un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai multe de la Stella Artois

25 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Am aflat mai multe detalii de la evenimentul Stella Artois World Draught Masters de ieri şi am primit şi fotografii mai bune.

În primul rând, consider că merită amintită ceva mai bine câştigătoarea, nu doar printr-un “şi a câştigat o femeie”. Se numeşte Nicoleta Tănase, lucrează în White Horse din Bucureşti şi va reprezenta România în finala internaţională a concursului WDM, pe 28 octombrie la Londra. Iat-o mai jos.

_TSC9452

Iată-l şi pe Grădinariu, care o va însoţi pentru că a câştigat concursul publicului:
_TSC9446

Concurenţii s-au întrecut în a urma cât mai bine paşii de mai jos:

Cei 9 paşi sunt:

 1. Purificarea: Se foloseşte un pahar Stella Artois, curat şi bine clătit.
 2. Sacrificiul: Se deschide cepul, lăsând ca primele picături să cadă.
 3. Alchimia începe: Paharul se introduce sub cep, la un unghi de 45 de grade, fără a atinge ţeava cepului.
 4. Coroana de spumă: Paharul se coboară încet, pentru a lăsa ca spuma să se formeze natural.
 5. Mutarea: Cepul se închide rapid. În acelaşi timp, paharul se duce într-o parte pentru a nu lăsa ca picăturile de bere să cadă peste spuma formată.
 6. Tăierea: În timp ce spuma creşte şi este gata să dea pe dinafară, cu un cuţit se îndepărtează fin partea de deasupra.
 7. Judecata: Pentru a vedea dacă stratul de spumă este cel dorit, se măsoară folosind două degete.
 8. Spălarea: Paharul se spală într-o cuvă cu apă rece.
 9. Ofranda: Paharul cu bere se serveşte clientului, pe un biscuite. Paharul trebuie întors întotdeauna cu logo-ul spre client.

  1 comentariu

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus