un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Denumirea pieselor de la radio

20 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Magic FM (sau “tragic fm”, cum îi spune nişte colegi de-ai mei) are o chestie super mişto: la sfârşitul fiecărei melodii o voce îţi spune clar numele piesei pe care tocmai ai ascultat-o şi artistul ce a interpretat-o. E o chestie foarte utilă, mai ales pentru posturile care dau muzică din toate vremurile, nu doar piesele recente. De nu ştiu câte ori am ascultat la radio o melodie fără să aflu cum se numeşte, pentru că încep direct reclamele sau o altă piesă sau DJ-ul începea să vorbească baliverne în loc să spună ceva util. Notam câteva cuvinte din versuri, înregistrăm câteva secunde cu telefonul (acum pe Hero rulez direct Shazam, care identifică orice melodie), orice numai să identific apoi melodia. Radio Zu încearcă ceva asemănător pe online: pe site la ei scrie în timp real ce melodie se emite, lucru tocmai bun pentru cei ca mine, care ascultă prin streaming.

De ce nu fac toate posturile de radio ceva asemănător? De ce majoritatea preferă ca un DJ să încerce câteva glume proaste sau să bată câmpii între melodii, în loc să spună care e următoarea şi să apese Play?

    5 comentarii

  1. Util, dar total gay modul in care se spune la Magic FM.
    Si btw … Shazam rules :) (pe iphone au trecut “pro”, cu niste facilitati destul de misto … asteptam si varianta de android)

      (Citează)

  2. Cei de la Guerrilla dau de mult numele melodiei la streaming. Vezi şi pe site şi la programul cu care preiei streamingul. Şi e o chestie foarte mişto.

      (Citează)

  3. Varianta Pro pe Android? Ca cea normala exista de la inceput.

      (Citează)

  4. Varianta Pro pe Android …
    http://www.shazam.com/music/web/newsdetail.html?nid=NEWS088

    Cea normala si eu o folosesc, si e una din must have-uri :)

      (Citează)

  5. Chiar ca este utila aceasta chestie, bine ca am aflat de ea! Si cred ca voi reincepe sa ascult Magicul FM :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus