un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Antena3.ro in HTML5

23 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Antena3.ro face o demonstraţie frumoasă despre ce înseamnă HTML5 la adresa antena3.ro/html5. Se mişcă mult mai fluent în IE9 decât în FF 3.6, după cum era de aşteptat, iar noua structură a site-ului îmi place. S-ar putea chiar să o folosesc pe viitor pe aceasta în locul versiunii standard, mult prea încărcată cu text şi informaţie.

Observaţi că layout-ul este atipic, diferit de site-urile cu care suntem obişnuiţi, dar fără a avea Flash în el. E unul din avantajele noutăţilor din HTML 5 şi abia aştept ca astfel de site-uri să fie tot mai multe. Mi se pare că vor revoluţiona Internetul şi vor face că fiecare site să poate fi complet diferit ca funcţionalitate, aspect şi interfaţă, generând astfel și o competiție puternică între site-uri și servicii. Cândva aceasta competiție de design se maninfesta în site-uri făcute doar în flash, cu tot felul de animații și efecte, dar Flash-ul se încărca greu și rula încet și avea multe dezavantaje. Acum totul este din html.

Ca exemplu vedeți și benzile desenate Tron, care arată arată cum poţi face comics pe Internet într-un mod foarte elegant, thekillersmusic.com e gândit ca o panoramă 360 de grade, iar director.bonjovi.com arată ca o interfaţă futuristă în care clipuri video rulează în acelaşi timp. Ne aşteaptă vremuri bune.

    8 comentarii

  1. html5 my ass. Mai mult html5 ai tu in tema de la blog. Abureli de marketing… am vazut putin css3 dar si mai putin html5. Probabil pentru tampitii astia, html5 inseamna jquery… Oricum, daca vrei sa zici lumii ca saitu tau poate fi vazut de pe iphone/ipad, futi un /html5 dupa root si te speli pe maini. Sunt curios doar cum vor mai baga astia reclamele lor pe designul asta.

      (Citează)

  2. Se misca super repede in IE 9,imi place

      (Citează)

  3. Nici nu e pus pentru clipurile video. Jesus Christ.

    P.S. Nu merge edit comment </3

      (Citează)

  4. se misca si in chrome la fel de bine (12) ;)

      (Citează)

  5. Dar in internet explorer 6 cum se misca?
    Ah nu eram la capitolul comparatii intre un browser nou si unul vechi? Nu de alta dar firefox e deja cu versiunea 5.0 in stable release.

    ie este singurul motivul pentru care html5 si tehnologiile open au intarziat si vor mai intarzia inca macar 2-3 ani.

      (Citează)

  6. Din pacate, se pare ca cei de la Antena3 stiu sa “fure” destul de bine cod JS.

    Site-ul dupa care s-au inspirat este : http://html5.labs.ap.org/

    Puteti vedea pe site-ul Microsoft IE9 lista topurilor HTML5, top dupa care s-au inspirat si cei in cauza.
    http://www.beautyoftheweb.com/#/experience

    Sunt webdesigner si imi pare rau cand vad asa ceva.

      (Citează)

    • @Adi: furt este doar daca nu au avut permisiunea sa foloseasca un anume layout sau CMS. Altfel, e ca si cum ai zice ca toti cei care avem WordPress suntem hoti.

      Cred ca proiectul este facut in colabrare cu Microsoft Romania, ca parca printr-o reclama am ajuns la ei. E deci normal sa foloseasca un layout clasic si sa se inspire de ce altceva este pe beautyoftheweb.com

      @Vlad: nu stiu, eu n-am trecut la FF4 si nu vad motiv. Inca folosesc 3.6 si IE9.

      @ferike: probabil, din cate stiu IE9, FF4 si Chrome 12 sunt primele care suporta HTML5 si accelerarea prin placa video. Chrome nu mai folosesc, asa ca nu stiu.

      @rats: decat versiunea curenta… O prefer pe asta, indiferent cum i-ar zice si ce-ar fi de fapt.

        (Citează)

  7. layout-ul e frumos, optimizat pentru widescreen (ceea ce e naspa pe calc meu 4:3 de la serviciu :( ..)
    pro: aerisit si faca prostii
    contra: prea multe efecte mouseover, care nu isi au rostul decat pentru tiganii din publicul tinta.

    si nu zic nimic de basescu.. se vede ca e doar de test.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus