un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu ce se ocupa vechiul CEO Orange Romania

2 Jun 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Ieri a fost prezentat publicului noul CEO Orange România, Jean-François Fallacher pe numele său. Noul şef general pe România şi-a început cariera în Franţa şi a continuat-o în Olanda unde a oferit consultanță şi a dezvoltat business-ul pe partea de date şi Internet. Ce să zic, mega-spor, ARPU tot mai mare, secretare mai frumoase şi maşini mai confortabile!

Mai interesant este unde a fost promovat fostul CEO al Orange Romania. Thierry Milley “va reveni în Franţa, unde va coordona activităţile de plăţi prin telefonul mobil şi de dezvoltare a serviciilor de plăţi contactless în ţările în care este prezent Grupul, implementând astfel unul din cele şapte programe strategice anunţate de Stéphane Richard pe 31 mai”

Opa! Un program strategic de dezvoltare a plăţilor cu mobilul şi mai ales a celor prin metode contactless?!? Marfă! Da, ştiu că în Japonia e de mult aşa ceva. Sunt tot felul de chestii mişto în Japonia, dar cum noi nu trăim în arhipelagul nipon, nu contează. E prima oară când aud că plăţile contactless sunt atât de importante încât fac parte din programele strategice de dezvoltare a unei companii mari din zona noastră.

Ştiţi chip-urile acelea NFC din telefoane moderne precum Galaxy S sau Nexus S? Acelea despre care cineva îmi reproşa că nu le-am amintit în review-ul de la Galaxy S II, iar eu i-am spus că în următorii doi ani nu se va face nimic cu ele, pentru că n-ai unde să faci plăti şi alte asemenea? Acelea vor fi baza acestei direcţii de dezvoltare, deşi doi ani poate e prea optimist din partea mea, cel puţin pentru România.

Asa cum scriam cândva pe mobbi.ro, NFC este Near Field Communications, o tehnologie de transfer wireless de date la distanţă foarte mică, sub 10 centimetri. Teoretic ai putea schimba cărţi de vizită altfel, ai putea apropia telefonul de un emiţător care să-ţi transfere fişiere sau să-ţi deschidă un website, ai putea să plătești ceva ca japonezii sau să pornești motorul mașinii ca posesorii de Megane.

    4 comentarii

  1. vazut ca au facut astia minisd cu NFC?

      (Citează)

  2. microsd cu nfc [endgadget].

      (Citează)

  3. @nwradu ia vezi şi pe aici http://serafimo.hpc.pub.ro ca de mult timp avea Orange idei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus