un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concurs Nokia pentru programatori – premii de 15.800 de euro

28 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

qt_developers_600

Nokia România organizează un concurs de programare şi îl anunţă prin 5 bloguri, printre care şi al meu. Premiile sunt foarte bune, ajungând la o valoarea totală de 15.800 de euro. Aşadar, dacă voi nu sunteţi programatori, faceţi un bine altora: anunţaţi-vă colegii, prietenii, vecinii, fostele gagici, oricine ar putea profita de un exerciţiu bun de gândire, nişte şedinţe de pregătire cu specialişti Nokia şi o grămadă de bani luaţi pentru o idee bună.

Toate detaliile sunt pe pagina nwradu.ro/nokia sau pe site-ul oficial. Înscrierea trebuie făcută pe unul din blogurile participante, dar numai pe unul.

Mai jos ideile principale:

  • Până pe 11 martie echipele pot să se înscrie contactându-mă la contact [at] nwradu.ro sau pe twitter la @nwradu sau lăsând un comentariu pe blog. Echipa e de maxim 4 persoane şi trebuie să se înscrie cu o idee/concept/prototip de aplicaţie creativă care să poate fi ulterior dezvoltată într-o aplicaţie mobilă pentru telefoane Nokia.
  • Cititorii blogului votează în perioada 11 martie – 18 martie ideile intrate în concurs. Primele 5 idei vor fi analizate de bloggerii organizatorii (eu sunt unul dintre ei) şi de reprezentanţii Nokia, urmând a se alege cele două echipe finaliste.
  • Cele 10 echipe finaliste (câte două de la fiecare blogger) vor avea parte de training de specialitatea Nokia. Am auzit că s-ar desfăşura inclusiv la munte, în perioada 24-27 martie, iar echipele vor lucra la dezvoltarea ideii geniale pe care au înaintat-o.
  • Un juriu va alege 3 echipe câştigătoare. Aplicaţiile acestora vor fi finalizate, ajung în Ovi Store, se mai analizează de către public, urmând a se alege un câştigător gigantic al întregii campanii.

Iar vestea minunată este că voi fi acolo, alături de voi, să vă susţin în toate aceste etape! Desigur, eu le-am expus pe scurt. Citiţi totul pe nwradu.ro/nokia şi citiţi şi regulamentul oficial, care e foarte important. Atenție cu înscrierea, trebuie făcută doar pe unul din blogurile participante, așa că nu dați toți buzna la un singur blogger pentru că vă micșorați singuri șansele de a ieși în față.

Premiul mare e de 10.000 de euro, se mai dau trei premii de câte 1000 de euro şi alte 7 premii de câte 400 de euro. Am înţeles şi că aplicaţiile create aparţin în întregime echipelor respective. Practic Nokia vă dă bani ca să reuşiţi în acest domeniu.

Nu-mi spuneţi că Nokia s-a dat cu WP7 acum şi că programarea Qt e inutilă. Am făcut şi eu suficientă programare prin şcoală ca să ştiu că pentru un dezvoltator contează challenge-ul, nu neapărat limbajul în care scrie cod, iar acest challenge vine cu training de specialitate şi nişte sume de bani deloc neglijabile.

Spread the word!

    9 comentarii

  1. 2 small questions:

    1. O echipa poate inscrie o singura idee?

    2. Conform regulamentului
    “Pasul 4: În cadrul evenimentului de traininig echipele de dezvoltatori vor începe să lucreze la ideile de aplicaţii mobile cu care au câştigat competiţia de pe bloguri. Fiecare echipă are la dispoziţie 36 de ore pentru dezvoltarea aplicaţiei proprii în cadrul evenimentului (începând de vineri, 25 martie 2011, ora 21:00, până duminică, 27 martie 2011, ora 9.00)”

    Asta inseamna ca nu avem voie sa lucram la implementarea ideii inainte de 25 martie?

      (Citează)

    • Am cerut lamurire la organizatori pentru aceste aspecte. In principiu nu vad cum te-ar putea impiedica cineva sa lucrezi la idee pana atunci. In acele zile e vorba ca vor fi niste specialisti sa te asiste, plus un fel de maraton de programare cu toti la gramada pentru programare, schimb de idei etc.

        (Citează)

    • Deci e dupa principiul “o singura echipa poate propune o singura idee si doar pe un blog”. Asa ca alege-o pe cea mai buna sau mai cool si inscrie-te.

      Poti lucra si pana atunci la ea, nu-ti interzice nimeni asta.

      Pentru inscrieri nu trebuie sa lasati aici toate datele posibile, e suficient sa ma contactati pentru intentie si vorbim pe email detaliile, ca sa nu zica cineva ca isi face publica ideea si i-o preia altul.

        (Citează)

  2. Mersi ptr informatii.

    Mai dezbatem ideile si vedem care iese cel mai bine

      (Citează)

  3. Tata, de ce ai pus 2 bannere in pagina, unul in header si unul in sidebar?

      (Citează)

  4. He’s not your father Luke!
    Btw, ala micu de la zambesc.com a castigat de la Nokia niste mii de euro pentru o aplicatie si nu i-a prea vazut pana azi.
    Asta ca sa va urez bafta la concurs!!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus