un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost si la IMAX

17 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Sâmbătă v-am spus că am făcut un tur de forţă prin oraş, întâi la Romanian Tuning Show, apoi la Eros Show şi de acolo la cinematograf-ul IMAX din AFI Palace, unde pentru noaptea muzeelor se proiecta gratuit un documentar despre Staţia Spaţială, făcut în 3D.

Am ajuns pe la 1:30 noaptea în mall şi filmul începea la 2:20. Timpul disponibil l-am pierdut căutând toalete, făcând fotografii în mall-ul gol şi stând în zona de restaurante pe scaun, aşteptând filmul. Nu vă gândiţi că am fost singur, mai erau câteva sute de oameni, sala IMAX umplându-se complet în cele din urmă.

Documentarul este drăguţ. Arată istoria Staţiei Spaţiale şi etapele construcţiei ei. Cele mai interesante secvenţe sunt, desigur, cele filmate chiar de astronauţi în spaţiu şi mai ales cele în care sunt înfăţişaţi făcând lucrurile banale, de zi cu zi. Unul dormea în picioare, lipit de perete, altul băgat ca un liliac undeva în tavan, dar în imponderabilitate orice loc este confortabil. Vrei să-ţi tundă cineva părul în spaţiu? Trebuie să stai cu aspiratorul pornit şi să prinzi fiecare fir de păr, altfel acestea zboară prin cabină şi ajung să blocheze filtrele. Culoarele par atât de strâmte şi pline de cabluri şi mânere improvizate încât mă întreb cum ar putea trece astronauţii prin ele în cazuri de pericol, când ar trebui să fie îmbrăcaţi în acele costume gigantice de spaţiu.

Pentru astfel de imagini merită văzut documentarul (durează cam o oră). Totuşi, este cam vechi, făcut acum câţiva ani, şi degeaba îl narează Tom Cruise deoarece este dublat în limba română (cu grijă şi efort, dar aş fi vrut să ascult vocile originale). 3D-ul este ok, chiar dacă nu crucial şi nu pentru el te duci să vezi Staţia Spaţială, ci dacă eşti pasionat de spaţiu şi astronomie. Eu sunt, aşa că mi-a plăcut.

    2 comentarii

  1. Trebuie sa vezi filmul pe care il proiecteaza astia in 3D la Kennedy Space Center. L-am vazut de 3-4 ori si nu ma satur!

    Citeva dintre momentele interesante sunt legate de imponderabilitatea in Statia Spatiala (chiar ai senzatia ca esti acolo, cu ei) si momentul lansarii unei rachete in Rusia cind o piatra vine sparge ecranul. Parca iti sparge tie ochelarii de pa nas.

    Bine, tot ce inseamna Kennedy Space Center si NASA sunt super jucarii, chiar daca se lauda mai mult cu ce au facut in anii 60-90.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus