un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Mogosoaia

25 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Am fost ieri la Palatul Mogoşoaia şi în parcul acestuia, iar toată experienţa a fost o surpriză foarte plăcută. Locuri frumoase, bine îngrijite şi curate, un palat în curtea căruia ai ce vedea, o privelişte superbă a lacului, plus un loc imens de picnic lângă el (n-am văzut grătare, dar poţi să stai pe iarba cât vrei). Totul gratis, mai puţin muzeul. Lângă palat funcţionează şi o terasă la care poţi să bei şi să mănânci.

Ar fi de admirat şi vilele superbe de peste lac, care au vedere directă la palat. Mi-ar plăcea să locuiesc acolo şi să am aşa privelişte. Mai surprinzător este că toate acestea se află la mai puțin de 1 kilometru de locul în care se termină Bucureștiul, pe ieșirea prin Bucureștii Noi. Mai jos sunt HDR-uri și panoramice.



Fotografii normale sunt pe Facebook în albumul Mogoșoaia.

    8 comentarii

  1. HDR 3 imi place, cu toate ca as fi preferat o nuanta mai cald.

    Mogosoaia Panoramic 3 e ciudatel – cerul e ars in dreapta. Ai tras panorama in M ?

      (Citează)

    • HDR 3 este cavoul familiei principelui Bibescu. George Bibescu are o poveste foarte interesanta, scrisa la intrare pe o placa. A studiat artele militare la Paris, a intrat in armata franceza, a luptat in Mexic in timpul lui Napoleon al III-lea, apoi in Algeria, apoi impotriva Germaniei, e facut si prizonier si eliberat, apoi devenind scriitor in Franta.

      Panorama arata ciudat pentru ca era modul Spot. Cerul era foarte stralucitor si cladirile ieseau intunecate in alt mod decat Spot, asa ca l-am folosit pentru a obtine o imagine buna a zonei si ignorand cerul. Soarele era cam in directia mentionata de tine, de aceea zona respectiva este cea mai luminoasa.

        (Citează)

  2. Banuiam pozitia soarelui, dupa umbra.

    Ai cam riscat cu expunerea – panorama se recomanda a se face in M.

      (Citează)

  3. Stiu de ghid :) Nu mi-a placut englezismul “apertura”, pentru care exista echivalentul diafragma. O chestie pe care cred ca ai uitat sa o mentionezi este temperatura de culoare (white balance), care deasemenea trebuie tinuta constanta.

      (Citează)

  4. Pozele sunt exceptionale. Am fost si eu acolo acum o luna si am apreciat foarte tare curatenia exemplara si faptul ca oamenii veneau la picnic cu cosuletele cu papa bun, stateau pe paturi, pe iarba, si cand plecau nu ramanea nimic in urma lor. M-am simtit ca afara :)

      (Citează)

  5. am fost si eu ieri … foarte multa lume, multi mici, multa mizerie .. ma rog :)

    dar e fumos :)

      (Citează)

  6. imi poti spune si mie te rog,cate statii sau la ce statie as putea sa cobor din autobuzul 460 pt. a ajunge la palatul mogosoaia?as vrea si eu sa dau o fuga azi pana acolo,dar nu stiu sigur cum sa ajung..sau unde sa cobor …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus