un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Templul Soarelui

15 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

În periplul prin restaurante chinezeşti din Bucureşti (Pekin, China-town) a venit şi rândul celebrului Templul Soarelui, pe care mi l-au recomandat mulți. Am fost în locaţia de pe str. Eminescu intersecţie cu str. Toamnei, unde este şi grădina afară cu un perete cu apă pentru a ascunde zgomotele străzii, ceea ce mi s-a părut o idee bună. Între noi fie vorba, nu înţeleg de ce au deschis 4 restaurante în Bucureşti, dar toate în aceeaşi zonă, între Vasile Lascar, Eminescu şi Ştefan cel Mare.

Mâncarea a fost cea mai ok de până acum. Supele au fost bune, dar tot la Pekin sunt mai bune. Vedeţi în imaginile de mai jos o supă cu porumb (şi ou şi un pic de pui) şi una cu ciuperci. Cam 9 lei porţia. Am mâncat rață cu legume, foarte bună, moale şi gustoasă. Cea mai bună rată de până acum, chiar dacă a costat 45 de lei. În imagini vedeţi şi o vită pe plită încinsă şi vită cu legume, pe la 25 de lei ambele. Eu am luat şi orez cu creveţi, care mai mult a fost creveţi cu orez, aşa de mulţi erau înăuntru, pentru 11 lei. Bere au și Tsingtao, Cola e la 0,5 litri, fără alcool este Bavaria sau Stella, plus tot felul de băuturi chinezești sau europene.

Pe total a fost foarte bună mâncarea şi multă. Nu uitaţi să luaţi şi cele trei sosuri disponibile (clasicele soia, dulce-acrişor şi iute) ca să sporiţi aroma orezului sau a cărnii. Mihai Eminescu 151 colţ cu str Toamnei, parcare găsiţi pe străduţele din jur, 021.211.16.93 pentru rezervări.

    4 comentarii

  1. Prietena mea a comandat pui cu suprize de la ei si a primit ca surpriza un gandac. Altfel, mancarea e bunicica.

    Mancarea pentru comanda era facuta in restaurantul de la Eminescu.

      (Citează)

  2. Looool :))

    M-am gandit la cu totul altceva cand am vazut titlul pe Twitter.

      (Citează)

  3. De la fata locului (sunt acum intr-un sat numit HongKeng din provincia Fujian) pot sa iti confirm ca mancarea aia nu are nicio legatura cu ce mananca chinezii. Arata bine totusi, nu m-ar deranja sa ma arunc pe farfuriile alea, dar nu dupa o masa de doua ori mai bogata pentru 60 yuan (cca. 7 Eur). Este de amuzant cat de mult variaza mancarea “chinezeasca” in Europa in functie de tara, se adapteaza enorm.
    Pe de alta parte, restaurantul ala e f bun, sunt unele mai bune si mai “veridice” in Dragon/Europa dar trebuie sa mergi cu un prieten chinez, e cam greu cu limba romana :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus