un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Caini militari

26 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Iată nişte imagini cu câini militari, care au devenit celebri de când s-a aflat că au participat la raidul care l-a ucis pe Osama bin Laden.

În prima observaţi că acel câine are prinsă de vesta sa antiglonţ o chestie verticală. Acolo cred că are o lampă cu LED-uri care să-i lumineze drumul. Descrierea originală a imaginii vorbeşte şi despre flux video transmis către bază, deci bănuiesc că tot acolo este şi o cameră video şi modulul de transmisie.


Aici e un om sărind din avion cu un câine la piept. Sunt curios ce gândește câinele.

Iată şi un câine sărind de bună voie din avion. Asta e o imagine care trebuie arătată câinilor de apartament şi ăstora vagabonzi care umblă cu coada între picioare. “Uite bă ce fac alţi câini, nu ca tine”

Mai multe imagini pe The Big Picture.

    6 comentarii

  1. Interesant în ultima poză este încălțămintea purtată de tipul care sare alături de câine.

    Vibram Five Fingers sunt interziși în mod oficial în armata Statelor Unite, și totuși … tipul îi folosește.

    Edit: poza originala + high res aici: http://www.defense.gov/photos/newsphoto.aspx?newsphotoid=13903

      (Citează)

  2. de ce sunt interzisi ?

      (Citează)

    • @Daniel: din ce citesc, ar fi interzisi pentru ca nu arata bine cu uniforma militara, iar acesta e un domeniu destul de conservator. In practica, daca poti da unui soldat din trupele speciale un avantaj si de 1% fata de situatia curenta, i-l dai si gata.

      @ipo: fac la pisoar, apoi se spala pe labe cu apa si sapun.

      @enzo: cred ca ai dreptate, pentru sarituri in apa sunt mult mai buni decat bocancii.

        (Citează)

  3. Cainii astia sunt atat de cool incat nu cred ca ridica piciorul cand fac pipi la pom. :)

      (Citează)

  4. Legat de pantofi, 2 chestii :
    – gagiu’ ala sare in apa deci trebuia sa nu fie incaltat ca se udau bocancii.
    – picioarele goale au fost defapt folosite la scara larga in timpul primului razboi mondial de batalioanele de mars romanesti formate 90% din tarani ‘hardcore’ – motiv pentru care au si castigat majoritatea luptelor.

    Legat de caini, nu cred ca in viitorul apropiat sa fie inventat vre-un robot care sa atinga un sfert din utilitatea unui caine de lupta special dresat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus