un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul Chinatown

26 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

După nume v-aţi dat seama că e vorba de un restaurant chinezesc. Îl găsiţi pe Strada Viitorului, între Eminescu şi Ştefan cel Mare. De afară nu pare cine ştie ce, construcţia fiind în ton cu zona, dar înăuntru arată mult mai bine.

Nu e mare diferenţă faţă de restaurantul Pekin din pasajul Villacrosse. Preţurile sunt cu un leu mai mici, adică aceeaşi supă este 7 lei la Chinatown şi 8 lei la Pekin, sau un fel de mâncare este 22 de lei aici şi 23 de lei în cealaltă parte. Nesemnificativ din acest punct de vedere. O diferenţă observabilă de preţ este la mâncărurile din carne de raţă, care costă între 40 şi 45 de lei la Chinatown, în timp ce la Pekin sunt 23-25 de lei.

Mâncarea este ok. Nu vreo capodoperă a gastronomiei, dar cu un pic de efort şi noroc atunci când alegi din meniu poţi mânca bine. De exemplu orezul cu legume nu avea gust decât după ce am turnat peste el puţin sos de soia şi am amestecat şi cu aromă de la carne. Sfat important: la restaurantele chinezeşti întotdeauna să comandaţi şi sosuri suplimentare. Eu merg pe soia, dulce-acrişor şi cred că de acum voi lua şi unui iute, dacă nu comand ceva care este deja picant.

La carne spuneam că este cumva la noroc. Un amestec mixt de pui, porc şi vită cu legume, servit dintr-un recipient de lemn, a fost foarte bun. Carnea era bine făcută, legumele bune, zeama ieșită din ele perfectă. O vită la plită încinsă mi s-a părut în schimb cam plină de zgârciuri şi fără un gust anume care să mă facă să exclam “da, aşa e vita”. De asta spuneam că e şi după noroc şi că probabil după multe încercări înveţi ce merită şi ce nu din întreg meniul. Am avut senzaţia că mănânc de la Chopstix sau Wu-Xing, doar că o fac într-un restaurant, din farfurie, nu din cutie de carton.

Servirea e ok, interiorul arată bine, cafeaua şi limonada au fost acceptabile. E mai spaţios decât Pekin, dar parcă mi-au plăcut mai mult farfuriile de la acela, iar meniul era mai mare şi mai bogat. Aş fi tentat să încerc la Chinatown câte o specialitate precum rață întreagă, despre care scrie că trebuie să o comanzi cu o zi înainte, dar nu cred că mi-aş permite prea curând şi n-aş vrea să risc banii pentru că nu m-a convins mâncarea mai ieftină pe care am încercat-o.

www.china-town.ro pentru alte informații. Zilnic 12-23.

    3 comentarii

  1. Sa incerci Templul Soarelui de pe Vasile Lascar (tot in zona de mai sus). Se spune ca e cel mai priceput bucatar si cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti.

      (Citează)

  2. Nu arata grozav felul de mancare la Chinatown…
    Cum ti-a zis si Adrian , incearca Templul Soarelui – cel de pe Str. Dimitrie Onciul ( langa Foisorul de Foc ) mi se pare mai bun , este delicioasa mancarea . Iti recomand “vita in sos chinezesc ” o data sau de doua ori s-a intamplat sa mai aiba zgarciuri in rest wow! se topeste in gura hihi, “pui 1000 de fire ” ( e mai picant) si daca iti place usturoiul ” pui cu urechi de lemn ” si “vinete crocante” :) Singura problema e ca nu stau prea bine cu aerisirea, dar merita (au si terasa) .
    Daca vrei o mancare chinezeasca deosebita atunci “Orasul Interzis” – este putin mai scump ca la Templu,dar felurile sunt preparate cumva diferit fata de restul restaurantelor chinezesti prin care am fost, nu e asa multa prajeala :D ( cel putin felurile pe care le-am comandat noi..) ufff deja mi-e pofta …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus