un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Monitor sau OZN

25 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

TA950_Front_01Samsung a anunţat o nouă serie de monitoare. În primul rând priviţi ce design asimetric au găsit pentru acestea, numite TA 9. Seamănă tot mai mult cu o consolă din Star Trek.

În al doilea rând, au încorporat tuner DVB-T, T2 şi C, oferă conţinut 3D, au porturi HDMI, USB şi cablu (înţeleg că e vorba de cablu TV, ca la orice televizor pe mufă F), pot fi conectate la Internet pentru YouTube, Facebook, Twitter şi altele, plus funcţii de conectare şi sincronizare cu alte dispozitive, aşa cum şi smartphone-urile Samsung au acel AllShare integrat. Ah, iar difuzoarele integrate sunt de 7 watti şi suportă Dolby Digital, DTS 2.0 şi sunet 3D. Asta pe lângă specificaţii deja “banale” precum iluminare cu LED-uri, rezoluţie Full HD şi, aşa cum am zis la început, afişare 3D cu ochelari activi.


Presimt că preţul va fi pe măsură, dar aceasta este direcţia spre care se îndreaptă monitoarele high-end. Mai jos e o imagine cu spatele, ca sa vedeți conectorii.

TA950_Back_01

    6 comentarii

  1. Daca insista un pic pot pune si un netbook/htpc in standul monitorului.

      (Citează)

  2. arata demential xD

      (Citează)

  3. star trek zici? cred ca esti pesimist :) in ritmul asta in 2063 vom ajunge muuuuult mai departe. ( In 2063 in Star Trek a avut loc primul zbor warp (supraluminic) si primul contact cu o alta civilizatie extratrestra (vulcanienii)) si ca s-o dau in SF-uri la propriu anul asta se incheie o era a zborurilor spatiale.ce urmeaza… ramane de vazut.

      (Citează)

    • In Star Trek trecusera si printr-un razboi mondial distrugator pana atunci. Prefer sa nu luam calea aceasta. Referitor la zburat prin cosmos, eu zic ca mai trec minim 100 de ani pana cand un zbor pana pe Luna (ca turist, sa zicem, nu neaparat cu aterizare acolo, ci doar orbita) sa fie ceva mai de domeniul banalului.

        (Citează)

  4. Mai frumos din spate decat din fata:)

      (Citează)

    • Generatia curenta de monitoare a intrat mai in rand cu timpurile moderne. Am vazut si pe la LG unele foarte subtiri, la fel ca la televizoarele cu LED. Probabil in curand vor aparea din cele subtiri, cu rama foarte mica si cu un picior care sa arate bine (sau macar nu ieftin).

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus