un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Demisia lui Basescu vrem! (de o luna)

25 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Antena 3 are o campanie pe site-ul propriu: te invită să semnezi o petiţie online prin care să ceri demisia preşedintelui Băsescu.

Nu-mi place de Băsescu, dar campania e moartă din faşă. Totul are la bază o scrisoare deschisă a regizorului Sorin Ilieșiu, un nume necunoscut mie. Acest domn enumeră câteva motive pentru care este nemulţumit de preşedinte, printre ele declaraţiile despre regele Mihai, condamnarea târzie a comunismului şi alte scandaluri mai mari sau mai mici, concluzionând că Băsescu n-a făcut cum ar fi vrut chiar el, aşa că dă-ți demisia nene!

Cu această ocazie, respectivul domn uită complet de principiile democratice pe care le apară cu atâta înverşunare în scrisoare. Mă refer la două dintre ele, foarte importante. Primul spune că te supui voinţei majorităţii, ceea ce înseamnă că dacă tu votezi cu X, dar majoritatea îl alege pe Y, atunci asta e, Y devine şi preşedintele tău. Un alt principiu spune că mandatul preşedintelui este de 5 ani. Dacă nu l-ai votat, dar totuşi a ajuns acolo, ghinion… te va conduce 5 ani. Dacă l-ai votat şi după doi ani nu-ţi mai place de el, ghinion din nou… îl mai suporţi încă 3 ani. E o loterie, o persoană te poate păcăli la alegeri şi poate câştiga voturile şi apoi se poate dovedi un conducător neinspirat, dar când accepţi sistemul democratic accepţi şi acest risc.

În mod cert nu ceri demisii doar pentru că aşa vrei tu. Şi revenind la petiţia de pe site-ul Antenei 3, a trecut o lună de când este acolo şi abia a adunat 27.000 de înscrieri. De o lună de zile ştirea este pe pagina principală a site-ului, imediat sub ştirile zilei. Are şi link personalizat la antena3.ro/demisiadeonoare. E făcută după toate regulile SEO-ului, adică linkul pentru semnare este cu bold şi majuscule, ceea ce înseamnă succes garantat în pagină, nu?. Şi totuşi, doar 27.000 de oameni au semnat-o în acest timp, ceea ce, raportat la milioanele cu drept de vot, este nesemnificativ.

O mai ţin mult pe pagină? Hai cu altă dudă!

    9 comentarii

  1. Astia merg dupa ideea petitiei ProTVului (aceea cu adoptia copiilor), dar ii aplica principiile lor calauzitoare.

    In orice caz, ProTV strangea si date personale (CNP, parca si buletin, telefon..), conform legii in cazul unei petitii oficiale. Mai lipseau doar semnaturile. Ce face Antena 3 e doar vrajeala. Asta ma face sa cred ca nu au semnat-o 27 de mii de persoane ci de 27 de mii de persoane si clone.

      (Citează)

    • Nici nu mai conteaza, cu 27k nu faci nimic.

      Plus ca si daca ar semna-o 15 milioane tot nu ar exista o petitie oficiala de a cere “demisia de onoare”.

        (Citează)

  2. Ba nu, cu nu stiu cate semnaturi intr-o petitie, poti forta un referendum, o propunere de lege etc. Cred ca daca aia 27 de mii ar fi intr-o petitie oficiala, ar fi suficenti pentru un referendum. Eu sunt insa convins ca nu gasesc atatia semnatari nici macar cu traficul siteului antenei… A fost ordin de partid sa se dea click.

      (Citează)

  3. buna, sunt de ceva mai putin de un an functionar la o primarie din nordul moldovei si am ajuns la o concluzie trista, foarte trista, STATUL E CEL MAI MARE INFRACTOR!!!!!!!!!!!!!!, IAR BASESCU PENTRU CA DEMULT TIMP NU-L MAI CONSIDER PRESEDINTELE MEU LEGITIM AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA PENTRU HAOSUL SI FARADELEGILE PE CARE LE SAVIRSESTE MERGIND DE LA INCALCAREA APROAPE ZILNICA A CONSTITUTIEI SI PINA LA SPRIJINIREA SI CHIAR INCURAJAREA FATARNICILOR SALE SLUGI CE FAC UN ADEVARAT JAF DIN BANII PUBLICI.

      (Citează)

  4. Draga nwradu,
    Am citit mesajul tau dar desi ar fi multe de comentat aici vreau doar sa ma rezum la cateva puncte esentiale: 1. Democratie aici? este discutabil; 2. Alegere (cine pe cine cati si cum a ales cineva corect) sau frauda iar este discutabil; daca noi am fi trait intr-o tara cu baze solide de democratie, ti-as fi dat dreptate 100% chiar orbeste dar nu uita ca noi traim intr-un mediu…”special” ca sa ma exprim frumos. Profesionalismul nu se apreciaza, exact ca pe vremea lui “C” si chiar mai rau, dar se apreciaza agresivitatea salbatica si tupeul ordinar ceea ce ridica mari indoieli asupra multor lucruri si oameni…Furtul si vanzarea au ajuns la cote inimaginabile dincolo de lumea materiala se fura si se vand meritele personale si viitorul. Nu se cunoaste despre concesionare sau franciza sau altele ca e prea profesional si nu aduce profit mult imediat. Productie, locuri de munca, calitatea vietii ca indicator…sunt vise! E drept ca asta se intampla si in alte tari, dar proportia face marea diferenta!

      (Citează)

    • @Cristian: faptul ca nu se apreciaza profesionalismul, ca se fura, ca se vinde, ca nu sunt locuri de munca, nu sunt motive sa ceri demisia presedintelui. Nu la modul “te-am votat si am luat teapa, asa ca acum vreau demisia ta”, spusa de un domn pe un site intr-o scrisoare deschisa.

      Democratia o faci si tu. Daca ti se pare ca in anumite zone este discutabila, o fi… dar important este cum o cinstesti tu. Vrei sa respecti principiile ei? Accepti faptul ca 5 ani omul respectiv are mandat. Doar pentru ca unii fac ceva rau nu inseamna ce este justificat ca si ceilalti sa faca la fel. Daca afli la stiri ca unii fura sau fac evaziune fiscala, te apuci sa faci si tu, pe motiv ca e deja un precedent? Daca unul parcheaza aiurea, inseamna ca e ok sa facem toti asa?

      Chestia cu alegerile si frauda n-as mai aminti-o. O buna parte din cei ce pierd alegerile vor fi intotdeauna convinsi ca au fost fraudati. Poate au fost, poate nu, dar in lipsa dovezilor nu mai are rost discutia si nici nu poate fi un argument in nici o alta discutie.

        (Citează)

  5. Mesaj

      (Citează)

  6. nu mai dorim dictatura nu mai suportam minciunile ne crede prosti ,se vede clar ca intrega justitie ii apartine in totalitate jos abuzul de putere DEMISIA BASESCULE

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus