un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC Radar cu Windows Phone 7.5 la teste

18 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Ca să nu rămân fără un telefon nou după ce am predat Nokia N9 (pratic nici nu se răcise bine în cutia lui și deja îl înșelam), am primit un HTC Radar, un model care rulează cea mai nouă versiune a lui Windows Phone, numitul 7.5 Mango.

HTC Radar m-a surprins prin aspectul său, fiind făcut pe gustul meu. Observaţi carcasa argintie, mai rar prezentă la modele HTC, care de obicei preferă negrul sau maroniul. Am apreciat foarte mult carcasa argintie de pe Desire Z-ul meu, iar Radar are acelaşi aspect elegant. Apoi, aceeaşi carcasă este făcută dintr-o singură bucată de metal (pare metal), precum Desire S, un model care mi-a plăcut foarte mult tocmai din acest motiv.

Telefon Mobil HTC Radar, Argintiu – 1659 lei la eMAG

Radar (de câte ori îi zic numele, mă gândesc la personajul din MASH) are un ecran de 3,8 inci, procesor 1 GHz pe chipset Qualcomm, camera de 5 Mpx şi rulează noul Windows Phone 7.5 Mango, numit de acum încolo WP7.5 sau Mango, ca să-l mai scurtăm. Mi-era dor de acest sistem de operare. Este noul venit în piaţa smartphone, dar are multe de oferit şi este mult mai distractiv decât Android. Pur şi simplu îmi place modul uşor şi inedit în care îmbină contactele cu Facebook, sistemul de live tiles și felul în care sunt animate acestea, culorile, ecranele panoramice care se continuă în mod natural cu noi meniuri și mai ales programele care arată la fel ca noua interfață.

N-am mai văzut WP7 cam din martie (iar un review al acestuia am făcut acum fix un an), dar poate un semn al evoluţiei sale este faptul că am instalat ieri vreo 30 de aplicaţii din Marketplace şi nu cred că-mi lipseşte nimic din telefon. Sigur, n-am TweetDeck ca pe Android, dar am Seeismic; programul de Foursquare nu mai are butoanele în aceleaşi locuri ca pe Android, dar în Mango arată mult mai bine şi e mai uşor de folosit. Nu mai am aceeaşi libertate în customizarea ecranului şi a widget-urilor, dar nu-i nimic, accept să mă ducă telefonul în direcţia în care l-au gândit designerii, nu să impun eu toate detaliile customizarii sale. Iar în schimb am integrate albumele SkyDrive în telefon, am Office de calitate, am Facebook integrat natural în întregul dispozitiv și am găsit chiar și o noutate, o secțiune “Me” în care găsesc toate noutățile și notificările.

Ce pot spune, după o zi de utilizare, este că Mango pare o evoluţie masivă (sunt zeci, poate sute de îmbunătăţiri şi noutăţi) a sistemului de operare. Dacă anterior am zis că are potenţial şi mai trebuie dezvoltat într-un sistem matur, iată că a ajuns la maturitate şi e gata de bătălie. Abia aștept să fac o listă cu îmbunătățirile sale și cu aplicațiile folosite.

Telefon Mobil HTC Radar, Argintiu – 1659 lei la eMAG

    12 comentarii

  1. Am vazut mai demult ca pe moobi ca primisei un HTC Mozart la teste dar nu ai facut review chiar sunt interesat sa-l cumpar deoarece e exact ce imi doresc intr-un smarphone : e mic , perfomant , si pretul e foarte bun pe ce ofera .

      (Citează)

    • Daca vrei WP7, Mozart e un telefon foarte bun datorita carcasei solide. Nu avea nici o hiba, nimic care sa-l descalifice.

      Eu iti recomand acest HTC Radar. E la fel ca Mozart-ul, dar vine cu WP7.5 (diferenta mare), are bateria mai mare, chipset-ul mai nou, e mai nou el si asta inseamna ca HTC va da mai multe update-uri viitoare, in timp ce Mozart e deja scos din plan. Singura diferenta este ca Mozart are camera de 8 Mpx si Radar de 5 Mpx, dar nu e importanta, ca oricum scot poze cam la fel.

        (Citează)

  2. @radu: parere au de HTC Trophy? e diferenta intre Radar si el? dupa parerea ta..

      (Citează)

  3. Windows Phone Mango este un sistem de operare de care m-am îndrăgostit. :D

      (Citează)

  4. La radar ma eneveaza putin design-ul sa zicem ca nu ar fi cine stie ce dar are si carcasa argintie ceea ce nu-mi place si la pret 16 mil mi se pare cam scump fata de 11mil chiar 950 la magazine mici al lui mozart .

    Mai bine as astepta pe asta ca am auzit ca tot intre 16-17 mil o sa fie http://www.gsmarena.com/samsung_omnia_w_i8350-4200.php

    Dar auzisem ca toate telefoanele wp 7 trec pe mango ca in general pot duce sistemul pe configuratia aia .

      (Citează)

  5. Si pe Mozart, Trophy, sau orice telefon lansat initial cu WP7 se poate instala WP 7.5 (Mango). Veti primi notificare oficiala si se instaleaza cu Zune software prin PC, fara niciun hack. (La Android de obicei trebuie sa iti bati capul cu ROM-uri neoficiale)

    Din vechea generatie de telefoanele, eu recomand LG Optimus 7. Este foarte bun si mai nou foarte ieftin pentru ce ofera. Designul e sold (spatele e metalic), gorilla glass in fata, baterie de 1500, 16 GB memorie.
    Il folosesc din Decembrie. De 2 saptamani ruleaza Mango.

    Din noua generatie, HTC-urile au fost primite foarte bine, dar personal as astepta lansarea noilor modele Samsung si mai ales Nokia cu WP 7.5, inainte sa iau o decizie.

      (Citează)

  6. asa voi face sumsungul asta omnia ce trebuia sa iasa arata foarte bine are si super amoled si e si mai mic :)

      (Citează)

  7. @nwradu
    “Eu iti recomand acest HTC Radar. E la fel ca Mozart-ul, dar vine cu WP7.5 (diferenta mare)”

    Orice telefon care suporta wp7 suporta si wp 7.5 (mango). asta inseamna ca prima oara cand il conectezi la PC o sa iti fac upgrade la sistemul de operare.
    Din ce spune Radu se intelege ca Mozartul nu ar suporta WP 7.5 (mango)

      (Citează)

    • Ba da, il suporta si Mozart, dar e mai bine sa iei generatia mai noua a unei game, mai ales cand e vorba de HTC. Au un talent de a nu mai oferi suport tehnic pentru cele vechi dupa ce au facut altele mai bune.

        (Citează)

  8. Bai frate cum sterg lista de contacte din Trophy? intrebare concurs.)

      (Citează)

  9. marius ionescu

    20/11/2011 la 11:24 PM

    windows phone mobile 7 este un sitem de operare reusit, bine ca si cei de la nokia au ales acest SO pentru noile sale telefoane lumia 800 si 710.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus