un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Simigeria Petru

28 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Asta e din Braşov, de când cu Priusul pe coclauri. Petru e o simigerie găsită pe strada Republicii, adică zona pietonală pe care merg toţi turiştii de la Aro Palace la Piaţa Sfatului, mai pe la început pe dreapta. Mirosea a covrigi de-ţi venea să leşini de poftă în stradă şi nasul aici a identificat sursa.

În loc să iau covrigi am observat că cei din faţa mea luaseră un fel de baton-corn din care, muşcând, se revarsa afară brânză fierbinte. “Holy shit trebuie sa mănânc așa ceva” – mi-am jurat în gând – “indiferent ce dificultăți îmi va arunca soarta în cale”. Vânzătoarea a spus că e vorba despre corn cu mozzarella şi şuncă înăuntru şi ulterior hăpăirii unui asemenea exemplar în schimbul a 3 lei (?) am decis că este chiar bun. Motivul pentru care îl recomand este că în Bucureşti n-am văzut niciodată aşa ceva şi dacă ajungeţi prin Braşov luaţi unul de poftă. Aveau şi corn cu cârnat în el, numit, foarte inspirat, corndog, şi se vindeau şi acelea destul de bine, semn că or fi bune.

N-am reuşit să aflu care-i diferenţa între simigerie şi covrigărie.

    34 comentarii

  1. Nu cumva e din Iasi lantul de “simigerii” Petru asta ? care oricum imit franciza Paul din Mall-uri… Acolo am auzit prima oara de corndog.
    Cineva din Iasi ?

      (Citează)

  2. E plin Iasul de “Petru”. :) Nu stiu daca aici a aparut pt prima data in intreaga tara, insa again sunt. Multe.

      (Citează)

  3. De multe ori am impresia că dacă aş fi un blogger – deci bărbat – conştiincios, aş avea un blog exact ca al tău. Săptămâna trecută mi-a adus al meu soţ exact nişte corndogi de-ăştia şi alte specialităţi de la Simigeria Petru din Iaşi.

    Sunt mai multe, prin toată ţara – inclusiv în Bucureşti. Uite aici. Eu abia aştept să merg în Timişoara ca să mănânc nişte chestii de-astea yummy.

      (Citează)

  4. Acum am citit şi primul comentariu. Cred că din Piatra Neamţ au plecat, dar într-adevăr, în Iaşi sunt foarte multe astfel de simigerii. Şi eu n-am auzit de ele până să-mi spună Sebi – care-i ieşean – despre corndogi.

      (Citează)

  5. Au si site http://www.simigeriapetru.ro/

    Au aparut si in Targu Mures, la inceput parca produsele erau mai bune si parca putin mai mari … poate mi se mare mie dar calitatea a cazut putin.

      (Citează)

  6. In Bucuresti parca am vazut o pravalie din asta la Victoriei, cum vii dinspre Titulescu pe dreapta langa Spring Time.

      (Citează)

  7. Eu i-am descoperit cand am fost de Craciun in Brasov. Atunci am dat prima data de simigeria de pe Muresenilor (de-abia la intoarcere am vazut ca au si pe Republicii). Mi-am luat un covrig cu miere si nuca – a fost foarte bun.

    In Bucuresti nu exista. La ei pe site scrie doar ca ar urma sa apara o rulota :-??

      (Citează)

  8. exista unul si in pipera in novopark dar inca nu au deschis sau ceva de genu

      (Citează)

    • @laurik: unde-i Novopark asta?

      Intrebare pentru cunoscatori: e mai bun corn-dog-ul decat asta cu branza in el?

      In Bucuresti au prins covrigariile Georgi, care au niste covrigi imensi la acelasi pret la care altii vand din astia normali, plus panificatie. Mancam intr-o vreme de la 34 din Drumul Taberei, ca aveam ceva de lucru in zona si asta era masa de pranz. Cu 2 covrigi erai satul.

        (Citează)

  9. Georgi sunt cu “covrigelul urias”?

      (Citează)

  10. E plin Iasi-ul intradevar…dar au scumpit preturile nesimtit de mult…iar calitatea incepe sa dea inapoi.

      (Citează)

  11. p.s. poti sterge mesajul asta dupa ce citesti, vezi ca ai probleme cu blog-ul pe firefox imi incarca blog-ul pt 1 secunda dupa care dispare si apare ca si cum nu mai termina de incarcat…

      (Citează)

  12. in pipera pe unde sunt ringier si HP

      (Citează)

  13. okay cum o iei de la metrou nu te duci spre petricani ci in partea opusa spre capatul lui 16 pe partea stanga in sensul asta de mers chiar inainte sa faca tramvaiul dreapta ca sa intoarca

      (Citează)

  14. @ ana exact;)

      (Citează)

  15. Exista un loc in Bucuresti care ofera aceleasi produse, doar ca nu face parte din lantul asta. E situat pe strada care face legatura dintre Unirii si Universitate, pe partea stanga. Este vizavi de Sf. Gheorghe.

      (Citează)

  16. @Daniel Da si e mai rustic asa :). Vanzatoarea e imbracata in port popular. Sau cel putin deasupra cat poti vedea.

      (Citează)

  17. s-a deschis unu si in Oradea.. mereu sunt macar 20 de oameni la coada. :|

      (Citează)

  18. Au si pagina Facebook: http://tinyurl.com/simpetru

      (Citează)

  19. Sloganul lor este Traditie din 1939, se pare ca prima simingerie a fost facuta in Piatra Neamt, pe langa magazinul Petrodava.

      (Citează)

    • E o covrigarie, puteau sa zica “traditie din 813 AD” si tot nu ma impresiona. “de aici a mancat si Bogdan inainte sa descalece in Moldova”. “simigeria unde au oprit si cruciatii la o pauza”. “Cristofor Columb a plecat in jurul lumii cautand o noua ruta catre aceasta simigerie”. Sa fie calzi, sa aiba sare cat trebuie pe ei, asta e tot. Nu e ca fac oua Faberge sau ceva acolo…

        (Citează)

  20. sloganul ala nu este sa te impresioneze pe tine, doar nu cumperi din cauza sloganului anyway , in iasi li se zice covridog, covricheese si covriking, mai au covirigi cu cicocolata, covrigi cu mere, covrigi cu mac, covrigi cu susan, covrigi cu seminte si covrigi cu nuca si miere

      (Citează)

  21. sunt multe locati in toata tara ,merita sa incercati aceste produse

      (Citează)

  22. eu lucrez la petru si sunt mandru chiar in brasov dar pe muresenilor

    – am lucrat si pe republici doar o zi (am tinut locul unui coleg)

    din cate stiu petru exista in 22 de judete, atat va pot spune :P si pe langa covrigari mai au si pizza doco poco

      (Citează)

  23. Produsele de la Simigeria Petru nu sunt absolur deloc bune, asta datorita faptului ca le primesc congelate si isi pierd din proprietati. Sunt gustoase, dar datorita congelarii, iti fac rau la stomac, iar unele dibtre produise nu sunt bine coapte.
    Asa ca, aveti grija ce mancati!

      (Citează)

  24. Are dreptete Ruxandra.M-a durut burta doua zile dupa ce am mancat covrgi de la Petrica asta.Or fi congelati…

      (Citează)

  25. Covrigii intr-adevar vin congelati din Piatra Neamt catre cei care detin magazinele…ii baga in apa fierbinte ca sa ii dezghete…ii modeleaza putin si ii baga in cuptor dupa care gata covrigul. Stiu pentru ca am studiat franciza Petru ca si posibilitate de business.

      (Citează)

  26. simigeria petru sigur merge destul de bine afacerea…..nu dau oamenilor bonurile care lucreaza 14 ore pe zi….si nu li se dau bonuri !!! da ce sa faci doar traim in romania…si painea din gura ti o fura astia corupti!!!!(dumbariu mirela)jud. satu mare (loc.carei) rusine….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus