un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde ajung monitoarele CRT

25 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Când am văzut într-o dimineaţă la ştiri ca un om din Giuleşti creşte găini, capre şi alte dobitoace la curte, între blocuri, am vrut să vă arăt imaginea de mai jos. Observaţi nişte carcase de monitoare CRT transformate în recipiente de hrănit animalele din curte. E dovada că nimic nu se pierde, ci totul se câştigă în această lume a tehnologiei.

N-am apucat să caut imaginea în acea zi, dar iat-o acum. Apoi pe seară am văzut la ştiri că un timişorean creştea în propria curte un tigru. Din acela real. Tigru. Îl plimba în lesă, pe stradă, după ce Poliţia i-l confiscase (aş vrea să văd cum arată acel proces verbal de constatare) şi apoi i-l dăduse înapoi, pe motiv că secţia de Poliţie nu avea ce-i trebuie. Poliţia noastră e varză că de obicei, nici măcar dotările necesare pentru a ţine un tigru câteva zile nu le au făcute. La noi ca la nimeni.

În orice caz, mie mi-e milă de posesorul tigrului. Nu înţeleg de ce nu i-ar fi permis să-l păstreze, dacă îi construieşte un adăpost solid. Cu ce-ar fi mai prejos decât condiţiile de la o grădină zoologică? N-ar fi tigrul mai bine tratat şi mai bine îngrijit? Câtă vreme tigrul nu pune în pericol vecinii, iar posesorul său intră să-l viziteze pe propria răspundere, de ce i-l ia cu forţa Poliţia?

Oricum, între posturi despre SLR-uri prin Bucureşti şi pitipoance de lux, să nu uităm că suntem şi ţara caprelor care mănâncă din monitoare CRT şi a tigrilor.

– Asta-i tigru bengalez?
– Nu, timişorean!

    10 comentarii

  1. Si nu numai carcase de monitoare CRT :)

      (Citează)

  2. “Poliţia noastră e varză că de obicei, nici măcar dotările necesare pentru a ţine un tigru câteva zile nu le au făcute.”

    Exagerezi, ca sa nu spun altceva. Daca politia ar avea dotările necesare pentru a ţine un tigru câteva zile, imediat se punea problema de cheltuieli nejustificate.

      (Citează)

    • @Wideblog: aia era gluma, evident ca nu se astepta nimeni ca politia sa aiba celule speciale pentru tigri.

      @nashu: in curand o sa aflam ca de fapt era de la unguri, moment in care gradinile zoologice il vor refuza, politia il va arunca peste granita si apoi va fugi mancand pamantul, iar un roman va spanzura o papusa ungureasca de-a lui Sandokan in piata publica.

      @jules: se pare ca-l ia gradina de la Targu Mures, unde se face un pavilion nou si ar avea loc pentru el. Sper doar ca ii vor da si atentia cuvenita.

      @enzo: glumeam cu politia.

        (Citează)

  3. Tigru banatean, bre.

      (Citează)

  4. Sint total de acord cu cresterea de catre stapin. Mai ales daca indeplineste conditiile de siguranta.
    Foarte corect ai punctat faza cu gradina zoologica. Unde numai spatiu unde sa sa miste liber nu ar avea. De atentie nici nu mai spun.
    M-as lua de cei care cresc tot felul de serpi exotici si carora nu le asigura o incinta securizata asa cum ar trebui.

      (Citează)

  5. Eu nu inteleg de ce ar trebui sa aibe politia romana dotarile necesare pentru a ‘caza’ tigri fie ei bengalezi sau timisoreni sau banateni… Aia e treaba celor de la gradina zoologica. Politia nu are treaba decat cu posesorul, pentru animal trebuie chemati oameni cu experienta adica cei de la zoo.
    De ce o problema ca omul a pus carcasele alea pe post de iesle la capre ? era mai bine daca le arunca pe sosea ? Probabil habar nu are de la ce sunt plasticurile alea.
    Mie asta mi se pare inca o stire de kkt transformata in senzational.

      (Citează)

  6. Pai, atunci, poate mananca file de ungur.

      (Citează)

  7. Naşule-conaşule, Arad este în regiunea Crişana, nu în Banat.

      (Citează)

  8. Eu cred ca ai fost angajat de ceva tabloid (lol) si bagi stiri pe care apoi nu le mai recunosti ca fiind adevarate cand ne dam si noi cu parerea.
    Ungurii au tigri – i-am vazut eu!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus