un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Casa Radio, distrusa de Godzilla

26 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Ştie cineva de ce Casa Radio a fost împărţită în trei bucăţi, ca un tort, iar partea mijlocie a fost mâncată, sau, mă rog, demolată probabil că este un termen mai bun? Că eu am avut un şoc trecând pe acolo zilele trecute şi observând că pot vedea prin clădire. Nici nu mai sunt la curent cu planurile de reabilitare a acestei clădiri, dar de ce ar fi demolat partea centrală a ei? O demolează pe toată? Fac un bulevard? O parcare? N-ar strica o parcare acolo la Eroilor.

    9 comentarii

  1. Strungareața aia are cam un an, daca nu mai bine.

      (Citează)

  2. Mall.

      (Citează)

  3. pai in principiu statul a contractat niste turci pentru un hotel/mall, afacere din care statul lua 10%. apoi au anulat contractul cu astia pentru ca si-au dat seama ca ar putea sa scoata mai mult, asa ca au facut o intelegere cu niste evrei, din care statului ii ramane 15% de data asta. evreii s-au apucat sa taie in 2 o constructie finalizata in proportie de 90% si mi se pare ca astia au acum probleme cu banii. amuzant, nu ? http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A2mbovi%C5%A3a_Center

      (Citează)

  4. trebuia sa fie un mall imens, hotel, parc de distractii, centru de afaceri, etc. (suprafata totala a cladirii existente e imensa, au existat multe proiecte de reconversie, la fel de nerealiste ca si cel in santier).
    proiectul presupunea taierea cladirii in doua, mai era si un parc de distractii pe acolo. a venit criza, s-a oprit santierul si asa a ramas si cladirea. e amuzanta, seamana cu o macheta, atat de curat e taiata.
    cred ca e asa de vreo doi ani, eu de fiecare data cand vin in Romania mai dau o tura sa mai trag niste imagini.

      (Citează)

  5. Dezvoltatorul israelian al proiectului si-a inchis afacerile in Romania. Se pare ca au fost ceva probleme initiale cu autorizatia (deh, d-ale partii leului) iar ulterior nu ar mai fi putut asigura finantarea. Am vazut acum vreo cateva saptamani un articol, nu mai tin minte unde, referitor la situatia “Dambovita Center – Casa Radio Project”. Pacat ca nu s-a mai facut nimic, pana la urma orice e mai bun decat o structura abandonata.

      (Citează)

    • De ce sa o taie in doua? Adica proiect, proiect, dar daca e deja construita, cine proiecteaza pentru demolare? Mai ales ca e destul teren dupa ea, pana in intersectia urmatoare la Muzeul Armatei.

      Acum ce-o fi in ea? Tot camin pentru aurolaci?

        (Citează)

  6. Cum se face la noi treaba, intai strici si pe urma cauti bani, proiecte etc.

      (Citează)

  7. Asta cu 90% construita e foate amuzant, cifra reala se apropie de 50%, cu muuuulta indulgenta. La cat mai era de munca la interior, mai erau cel putin doi ani de munca dupa 89 (cu muncitori romani, poate si mai mult)
    Proiectarea cred ca a fost facuta de chapman taylor (dar s-ar putea sa ma insel, au fost mai multe proiecte), o firma mare de arhitectura, ceva gen multinationala in domeniu, specializata in proiecte mari si plictisitoare, tip birouri si centre comerciale.
    Ei au vrut sa o taie in doua, urma sa iasa un corp de sticla pe acolo. Cladirea era sinistra atunci. cu proiecul asta ramanea la fel de urata, in situatia actuala are meritul de a fi ironica.
    Nu stiu cati aurolaci sunt pe acolo, am incercat sa intru de mai multe ori si emulta paza (sau era)

      (Citează)

  8. acolo unde e taiata trebuia sa vina o roata din aia ca-n londra, sau un rahat de genul asta.

    a fost destul de tare cand s-au apucat de taiat, au suit excavatoarele pe cladire, au folosit dinamita, tot tacamul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus