un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

KFC confirma ca au fost santajati

3 Oct 2010  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am văzut la Zoso o imagine în care era înfăţişată o bucată de carne de la KFC cu viermi în ea. Nu trebuie să fii specialist ca să ştii că acei viermi apar în 2-3 zile şi că întreg restaurantul ar fi mirosit a mortăciune de la o poştă, fiind exclusă vânzarea acelei bucăți de pui către cineva. Ieri, în timp ce căutăm informatii pe site-ul oficial KFC România, am dat şi de dezminţirea lor oficială privind acest subiect.

Ce e mai interesant este că cineva a încercat să-i şantajeze cu aceste imagini, după cum spun cei de la KFC în două rânduri: “sunt mobilul unei acţiuni de şantaj a unui client împotriva companiei nostre” şi “presupusul client nu ne-a prezentat niciodată produsul din fotografii, ci doar imagini pe telefonul mobil”. Iată mai jos partea principală a declaraţiei:

***

Referitor la subiectul reportajului difuzat la stirile Antena 1, din data de 30 septembrie, KFC Romania face urmatoarele precizari:
Fotografiile folosite in cursul reportajului sunt mobilul unei actiuni de santaj a unui client impotriva companiei nostre.
Imaginile trimise in sistem viral pe internet si prezentate in reportaj, arata o bucata de pui care nu a fost pregatita in restaurantele noastre, alaturata unor produse KFC. Bucata de pui la care se face referire nu prezinta caracteristicile poduselor KFC :
– taietura osului din partea de jos a copanului nu este specifica modului unic in care se efectueaza transarea puiului pentru KFC;
– lipsa crustei aurii de pe bucata de carne;
– textura carnii arata ca ceea a unui produs crud;
– culoarea osului si a carnii din poza prezinta o diferenta vizibila fata de produsele noastre .
Impreuna cu modul de prezentare artistic (nu arata ca un produs din care cineva a inceput sa manance, ci ca unul pregatit pentru expunere) sunt numai cateva aspecte care demonstreaza ca acel produs nu a fost preparat in bucataria KFC. Dealtfel, orice client al nostru poate sa-si dea seama cu usurinta ca nu asa arata un produs KFC.
In urma analizarii imaginilor s-a dovedit ca presupusii viermi prezenti in poza sunt larvele unei muste, care pentru a ajunge in acest stadiu au nevoie de minim 3 zile, timp in care carnea trebuie sa stea la temperatura ambientala. O astfel de bucata de carne ar avea un miros insuportabil, contaminand aerul si produsele din jur, atragand atentia imediat oricui este in preajma. Conform parerii medicilor specialisti, este exclusa posibilitatea ca aceste larve sa se regaseasca sau sa supravietuiasca dupa prajirea la o temperatura de 180 gr Celsius, timp de 15 minute.

***

Şi acum? Se lăsă cu arestări, ceva?

***

    9 comentarii

  1. sa ascultam si cealalta parere. Cei ce au facut pozele…sustin asta:

    http://laurentiu.elenaworld.net/2010/09/kfc-si-viermele-fake-or-real/

    (vezi comentariile)

    acum dupa ascultarea ambelor parti, fiecare decide :)

    Eu stiu cum KFC manipuleaza OPC_ul si altele…deci merg pe mana consumatorilor

      (Citează)

    • Eu nu-i cred, n-ar fi posibil pentru cineva sa vanda asa ceva. Reducerea costurilor nu se face pana la masuri absurde, astfel de restaurante prefera sa arunce mancarea nevanduta sau prea veche.

        (Citează)

  2. E posibil pur si simpu sa se fi intamplat.

    Poate au uitat niste carne mai mult timp si directorul decat sa o arunce a decis sa o gateasca.

    Au mai fost astfel de cazuri pe la fast-food-uri :)

      (Citează)

    • A gatit-o cu viermi in ea? Si au supravietuit? Lasa 3 zile o carne undeva, sa ajunga asa, si apoi vezi daca te poti apropia macar de ea, gatita sau nu.

        (Citează)

  3. Frecție. Cât timp nu s-au prezentat cu marfa să facă reclamație poza nu valorează nimic. Chiar dacă ar fi adevărat. Eu am primit mai demult o pulpă prăjită cu tot cu eticheta de la ANSV sau ceva de genul ăsta. Nu m-am dus să reclam, pot să zic că nici nu a existat.

      (Citează)

  4. Aproape ca as testa acest mit urban, daca nu mi-ar fi foarte lene sa las atata timp carne nemancata.

      (Citează)

  5. Nu cred ca e chiar atat de greu, la mine in casa toate femelele au chef sa isi depuna ouale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus