiecare dimineaţă 1000 de flotări, apoi tracţiuni în 2 degete, iar până la muncă bagă un sprint.

    11 comentarii

  1. te-ai ramolit de tot :)
    vezi ca e postarita la usa cu pensia :))

      (Citează)

  2. Da , dar discutia cu postarita este nepretuita :D

      (Citează)

  3. Daca tot ai chef de miscare, pai mai bine faci un efort si reusesti sa te duci la sala de forta inainte de munca. Am destul cunostinte care se trezesc la 5:30-6 si pleaca pentru o ora la o miscare mai…accentuata…Practic exercitiile astea pe care le faci tu nu-ti ajuta la altceva decat streching sau dezmortire, in rest, fizic, sunt fara efect…imho :)

      (Citează)

  4. Eu is mai lenes, insa de ceva vreme nu ma mai arunc din pat direct. Intii imi pun genunchii pe piept si ii tin acolo si fac un usor balans de citeva ori. Apoi cu mare grija imi pun picioarele pe podea fara sa imi fortez coloana. Nu de alta, insa cind ai vertebre tasate niciodata nu stii cind te ia.

      (Citează)

  5. Inainte sa ma mut (acu vreo 3 saptamani) faceam in fiecare dimineata streching si pilates. Cautam filmulete pe youtube si repetam ce vedeam acolo. Pot sa spun ca ma simteam mult mai bine decat acum si recomand tuturor macar astea 15-30 de minute de miscare zilnica, daca nu ai timp de sala.

      (Citează)

  6. Deci asta este secretul formei tale. Sferice.

      (Citează)

  7. ramolitilor!
    ce mai buna miscare posibila = inot.

      (Citează)

  8. lol, e o minune sa realizezi in sfarsit ca miscare te face sa te simti mai bine, nu-i asa? Ia incearca mataluta 1-2h de sport. Inot, cardio, poate si ceva forta. Sunt convins c-o sa ai o adevarata revelatie.

      (Citează)

  9. Cum zice si baiatul asta, sigur ai 8 minute
    http://www.youtube.com/watch?v=_hiJuXBwtoQ

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus