un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

WD TV Live unboxing

28 Oct 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

Mi l-am luat în sfârşit de la eMag, profitând de faptul că WD TV Live-ul a ajuns la 439 de lei. L-am şi folosit pentru câteva filme, dar nu pot scrie un review momentan deoarece trebuie să fac nişte fotografii cu interfaţa lui. Dacă nu mai puteţi de nerăbdare sau vreţi să-l cumpăraţi chiar acum, atunci aflaţi rapid că n-am avut nici o problemă cu el şi că a rulat ok orice film şi orice subtitrare, inclusiv mkv-uri Full HD cu subtitrări incluse sau externe.

Pentru cei ce nu-şi amintesc discuţia din noiembrie anul trecut, Western Digital TV Live e un media player care rulează cam orice tip de fişier video, inclusiv mkv-uri de rezoluţie 1920×1080 sau imagini .iso de DVD-uri, citeşte subtitrările, decodează şi sunet DTS, are reţea Ethernet, se conectează şi la YouTube, Flickr şi radio-uri online, poţi vedea pe el şi fotografii şi poţi asculta muzica. Un media player complet şi cu opţiuni complexe, unde de exemplu poţi conecta un HDD extern pe USB la el şi apoi să accesezi acel disc şi prin reţeaua locală. Pe net am găsit şi firmware-uri modificate care îi adăugă multe alte opţiuni, plus adaptoare USB-WiFi.

Momentul “wow”: când am găsit în pachet inclusiv picioruşe de cauciuc pe care le-am lipit pe aparat, ca să-l aşez pe mobilă fără să o zgârii. Are pe lateral o mufă USB, iar în spate are alimentarea, USB, HDMI, LAN, ieşire optică pentru sunet şi ieşire pe componente pentru video. Telecomanda e micuţă şi bună.

Iată însă mai jos cum se prezintă aparatul în cutie. E uimitor de mic, după cum puteţi vedea din imaginea cu CD-ul.

Observaţi şi împachetarea în care a sosit. Mi s-a părut genială! L-am luat împreună cu un stick USB de 8 GB şi cu două cabluri HDMI, astfel se explică tot acel aranjament al eMag-ului.

Pe total am cumpărat aşa:

  • WD TV Live – 439 lei
  • USB Stick HP de 8 GB – 71 lei (era în stock şi ieftin, dar v-aş recomanda să luaţi de 16 GB pt acele mkv-uri care au 10-11 GB în cazul filmelor lungi)
  • Cablu HDMI-HDMI de 5 metri – 2 x 44 lei (am luat cabluri pentru mai multe televizoare, ca să nu mă car cu ele prin casă)

    27 comentarii

  1. Sa il stapanesti sanatos.

    Din asta am si eu si sunt multumit de el. Singura “problema” e ca ma incurc in cele 3 telecomenzi (TV, Digital TV, Media player).

      (Citează)

  2. Felicitari pt articol! Marea lui problema este ca nu are client de torrent, lucru care mi se pare extrem de folositor. S-ar putea face printr-un update de fw?

      (Citează)

    • Parca sa zic ca i se putea adauga si ceva de torrente, nu mai stiu exact. Eu vreau sa fac ceva cu sunetul, dar trebuie sa scriu alt articol pentru asta.

        (Citează)

  3. Să-l stăpânești sănătos. Eu mi l-am luat chiar acu un an când ai scris de el (in ziua în care a fost pe Ghelir). L-am recomadat tuturor cunoscuților în căutare de așa ceva. Este un dispozitiv genial care face exact ce e proiectat să facă. Sper că l-ai actualizat deja la 1.02.24 (acum o sapt. și-a luat un prieten tot de la Emag unul și nu avea fw-ul cel mai recent).

    Eu m-am abținut să trec la fw alternativ pentru că cel de la WD merge prea bine. Pentru chestiile opționale aduse de fw alternativ există computerul.

    În set-up-ul meu actual WD este legat la un LCD SAMSUNG HD via HDMI, la un HDD Seagate de 1TB (pus într-o carcasă Raidsonic IcyBox SATA-USB), la rețea prin FastEthernet la un router Cisco Linksys WRT54GL (internet Fiberlink 2 de la RDS). Transferul prin rețea între computer și WDTVLiveHD variază între 6 și 12 MB/s (MegaByte nu Megabit), adică în limitele unei rețele FastEthernet (100 Mb/s – Megabit). Mai am în rețea și un NAS (Raidsonic IB NAS4210B) tot cu 1TB. Îmi rulează material audio sau video de pe NAS la fel de bine ca de pe HDDul legat via USB.

    Mi-a rulat (aproape) orice. Spun aproape, pentru că există unele formate Windows Media (wmv) care nu au mers. Nici toate formatele flash (flv) nu prea merg. Dar aceste formate sunt rare, așa că nu doare. La unele MP4 durează mai mult (6-10 sec. pentru un fișier 1080p de cca. 4,5 GB) până începe rularea. De când îl am prefer și colecționez MKVuri. Le redă super.

    Singurele 2 bile negre sunt:
    – Pandora nu funcționează la noi (decât în US);
    – Live365 vine cu o perioadă de grație după care trebuie plătit (nu înțeleg de ce că doar am plătit echipamentul).
    O chestie pe care nu am reușit-o eu: să ascult radio-uri online alese de mine (nu listate în Live365) indicând un pls sau m3u.

    Enjoy.

      (Citează)

  4. Unu’ mare ca WD nu o să susțină torrentele. Dar cum am zis și în comentariul de mai sus, pentru asta există computerul. Sunet poți să scoți în două feluri: pe optic-digital dacă ai un receiver adecvat sau utilizând doar mufele de audio (white + red) de pe cablul lui video. În felul ăsta eu opresc TVul după ce îl pun pe WDTVLiveHD sa ruleze ceva audio. De auzit se aude via sistemul audio.

      (Citează)

  5. L-am luat si eu acum un an si l-am si vandut intretimp. :)
    Am descoperit ca XBMC + PC/Acer Aspire = Love
    Voi scrie la un moemnt dat despre asta.

    Sa-l stapanesti sanatos!

      (Citează)

    • Pai si nu te costa mai mult? Ai telecomanda? Ruleaza direct la o apasare de buton sau trebuie sa mai intri si prin PC, prin foldere, sa lansezi fisierul, sa-i dai full screen….

        (Citează)

  6. Hai ca ma apuc sa-i fac un review ca sa-ti pot raspunde la toate intrebarile. Revin cu un comentariu aici cand termin :)

      (Citează)

  7. Gata Radule review-ul.

      (Citează)

  8. @Skandalouz: unde e tată review-ul de care zici? Ăla despre WD TV Live HD. Că despre XBMC am citit la tine pe site. Nu vreau să (te) critic ci doar să completez informațiile cu my personal experience.

      (Citează)

  9. Pai nici n-am zis ca voi face review la WDTVLive … ci la XBMC ca sa-i raspund lui Radu.

      (Citează)

  10. ce cablu HDMI HDMI folosesti ca sa mearga si filmele in format Full HD 1080p? unu ieftin de 20-30 lei? unu mediu de 50-60lei sau unu mai scump de vreo 100lei. belkin, hama, oem, no name? multumesc.

      (Citează)

  11. Unul de vreo 24 lei de prin Bucur Obor. Cât timp lungimea cablului nu depășește 2m nu văd de ce să investești într-un cablu nejustificat de scump. Marca este Well. În principiu orice cablu HDMI trebuie să susțină 1080p.

      (Citează)

    • @Horatius: te contrazic, nu e chiar asa, desi acum o saptamana ti-as fi dat dreptate.

      Aveam o problema cu WD TV Live-ul, uneori se intrerupea sunetul pentru cateva milisecunde, suficient cat sa te scoata din ritmul filmului. Muzica, filme, se intampla oriunde. Problema a disparut cand am inlocuit cablul no-name de 5metri luat de la eMAG cu altul no-name de doar 1,8 metri.

      Ideea e sa nu mergi pe cablu mai lung decat e nevoie. Chestiile alea cu versiunea de HDMI si HDCP nu sunt prea importante decat daca ai aparate scumpe si nevoie de ele.

      Intre calculator si televizor aveam un cablu DVI-HDMI de 10 metri luat de la Vitacom (vitacom.ro, au si magazin pe Maica Domnului) cu vreo 70 de lei, desi in comert e si mai scump. A mers excelent in ultimii doi ani. Acum am schimbat placa video si am una cu iesire HDMI, asa ca am luat un HDMI-HDMI de 10 metri marca Hama. L-am gasit in Domo Baneasa, la Media Galaxy nu aveau decat de maxim 5. Este si la eMAG, un pic mai ieftin ca in Domo si cu livrarea gratuita.

        (Citează)

  12. multumesc pentru lamuriri, l-am comandat pe cel mai eftin, cel mai scurt, dar nu chiar no name.
    Cablu Hama Standard HDMI, plug – plug, 1 m – 18,99lei

      (Citează)

  13. @Radu: cam același lucru l-am spus și eu dar poate nu m-am exprimat cum trebuie. La lungimea asta (1,8 – 2 m trebuie să fie suficient pentru cei mai mulți) nu merită să investești în cabluri scumpe. La lungimi mai mari, da apar atenuari și diafonii, aici trebuie un cablu de calitate superioară.
    Ai actualizat firmware-ul la WD?

    @Ritz: e OK.

      (Citează)

  14. azi a ajuns de la emag. l-am despachetat si l-am conectat prin HDMI. prima problema: NO SOUND prin HDMI. am incercat diverse setari si degeaba (Audio Output: DIGITAL), doar prin COMPOSITE am sunet. problema doi: nu imi vede HDD atasat la USB-ul de la router Linksys WRT160NL. problema trei: nu vede decat routerul, nu vede si calculatorul cu o gramada de shareuri filme-poze-muzica. hmmm, ce-i de facut?

      (Citează)

  15. @Ritz: Felicitari pentru achizitie.
    Pentru sunet: este o optiune in setari. Vezi Audio/Video – Audio Output. Incearca-le pe rand. Si TVul trebuie sa accepte sunetul prin HDMI (am vazut un Samsung indaratnic conectat la un HomeTheater Samsung si pe HDMI nu circula audio. Sa rezolvat cu un alt cablu HDMI).
    Pentru network sharing pune un workgroup cu acelasi nume pe toate echipamentele (router, calculatoare, WDTV). Aranjeaza eventual un share fara parola, desi WDTV iti ofera posibilitatea de a introduce si memora userul si parola pentru resursele accesate prin retea. Nu stiu cum e WRT160NL, dar vezi sa nu limiteze accesul lui WDTV la share-ul oferit prin SMB. Activeaza pe router UPnP si DLNA. Pe WDTV poti accesa resursele ori ca Media Servers ori ca Network Shares.
    Iti recomand update-ul la firmware-ul cel mai nou (1.04.10_V – il faci prin actualizari consecutive, prin retea, fara vreun HDD sau stick USB conectat la WD).
    Contacteaza-ma pe privat daca nu te descurci.

      (Citează)

  16. Ai mei parinti se pare ca nu sunt atrasi sa foloseasca aparatul (WDTV Live) :D, asa ca-l vand daca-l doreste cineva.

    @radu: daca nu e ok sa pun aici anuntul de vanzare, pls sterge-l

      (Citează)

  17. Am si eu o problema cu wd live. Mi-am montat de curand un nou hdd in calculator iar wd live nu mi-l vede in retea desi este share (mesaj de genul in foder nu ai nici un fisier media).
    Daca ma poate ajuta cineva ii multumesc anticipat.

      (Citează)

  18. Mi-am prins urechile la folosirea network shared.Rog ajutor pe pasi la partajare si folosirea parolei si userului cerute de wdtvlive.Folosesc un modem-router click net.de la Romtelecom si am windows 7.Multumesc anticipat.

      (Citează)

  19. Daca stie cineva de ce nu citeste subtitrarea de pe calc care este in aceeasi retea

      (Citează)

  20. Subtitrarea trebuie sa fie in acelasi folder cu fisierul video si sa aiba exact acelasi nume cu fisierul video, excluzand extensia care este diferita. Ca sa fii sigur ca subtitrarea are acelasi nume copiezi exact denumirea fisierului video ( fara extensie) si dai paste la redenumirea subtitrarii (pastrezi extensia, adica ce se afla dupa punct). Ar fi bine sa activeazi in windows vizualizarea extensiilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus