un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bere cu tapas

3 Aug 2010  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

Spune-ți părerea

În Spania e obiceiul, prin majoritatea orașelor, ca la bere (cerveza) să primeşti şi nişte gustări, aperitive dacă vreţi, pe gratis, ca să meargă cu băutura şi să-ţi facă poftă şi mai mare de mâncare, în speranţa că vei comanda ceva mai zdravăn. Acestea poartă numele de tapas.

Lângă Valencia, e drept ca într-un restaurant mai de fiţe, am primit cârnăciori şi salată gen boeuf. În Madrid nişte chips-uri, prin alte locuri nişte măsline, în Avila acum 3 ani nişte midii cu bucăţele de legume. Poza de mai jos e de la o terasă din centrul Granadei, unde la două beri a fost adusă şi o salată de paste făinoase cu legume şi cu carne de ton, cam oțetată, dar foarte bună pentru un aperitiv. De ce zic astea? Pentru că la Radu Popovici pe site am găsit un post numit Tapas – între adevăr şi legendă care povesteşte şi istoria acestor mici gustări caracteristice Spaniei. Merită citit.

tapas_1280

În câteva locuri aceste tapas sunt duse şi la un alt nivel. De exemplu într-un bar se închisese bucătăria, dar tapas aveau de mai multe feluri în câteva castroane şi uneori ţin locul unei gustări târzii în noapte. În Barcelona (şi altele) am găsit localuri (“Txapela” îmi vine în minte) în care se vindeau doar tapas, dar aveau vreo 40 de feluri şi puteai gusta din toate pentru o anume sumă.

***

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus