un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asculta traficul aerian din Otopeni

14 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Dacă te plictiseşti rău, dar rău-rău, atât de rău încât deja ai trecut peste a urmări vopseaua cum se usucă pe perete sau copacii crescând în grădină, poţi asculta discuţiile dintre controlorii de trafic aerian din Otopeni şi avioanele care aterizează, decolează sau doar trec pe la noi prin zonă. Accentele sunt amuzante, având în vedere că toată lumea încearcă să vorbească în engleză, limba în care au loc toate comunicaţiile în aviaţie.

Accesaţi fluxul prin LiveATC şi căutaţi aeroportul LROP, adică Otopeni, dar LROP Bucharest Twr/App, adică Tower Approach, cei care discută cu avioanele din zbor. Există şi un LROP Ground, dar de acolo sunt doar ghidate avioanele pe sol şi sunt mai puţine comunicaţii. Ca să fie totul complet, intraţi şi aici pe FlightAware ca să aveţi o hartă cu avioanle care ne survolează.

  13 comentarii

 1. Pe mine chiar ma intereseaza :) imi plac avioanele in general si tot ce tine de ele. (Nu stiam ca e posibil sa asculti live turnul de control)

    (Citează)

 2. waaa, cat de tareeeeeeeeeeeeeeeeee.

    (Citează)

  • Daca vrei sa faci experienta completa, te duci si parchezi langa Otopeni, stai pe laptop sa asculti radio-ul si te uiti si la avioane cand aterizeaza/decoleaza.

   Jucarii pentru oameni mari :P

     (Citează)

 3. deci cu postul asta m-ai lovit rau de tot, l-am facut fwd catre amici :D

    (Citează)

 4. Saluturile sunt din cand in cand si in romana :)

    (Citează)

 5. misto

    (Citează)

 6. @radu: nu, niciodata, doar in filme. N-am avut curiozitatea probabil suficient de mare. Parca imi pare rau ca nu m-am folosit niciodata pana acum de ceea ce am invatat la cursul de ticketing :)

    (Citează)

 7. Interesant si util ar fi sa poti asculta frecventa politiei

    (Citează)

 8. este ilegal daca asculti.spuneti-mi repede pot primi o amenda sau sa fac puscarie:((

    (Citează)

 9. aici traficul e in timp real
  http://www.flightradar24.com/

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus