un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Time-lapse mega-incredibil

21 Apr 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Tipul care a făcut acest time-lapse este un artist al fotografiei. N-am văzut niciodată un peisaj atât de mişto şi complementat de un cer atât de limpede şi bine tras în fotografii. Decorul e din Spania, fotografiat din vârful unui munte, iar povestea este aici.



Un altul la fel de reuşit cu aurora boreală.

În caz că vă întrebaţi cum face să mişte şi aparatul în timpul acestor time-lapse-uri, are o şină oblică pe care îl urcă şi-l coboară, totul automatizat. Sunt curios ce foloseşte ca soluţie profesionistă de trepied, dar încă sap pe site pentru informaţii suplimentare.

Vreau și eu să fac din astea! Pe undeva zice că a folosit un obiectiv Canon TSE… până azi nici nu știam ce sunt si ce fac acestea.

    16 comentarii

  1. Alea cu cerul, de deasupra tuturor pe care noi, muritorii, nu le vedem, mi se par geniale. Miscarile pamantului, culorile, totul senzational

      (Citează)

  2. superb, multumesc de link, mai fac din cand in cand time-lapse, asta e exemplu de predat in scoala.

    obiectivele TSE sunt obiective Tilt-Shift. Exista la Canon si Nikon (f scumpe), pentru restul marcilor exista solutii third-party (Hartblei e ok, raport calitate-pret, etc.). Apoi sunt solutii f intalnite pentru camerele medii si mari.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tilt-shift_photography
    Sunt folosite mai ales in arhitectura, pentru corectarea efectelor de perpectiva ascendenta sau descendenta cat si pentru a creea “efectul de miniatura”. Aici nu prea inteleg la ce i-a folosit, poate a folosit tilt-ul sa creeze adancime de camp suplimentara, trebuie sa citesc toata povestea.

      (Citează)

  3. Timp lung de expunere. Scule scumpe. imaginatie placuta.

    Frumos

      (Citează)

  4. Sunt minunate , locatiile fac totul .

    Melodia e sowndtrack-ul de la Gladiatorul now we ar free , cea din video-ul cu aurora.

    Vad ca sunt poze cu tehnica de lucru in link-ul de la al 2-lea videoclip undeva in dreapta mai jos

      (Citează)

    • Aureola sunt destul de sigur ca e zona de piele inchisa la culoare din jurul sfarcurilor. La fel se numeste si cercul ala luminos pictat in jurul capetelor sfintilor. :P

      Scrie sub clip pe Vimeo, este Now we are free din soundtrack-ul de la Gladiator.

        (Citează)

  5. Dap, il am si eu pe blog de ceva vreme…Ma relaxeaza cand ma uit la el…Filmuletul ofera raspuns la intrebarea “de ce imi place muntele?”

      (Citează)

  6. impresionant…am vazut ceva asemanator la Denisa despre Paris http://denisuca.com/parisul-in-2-000-de-imagini.html

      (Citează)

  7. http://www.facebook.com/jacdan – contul fotografului…poate mai descoperim secrete:D

      (Citează)

  8. @Sorin thanks :)

      (Citează)

  9. ma tot gandesc, a folosit un filtru si o expunere de sa zic 15-30 minute ?

      (Citează)

    • Nu, expunerea cred ca e de mai putin de un minut. Daca te uiti la fiecare cadru, nu se vad miscate stelele, ceea ce s-ar vedea la expuneri mai mari de un minut.
      http://www.flickr.com/photos/kurt_mate195/190072059/

      Probabil ca a folosit un filtru care sa intunece doar partea de jos a imaginii, dar in rest e vorba de aparat cu senzor bun, un trepied foarte solid si cred ca ceva editare pentru constrast.

        (Citează)

  10. Dupa mine, cel mai reusit time lapse e Antarctica: a year on ice. http://www.youtube.com/watch?v=TemK6CF6lF0 .Pur si simplu, sincronizarea dintre video si sunet este perfecta.

    Daca ai un DSLR, un intervalometru costa vreo 20$. Cam atat iti trebuie; partea cea mai grea e plimbarea :). Posibilitatile sunt nelimitate.. culoare selectiva, expunere selectiva etc. toate se fac lejer din Lightroom. Mai folosesti si pluginul lr-timelapse pentru un panning/eliminare de flicker si ai terminat eye-candy-ul.

    Cel mai mare dezavantaj e uzarea shutter-ului, care tine vreo 150 000 de declansari la un D90. Daca merita.. doar rezultatele pot hotari.

      (Citează)

    • Mai tine si de senzor, ca nu toate pot captura asa imagini in bezna, plus un trepied solid pe care sa nu-l miste vantul sau alte vibratii in timp ce sta deschis cate 30 de secunde.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus