blog demisec cu note fine de tehnologie

Out of office pentru o vreme. Mă găsiți în Instagram Stories și o să pun diverse și pe Facebook. Robotesc și la canalul de YouTube.

M-am jucat cu AR Drone

10 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Zilele trecute a avut loc, în mare secret, o întâlnire conspirativă între mine, Costin şi Ionuţ. Scopul declarat: să ne jucăm cu AR Drone, quadricopterul zburător controlat de câteva procesoare, capabil de 18 km/h, ghidat din iPhone/iPad şi dotat cu altimetre, giroscop şi două camere video la bord. Frumos aparat, uimitor chiar, având în vedere că poţi să-l zbori foarte precis chiar şi într-o cameră.

Ce-a ieşit vedeţi mai jos. Costin a ghidat-o şi eu l-am filmat, după cum puteţi vedea în acest prim film.În al doilea aveţi clipul filmat chiar de camera de pe dronă (are două camere, una în bot și alta pe burtă).

În al treilea mă puteţi vedea chiar pe mine zburând drona şi dând-o de toţi pereţii. Noroc că are o carcasă de interior rezistentă şi nu păţeşte nimic de la astfel de impacturi.

Impresia iniţială a fost că este mult mai mare decât mă aşteptam, după cum puteţi vedea în această imagine în care Costin o ţine în braţe. E şi foarte puternică şi generează un curent măricel de aer sub ea. Am văzut pe net filme în care alţii o ridicau până la 30 de metri înălţime şi acum m-am convins că duce fără probleme. De asemenea, cu un pic de practică poţi învăţa să o controlezi foarte precis, mai ales că mişcările i se imprima prin înclinarea iPhone-ului cu care o controlezi. Abia aştept să mă joc cu ea şi în aer liber.

Parrot AR Drone este adusă în România în exclusivitate de către Orange şi costă 319 euro. Sunt disponibile şi piese de schimb în cazul în care o trozniti prea rău. A scris și Costin aici.

  4 comentarii

 1. Uite si filmul facut de drona cand o pilotai tu. L-ai uitat! :-)
  http://vimeo.com/20714919

    (Citează)

  • @Costin: incercam sa nu ma fac de ras aratandu-l si pe acela :P

   @ipo: da, era sa o iau in bot. Dar drona se controleaza foarte precis cu un mic exercitiu. Sta la punct fix in aer, o poti deplasa lateral la centimetru, o poti face si sa aterizeze la fel. Totul e sa inveti cat de mult trebuie sa inclini telefonul. E mai usor de controlat cand e cu spatele spre tine, ca atunci stanga dronei si stanga ta. Cand e cu fata spre tine trebuie sa nu uiti ca faci pe dos manevrele (inclini telefonul spre stanga ta si drona o ia spre dreapta ta) sau o pilotezi uitandu-te pe ecranul telefonului la ce-ti arata camera video.

     (Citează)

 2. Era cat pe ce sa-ti tragi una cu dracovenia aia peste fata. Cred ca te-ai enervat pe ea la sfarsit si de aia ai trosnit-o de pereti. :))
  Ati reusit pana la urma sa faceti o aterizare ok?

    (Citează)

 3. Hai, frate, ca ala-i miezul :-)))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus