un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

iPad numarul doi

3 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

ipad2_grosimeSteve Jobs şi-a găsit puterea de a apărea pe scena la prezentarea noului iPad 2, părând chiar în formă. Asta pentru cei îngrijoraţi de sănătatea miliardarilor din alte ţări.

Să trecem la iPad 2. Are îmbunătăţirile şi noutăţile care pentru mine îl fac cu adevărat o nouă generaţie, nu doar un facelift al unui produs trecut. S-a trecut la un procesor dual-core, de două ori mai rapid decât cel vechi şi de multe ori mai rapid pe partea de grafică, dar consumul a rămas acelaşi. I s-au adăugat camere foto, două chiar, una pe spate şi una pe față pentru videoconferinţe. Acum să-i văd pe toţi vitejii cu iPad, cei care făceau mişto de faptul că Galaxy Tab are cameră foto (“şi cine ar face fotografii cu o tabletă? e ilogic! e un-cool! e aiurea!”), pe unde scot cămaşa cu iPad 2 şi camerele sale. Eu în continuare sunt un fan al tabletelor cu camere foto în ele. Dacă faci un live twittering sau blogging de la un eveniment, e normal să mai faci şi câte o poză cu aparatul. Sau o video conferinţă prin skype şi wifi, că e perfect pentru asta.

O altă îmbunătăţire majoră este la dimensiuni. Cred că iPad-ul e cea mai subţire tabletă de pe piaţă şi unul din cele mai subţiri dispozitive mobile, având doar 8.8mm grosime, mai puţin decât un iPhone 4. Chiar sunt curios cum se simte în mână la această grosime, că pare “foiță” şi asta mă aştept să-mi dea un sentiment de fragilitate. În plus, vine şi cu o husă destul de şmecheră, magnetică şi care se transformă în suport de birou pentru aparat, iar ieşirea video suportă şi HDMI la Full HD.

Dacă n-ar fi aşa mare, mai că mi-ar place şi mie unul, dar în continuare la 10 inci mi se pare gigantic. Dac-ar face unul şi de 7 inci…

Se lansează în 2 săptămâni la aceleaşi preţuri ca şi iPad, dar cine ştie când şi la ce bani ajunge şi în România.

Foto via Engadget. O comparație între iPad 1 și iPad 2 aici.

  2 comentarii

 1. In Romania va ajunge la un pret care sa convina miliardarilor – care nu vor conteni sa se afiseze ostentativ cu o tehnologie care sa nu fie accesibila oricarui muritor de rand.

    (Citează)

 2. Bună ziua, numele meu este Costin Comba și administrez un blog de fotografie 
  http://www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriti să facem un schimb de link-uri. Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus