un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mediaplayerul WD TV Live e in Romania

21 Nov 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

WD TV LiveGeneraţia anterioară a media-playerului Western Digital mi s-a părut a fi destul de populară pe acest blog, dacă a dus la un thread de 40 de comentarii, şi am văzut că multă lume ştie foarte bine cum funcţionează. Acum a apărut cel nou, WD TV Live, în stoc la 499 lei (că la comandă era disponibil de o lună, dar asta nu însemna decât că nu l-au importat încă, nu că-l aduc special pentru tine) şi din ce am citit pe site-urile străine e o comoară la casa omului.

Ca şi cel vechi, rulează orice format video obişnuit, incluzând MKV până la 1080p sau imagini ISO ale unor DVD-uri, fotografii şi MP3-uri. Spre deosebire de cel vechi, WD TV Live decodează direct şi sunet în format DTS, majoritatea MKV-urilor fiind astfel codate pe partea audio. Are două porturi USB pe care poţi conecta stickuri USB, hard-diskuri externe sau chiar şi plăci de reţea wireless pe USB, dar acum are şi port de reţea Ethernet și am citit prin manual că orice hard-disk extern conectat la USB va putea fi accesat şi prin reţeaua locală, ceea ce e super. Alte avantaje minore ar fi integrarea Flickr în player, ceea ce pentru mine înseamnă că televizorul poate deveni un fel de tablou digital pe care să ruleze un slideshow cu fotografiile mele, şi integrarea YouTube, care cu siguranţă îţi dă ceva de privit atunci când te plictiseşti (mai ales că YouTube are şi clipuri HD acum).

Cred că până în Crăciun îmi voi cumpăra şi eu unul. 499 lei pentru un aparat atât de versatil mi se pare chiar ok. Îl voi conecta la televizor pe HDMI şi prin cablu de reţea la routerul din casă. Pe wireless nu ştiu dacă ar fi suficient de rapid transferul pentru a face streaming prin reţea la un film Full HD, aşa că e mai bine pe cablu. Îmi voi conecta hard-diskul extern direct la mediaplayer, ca să pot accesa filmele şi fotografiile din el în mod direct, fără a mai deschide calculatorul. Dacă aş avea un home cinema aş asculta şi muzică, dar n-am decât boxele televizorului la dispoziţie, iar sistemul de sunet al calculatorului îl las legat acolo. Probabil voi cumpăra şi un stick de 8 GB pentru a copia din calculator un film nou pe el şi de pe stick să-l ruleze mediaplayerul. WD TV Live va rezolva şi o altă problemă cu care mai sunt bătut la cap din când în când: îmi reproşează ai mei că de când cu aparatul foto digital le este greu să vadă fotografiile pe care le-au făcut în diverse excursii şi le este greu să deschidă calculatorul şi să se uite pe ecranul monitorului la imagini. Eh, acum le voi pune un mediaplayer din acesta în braţe, împreună cu un stick cu toate fotografiile pe care le vor, îl vor conecta prin HDMI la noul lor televizor Philips de 42” (deah… le merge) şi asta e tot. Eu unul mereu am fost impresionat de cât de bine se văd fotografiile digitale de mulţi megapixeli pe un televizor gigantic şi de 1920×1080 rezoluţie. Îl mai extinzi şi cu Flickr şi deja sunt fericit.

    20 comentarii

  1. Aveam alte cumparaturi in plan, dar a fost trecut si asta pe lista. :) Pretul pare umflat cu pompa, la americani e 130$.

      (Citează)

  2. Hm…l-as da pe al meu WD TV simplu la schimb cu asta si diferenta de pret. Vrea cineva? :D

      (Citează)

  3. @skandalouz am fix aceeasi oferta ca si tine :). Anul trecut in aceasta perioada l-am achizitionat pe cel normal la petrecerea unui partener la o licitatie de binefacere. Nu am citit mare lucru despre Live, dar dupa cum spune Radu imi rezolva 2 probleme(sunet DTS si portul de retea). Deci ce sa zic…o sa ma omoare nevasta cand o sa ajung acasa cu a doua chestie identica cu prima si la fel de inutila in opinia ei. Ce, parca nu putem merge la cinema?

      (Citează)

  4. E urat din partea Western Digital. Au lansat un echipament pe piata, iar dupa cateva luni i-au facut imbunatatiri substantiale dar foarte usor de implementat si in original. S-ar zice ca te forteaza sa dai de doua ori banii, dar pierd si ei, intai increderea clientilor, apoi distribuitorii care poate au stoc din prima varianta. Parca Apple a facut o astfel de chestie atunci cand a ieftinit masiv iPhone-ul si s-au revoltat cei care tocmai cumparasera unii. Apple le-a dat un cupon cadou. Asa ar trebui sa faca si Western Digital, sa ti-l ofere pe al doilea la un pret mult mai bun daca esti posesor al primei generatii, sa dea vreun voucher de o anumita suma cu care sa poti cumpara un HDD extern sau ceva util.

    Ieri a fost pe ghelir.ro la 469 lei, dar s-a dus oferta. Din pacate n-am fost aici sa va spun de ea.

      (Citează)

  5. Stiam de ghelir ieri insa l-am luat la acelasi pret de la cel.ro de unde am mai cumparat. In plus, la cel.ro inca e mai ieftin ca la ghelir.

      (Citează)

  6. Salut,

    Citindu-ti posturile de pe blog am dat de postul de mai sus si m-ai convins. Am cumparat 2 bucati.(unul pentru un prieten). Mi se pare o investitie extraordinara pentru televizorul lcd de 26″ pe care il am in sufragerie. E minunat sa poti citi orice de pe stick, hard diskul extern WD (500Gb) si mai ales din retea de pe calculatorul pe care il am in dormitor sau de pe serverul pe care il tin in balcon.
    Multumesc pentru sfatul bun.

    Radu

      (Citează)

  7. Vine si cu cablu HDMI livrat sau trebuie sa cumpar eu?

      (Citează)

  8. vine fara cablu HDMI.

      (Citează)

  9. corect @skandalouz vine fara cablu hdmi
    Insa chiar si asa isi merita banii.

      (Citează)

  10. Mi-am mai dat seama de un avantaj al aparatului: momentan pentru treburile cotidiene utilizez un laptop iar desktopul il tin pentru a trage de pe net cu mare viteza si pentru a rula filmele pe televizor. Si jocuri, din ce in ce mai rar. Cu aparatul asta n-as mai avea nevoie de desktop pentru a vedea filmele pe televizor. Daca as gasi si o solutie ieftina pentru a trage torrente de pe net, as putea renunta de tot la desktop.

      (Citează)

  11. Saluti,

    Spuneai mai sus ca vrei si o varianta de tras filme de pe torrente. Eu tocmai am instalat firmware modat (b-rad) pe WD TV LIVE. Am ajuns in situatia in care in timp ce ma uit la filme 1080p playerul downloadeaza torrente pe un hard conectat la el prin intermediul USB. E un pic de lucru sa reusesti sa il setezi insa merita din plin (mai ales ca esti si tu acelasi pasionat de update firmware …ti-am citi posturile cu Touch HD – tot asta am si eu).
    In plus mai apar si alte facilitati distractive cu firmware modat…insa te las sa le descoperi tu. Interfata de adaugare torrente in lista de download este web conectandu-te la adresa IP a playerului.

    Recomand la maxim!

    Radu

      (Citează)

    • Radu, mersi de vestile bune. Cred ca imi voi lua acest Live in curand, nu neaparat pentru torrente, dar pentru ca se dovedeste a fi un aparat foarte bine facut.

      Imi poti spune cumva ce optiuni ai pe Flickr? Poate sa-ti arate un slideshow cu fotografiile altora (sau ale tale), ca sa fie un fel de screen saver?

        (Citează)

  12. Radu, poate ne spui si noua unde ai intampinat dificultati si pui niste screenshot-uri cu firmware-ul nou. :D

      (Citează)

  13. Salutare
    Dificultati nu am intampinat la categoria “Upgrade firmware”. Insa imediat ce am fost pus in fata activarii si setarii noilor optiuni am intampinat probleme….firmware-ul este bazat pe linux, asadar ajuta fantastic sa cunosti macar in ansamblu linuxul. Am avut noroc cu un forum dedicat acestui firmware care ma ajutat fantastic.
    Imi aduc aminte ca si aflarea ID-ului hardiskului folosit la download a trebuit sa o fac in linie de comanda conectat prin telnet….nu am mai facut asa ceva, asadar a fost chinuitor…insa am reusit si satisfactie este uriasa.

    Asa cum spuneam mai sus …. playerul se comporta excelent.
    Din punct de vedere al fotografiilor (va rog sa nu criticati calitatea – Canon A1100IS) am uploadat cateva pe http://raducusphotos.shutterfly.com/26.
    Sper sa va placa.
    Oricum sunt oricand disponibil sa raspund la ce pot prin e-mail.

    Cheers

      (Citează)

  14. E OK WDtv LIVE, am vazut la un prieten, dar eu am luat Egreat M34, cu cabluri HDMI si SATA incluse. Viteza de transfer e cam mica in retea intre player si PC, cam 3.5MB/s, asta e o problema la transferul unor fisiere mari. Am preferat Egreat M34 pentru un motiv crucial: am un LCD JVC vechi de 5 ani doar 720p HD, fara HDMI, ci doar component YPbPr, iar EGREAT are si iesire component. Calitatea e aproape aceeasi cu HDMI (semnalul deja sufera conversia digital/analog in player), doar transportul semnalului e analogic din player in TV. Probabil in vreun an schimb tv-ul cu unul fullHD si intrare HDMI, dar momentan sunt peste masura de multumit de calitatea imaginii HD. Am bagat totul pe un hard disk WD Caviar Green de 1.5TB si merg destul de reci unul peste altul fara racire. Am totusi o nedumerire: de ce e viteza in retea asa mica? WDtv cum se comporta la transfer?

      (Citează)

  15. Vand wd tv 1g, ultimul firm, garantie > 1 an pc-g, 220 RON

    juggaknot_x @ Y!M

      (Citează)

  16. Ce user si ce parola cere network shared de la wd tv live?Rog pe Radu Balan sa ne dea si noua linkul pentru firmware ce ne ajuta cu torentele pe wd tv live.Eventual o modalitate de a-l contacta.Multumesc.

      (Citează)

    • Nu prea stiu cum pot sa te ajut. Eu nu l-am legat niciodata la network share.

      Firmware gasesti pe site-ul oficial al Western Digital, desi pt download legi aparatul la internet si ai prin settings optiuni de cautare de nou firmware. Daca e vorba de firmware 3rd party… mult noroc.

        (Citează)

  17. Salutare din nou,

    Eu personal nu mai folosesc acest media player. L-am dat mamei mele. La vremea respectiva am cules toate informatiile despre cum sa il utilizez si sa il personalizez de pe forumul de la adresa de mai jos: http://forum.wdlxtv.com/
    De acolo m-am inspirat si upgradez firmware-ul, si sa il modez, si sa il personalizez. Acolo am intrebat cand am avut probleme si tot acolo am capatat raspunsuri.

    Bafta

      (Citează)

  18. Multumesc Radu Balan.Nu prea le am eu cu engleza dar o sa incerc sa ma descurc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus