un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum bea si mananca romanul

14 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Auzită într-o reclamă la berea Noroc, la radio: “Aşa e vorba românească, să mănânci cu măsură şi să bei cumpătat“.

Serios? Cumpătat? Că aş zice că vorba românească e fix invers, să bagi în tine până ţi se umflă burta de trebuie să deschei un nasture la pantaloni, iar de băut se bea până la limita comei alcoolice. Dovada se face la fiecare sărbătoare importantă (şi reclama am auzit-o în preajma Paştelui), unde ai de mâncat nişte aperitive, salată boeuf, ciorbă, sarmale, friptură, cozonac, plăcinte, pască şi ce mai este de obicei pe masă. Iar de băut e suficient să citeşti ziarele în orice zi a anului şi afli de 5-6 tragedii cauzate de alcool.

Nu mi s-a părut niciodată că trăim într-o ţară de oameni cumpătaţi atunci când e vorba de mâncare şi băutură.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus