un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A aparut Android 2.2 pentru Desire

2 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

52 comentarii

htc_desire_223Update-ul e cel oficial HTC, conţine Android 2.2 (FroYo) şi interfaţa HTC Sense, e ceea ce aşteptam de atâtea luni. Am avut cea mai plăcută surpriză când am aterizat pe Băneasa, am deschis telefonul şi am fost anunţat de acest update.

Se poate instala doar pe telefoane necodate, precum cele luate din magazinele normale, nu de la operatori. Trebuie să intraţi în Settings > About Phone şi prima opţiune este System Software Update. Faceţi click pe Check Now şi veţi fi informaţi că există un nou ROM. Conectaţi-vă întâi la un WiFi pentru download, deoarece are vreo 90MB pachetul. După download veţi fi întrebaţi dacă să-l instalaţi, iar telefonul se va restarta de vreo două ori înainte de a vă informa că aţi făcut cu succes update-ul. Nu se pierde nici o informaţie şi nici o aplicaţie din telefon, dar am impresia că trebuie refăcute setările de ringtone și notificări.

Versiunile de software (Settings > About Phone > Software Information) pe care le instalează sunt:

  • Android Version: 2.2
  • Software Number: 2.09.405.8
  • Baseband Version: 32.43.00.32U_5.09.00.20

Cum e? Super! Mi-a mers perfect update-ul, telefonul a pornit normal, mi se pare că se mişcă mai rapid prin meniuri şi între ferestre, sunt nişte opţiuni suplimentare prin meniuri, câteva widget-uri noi printre care şi unul de News & Weather, interfaţa Gmail are butoane de Next şi Previous mail, include WiFi Hotspot, mi-a apărut o aplicaţie Voice Search şi una Navigation (prin Google Maps, dar încă n-am testat-o), înregistrează video la 720p, interfaţa de SMS-uri e mai marfă (mi se pare doar mie că are însă niște probleme cu ordinea cronologică a mesajelor?), permite mutarea aplicaţiilor pe cardul SD, radio cu RDS și widget pentru el şi multe altele. O listă întreagă cu modificări am găsit pe XDA-Developers, vă asigur că veţi fi impresionaţi când o veţi citi. Aşa trebuie să arate un update de ROM!

Îmi plac şi tot felul de detalii mici, precum butoanele din interfaţa camerei foto, care se rotesc atunci când schimbi poziţia telefonului. Iar pentru mutarea aplicaţiilor din memoria internă pe cardul SD trebuie să aveţi în vedere că şi programatorul trebuie să permită asta, altfel butonul de Move to SD Card nu poate fi apăsat. Există însă o posibilitate de a ocoli asta, citiţi aici.

Până acum telefonului îi lipseau trei elemente ca să fie perfect, dar situaţia s-a îmbunătăţit:

  1. Android 2.2 cu interfaţă Sense – rezolvat!
  2. Swype cu predictor şi dicţionar în română – rezolvat mulţumită lui Faithless_Soul care l-a postat într-un comentariu aici.
  3. iGO pentru rezoluţia 800 x 480 – trebuie să apară în următoarele săptămâni, poate chiar zile.

    52 comentarii

  1. Aha, deci iti merge Swype-ul extras de pe Galaxy S fara modificari majore :) Eu am stat vreo juma’ de zi sa modific la cel beta pana l-am facut sa mearga in orice limba pe Magic-ul meu. Iti dadusem mesaj pe twitter pt ca aveam nevoie de testeri pt alte rezolutii :D

    Vezi ca in loc de iGo poti folosi Motonav (iGo branduit) de aici http://uploaded.to/file/py48o2 – daca nu ma insel, este chiar rezolutia pt Desire. Iar harti poti lua de la http://www.demonoid.com/files/details/2291134/2093600/ – Europa si http://www.megaupload.com/?d=84FUH16D – Romania (ultima pe care am gasit-o) Spor :)

      (Citează)

    • @Sebastian: am vazut si tweet-ul tau cand m-am intors, multumesc de gand, dar l-am luat deja din linkul de aici.

      Am Motonav, dar uneori iese brusc din el si mi se pare prost ca interfata. Nu se compara cu iGO Amigo original.

        (Citează)

  2. merge si pe tel luate in mag orange

      (Citează)

  3. Salut,
    Mi-am facut update-ul de ieri dimineata si de atunci tot astept sa postezi “impresii” :).. Eu am o mare problema cand incerc sa vizualizez pozele (am peste 600) ,se incarca foarte foarte greu iar inainte nu aveam nici o problema …

    PS: o alta schimbare ,bara care apare atunci cand esti apelat are jos o dunga verde iar sus una rosie.

      (Citează)

  4. Desire blocat pe vodafone si a facut update-ul. Se comporta minunat…

      (Citează)

  5. Getting frustrated here :D E deja 5 august si mie nu imi ciripeste nimic Desire-ul despre Froyo. Am tot dat check update… nimic. Al meu e luat de la Vodafone, dar desi teoretic ar fi trebuit sa fie blocat accepta cartele de la alte retele si le poate folosi ptr a da telefon, deci… No branding, no blocking… but no update to Froyo :D

      (Citează)

  6. Nu scrie nicaieri froyo. Dar poti verifica dimensiunea updateului… trebuie sa aiba aproximativ 90mb. La mine a functionat. Telefonul tot de la vodafone e luat.

      (Citează)

  7. ha ha cristix… sper ca nu cu mine vorbeai, stiu ca nu scrie pe el froyo cum pe 2.1 nu scria eclair… totusi, e destul de greu sa ratezi faptul ca telefonul tau a facut un update de firmware… evident ca nu am primit notificare pentru niciun fel de update, desi am dat cautare. ciudat. Desire-ul meu e luat de la sediul Vodafone Cluj, contract pe 2 ani, nu are logo vodafone pe el sau nimic distinctiv, nu are pe el scene vodafone sau nimic altceva de la ei, daca pun cartela orange, merge… deci sunt sigur ca nu e blocat, branduit sau asa ceva. Am soft nr. 1.21.405.2 – care se zice ca e cel care a primit update-ul, dar degeaba. Telefonul tau are vreo urma de branduire / blocare vodafone? Poate de asta astept eu, ca ei sa vina cu un froyo branduit, sa acopere lipsa acestui aspect de pana acum.

      (Citează)

    • @Sf Ilie: cand l-ai luat de la Vodafone? Sunt curios cand l-au cumparat si cei carora le-a mers update-ul.

      Nu scrie Froyo, dar scrie Android version 2.2 in Software Information si versiunea de soft este 2.09.405.8. Acel 405.8 este un cod de regiune, dar totusi s-a dus de la 1.21 la 2.09 softul de la bord.

      De altfel cand esti anuntat de update disponibil scrie si cateva cuvinte despre el, zice ca e vorba de 2.2 cu HTC Sense.

      Daca nu ti-a aparut pana acum probabil ca nu se va intampla (ai sigur acces la net de pe telefon, nu?) si ar trebui sa cauti metode de update de pe cardul de memorie sau chiar prin spargere.

        (Citează)

  8. Nu are nici o urma de branduire pe el. Doar o eticheta mica alba pe cutie pe care scrie “codat in reteaua vodafone” sau ceva de genul asta. Internet nu am de la vodafone ci wireless de la routerul propriu. De la primul “check for update” a gasit cei 90 mb :)

      (Citează)

  9. Eu l-am luat tot de la Vodafone, acum vreo luna. Update-ul a mers fara probleme..

      (Citează)

  10. Se pare ca ota-ul a fost retras de htc ca urmare a unor mici probleme cu consumul bateriei – da ceva conflicte cu unele app-uri care nu sunt froyo ready – si probleme cu gps-ul – merge mai greu sau deloc… este thread pe forumul xda developers. Ps. Am net, optiunea de 500 mega vodaf. Acasa si la munca am wifi

      (Citează)

    • @cristix: pai sa stii ca operatorii nu ii adauga tot felul de programe sau cine stie ce. Ei insa modifica ROM-ul pentru a bloca partea de comunicare si SIM doar pe reteaua lor si modifica bootloaderul pentru a nu accepta alte ROM-uri decat cele semnate digital tot de operator. Altfel poti pati ca acum, sa bagi un ROM mai nou (sau facut de altcineva) si care sa stearga si blocajul telefonului pe alta retea.

      Acum, daca zici ca oricum iti mergea si pe alte retele, nu stiu ce sa zic. Fie au fost niste scapari fie s-au mai modificat niste legi si nu se mai fac blocajele respective.

        (Citează)

  11. M-am plictisit si am updatat o versiune froyo disponibila pe forumuri, originara in site-ul oficial HTC. Merge. Sa vedem cum stau cu bateria. Dupa instalare nu mi-a mai mers internetul mobil vodafone, am refacut apn-ul cu setarile pentru mobile internet, acum e ok. Am semnal bun pe wi-fi, gps-ul merge (nu pot sa zic despre viteza ca nu l-am prea folosit anteior). Ramane de vazut cu bateria cum sta treaba.

      (Citează)

  12. Am cumparat telefonul de la Germanos la liber, nu e codat, nu e blocat in vreo retea, nu e branduit, nu l-am rutat. Totusi cand dau check pentru udate imi da mesajul “Your phone is up to date”. Mai astept saptamana asta si daca nu se rezolva fac update manual. Va tin la curent cu evolutia evenimentelor.
    BTW, am trimis si mail la HTC, cand vine raspunsul va anunt.
    Ca zvon: exista voci pe internet care spun ca update-ul OTA se face in ordinea IMEI-urilor aparatelor, pentru a nu aglomera serverele, asta ar fi potrivit unora motivul pentru care multi nu au primit instiintari sau primesc mesajul “Your phone is up to date”.
    @nwradu, felicitari pentru munca pe care o depui cu/pe acest blog (scuze pt. ca initial am postat aiurea coment-ul).

      (Citează)

  13. @eLectorul:
    La Germanos la liber nu e branduit Cosmote? Citisem pe un forum ca are instalate toate porcariile gen Web&Walk, sa inteleg ca nu e asa?
    Si inca o intrebare daca nu te superi: din ce oras l-ai luat de la Germanos?
    Ca ma tenteaza si pe mine pretul de la Germanos si sunt curios daca merita.

      (Citează)

  14. Raspunsul HTC:
    Thank you for contacting HTC. Kindly note that the update will continue being released during the next period. Thank you for your patience and understanding. If you have any other inquiries, don’t hesitate to contact us again. Please note that you can contact us via support line. For further details, please go to http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx , Thank you so much for using HTC products. Respect & Regards, Julia Smith http://www.htc.com.

    Ieri am reusit si eu sa fac update.
    @oltis la Germanos nu e branduit Cosmote daca il cumperi la liber. Nu are instalat nimic, in afara de aplicatiile pe care le-a pus producatorul. Eu l-am cumparat din Bucuresti si am dat pe el la vremea respectiva (acum 3 luni) 1700 lei. Bafta!
    In fapt, chiar daca unii nu respecta, noile prevederi legislative interzic codarea telefoanelor pentru a functiona doar in anumite retele.

      (Citează)

    • Va rog nu va mai luati dupa faptul ca nu are alte aplicatii instalate. Operatorii nu au ce sa instaleze in plus, nici nu cred ca au ceva facut pe Android. In cel mai bun caz schimba vreun ecran de boot si pun sigla lor.

      Modificarile pe care le fac prin branduire sunt invizibile si se refera la ROM si la partea de radio, unde interzic telefonului sa se conecteze la alta retea decat a lor si sa accepte alt SIM decat al lor. Ca sa-si protejeze asta, introduc si o modificare in bootloader, adica programul care face update de ROM (un fel de BIOS, ruleaza inainte de pornirea efectiva a sistemului) si ii spun sa nu accepte alte ROM-uri decat tot cele semnate de Cosmote sau VDF sau Orange, dupa caz.

        (Citează)

  15. Am instalat update-ul pe desire dar am probleme de conexiune la Wireless( nu se conecteaza). A mai intampinat cineva aceasta problema?

      (Citează)

  16. Am si eu o problema majora legata de acest update Android 2.2!
    L-am instalat,dar nu pot muta aplicatiile pe card (imi arata acea optiune,dar este “umbrita”).
    Am HTC Desire.
    Va rog daca stie cineva solutia si ma poate ajuta aici sau la YM flocosti.
    Multumesc!

      (Citează)

  17. Pai unde,ca am citit toata pagina si nu ai specificat nimic de lucrul asta…!?

      (Citează)

  18. Potrivit codului de conduita semnat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR), telefoanele codate in retelele de comunicatii mobile din Romania vor putea fi deblocate, la cererea utilizatorilor, incepand cu 1 septembrie 2009.
    Astfel, operatorii semnatari ai codului care comercializeaza terminale codate in reteaua proprie trebuie sa isi informeze clientii in momentul vanzarii despre acest lucru, precum si despre tariful si conditiile de decodare. Deblocarea ulterioara achizitiei unui aparat se va realiza pe baza facturii fiscale sau a certificatului de garantie a terminalului.
    Tariful de deblocare este stabilit de fiecare operator, aceasta urmand sa se realizeze in maximum 15 zile lucratoare de la inregistrarea cererii clientului.
    “Daca telefonul este achizitionat ca parte dintr-un pachet promotional sau la un pret preferential si clientul solicita deblocarea inainte de expirarea perioadei minime prevazute in contractul de servicii de comunicatii incheiat cu operatorul, clientul va trebui sa achite atat tariful pentru operatiunea de deblocare, cat si suma stabilita ca penalitate pentru deblocarea anticipata a telefonului pe parcursul perioadei minime contractuale”, au precizat oficialii ANCOM.

    Sursa: Romania Libera

    In cazult telefonului meu achizitionat de la Germanos nu au existat interventii asupra soft-ului/ROM-ului/bootloader-ului

      (Citează)

  19. Ajuta-ma te rog,nwradu cu aceasta problema,daca stii!

      (Citează)

  20. Salut Radu, sunt curios cum arata la tine Sensu UI dupa update. Azi am fost notificat ca e un nou ROM disponibil, s-a instalat fara probleme:
    Android Version: 2.2
    Software Number: 2.09.405.8
    Baseband Version: 32.43.00.32U_5.09.00.20.

    DAR ca design e identic cu ce a avut inainte 2.1 update 1
    teoretic nu ar trebui cu 2.2 sa arate asa: http://smarterware.org/6085/android-2-2-screenshot-tour-my-favorite-features-in-froyo
    ma refer strict la “LaunchPad” eu am tot Sageata, Phone si + nu asa cum e in link-ul de sus.

      (Citează)

    • Ce vezi acolo e Android-ul chior, nu HTC Sense. HTC a pus alte butoane jos si pe alea le ai. Din cate stiu, tot ei au crescut numarul de ecrane de la 3 la 7, asa ca nu trebuie sa regreti ca ai Sense.

        (Citează)

  21. Multumesc de raspunsul prompt. Nu regret deloc, e superb Sense-ul si chiar se misca si mai bine Desire-ul cu 2.2.

      (Citează)

  22. Da add la YM flocosti daca vrei,te rog nwradu,nu stiu exact cum sa fac sa imi pot muta aplicatiile pe card,sau eventual sa-l rootez!
    Am urmat pasii de aici: http://www.lorinbute.com/posts/how-to-force-apps-to-move-to-the-sd-card-on-froyo.html.
    Dar ma blochez la pasul 6.,unde imi arata urmatoarea eroare:
    “The system cannot find the path specified” si nu se poate conecta HTCSync,numai Disk Drive!
    O seara buna!

    Edit:
    Multumesc mult,o sa incerc asa!

      (Citează)

  23. Salut.Am un htc desire cumparat din franta de la vodafone ,precizez ca nu este blocat in retea,dar nu pot face update-ul .Imi spune “there are no updates available for your phone”
    firmware version: 2.1 update 1
    baseband version : 32.30.00.28U_4.05.00.11
    Kernel Version: 2.6.29-3cb3dfbf
    htc-kernel@and18-2 #1
    Software number : 1.15.73.12

    Ma puteti ajuta si pe mine ?

    Multumesc anticipat

      (Citează)

  24. Ma scuzati .Telefonul nu este cumparat de la vodafone ci de la orange..

      (Citează)

  25. nwradu: Am urmat linkul postat de tine,dar nu pot sa conectez telefonul prin HTC
    Sync.. Am instalat programul,dar nu se poate conecta: “Unable to…”
    Ce-i de facut!?

      (Citează)

    • Nu stiu, eu n-am urmat acele instructiuni. Nu-ti inteleg nici disperarea in a transfera aplicatii pe cardul SD. Ce faci daca se strica cardul sau il scoti? Ce faci cand conectezi telefonul la PC si atunci telefonul nu mai vede cardul si nu-ti mai merg niste aplicatii? Pe card e bine sa pui cateva aplicatii, alea mai putin importante sau foarte mari, de care te poti lipsi oricand, si asta doar daca ai nevoie cruciala de spatiu in memoria interna.

      Eu nu am, n-am instalat nici SDK-ul. Daca nu te pricepi foarte bine la ce trebuie facut si nu intelegi exact ce scrie acolo, nu te baga decat sa strici ceva.

      Pe masura ce producatorii updateaza aplicatiile, vor adauga si optiune nativa de a muta pe SD totul.

        (Citează)

  26. faithless_soul

    13/09/2010 la 12:14 PM

    Noua versiune de swype: http://www.4shared.com/file/G3DPxrqq/Swype_161378128_symbianzonecoc.html (cea veche va expira in curand)
    Modificari:
    Added German and Portuguese languages
    Added the auto-space suppression short-cut gesture: Swype from the spacebar to backspace
    Added the quick language switch short-cut gesture: Swype from the Swype Key to the Q key
    Improved the word prediction algorithm to provide better support for additional languages
    Improved handling of several gesture collisions, including want/wasn’t, to/too and others
    The Android IME no longer sometimes hangs/crashes when Swype scrapes the user’s address book for dictionary entries
    Tips and help menus now accessible when a password field is active
    Backspace now works in applications which use raw key input instead of an editable text field (e.g. terminal emulator)
    The single character “i” is no longer incorrectly auto-capitalized in non-English languages (reported by many of you!)
    Tons of other minor bug-fixes, including many device-specific issues

      (Citează)

    • Nice. Cred ca o sa intru in ea sa-i sterg alte dictionare, ca mi se pare foarte mare spatiul ocupat dupa instalare. Nu e greu de facut asta, am detaliat si pe Mobbi.ro candva.

      Sunt curios si pentru ce rezolutie este. Caut un fisier qwerty landscape de 320px pt Wildfire, alte versiuni de pe net nu au asa ceva.

        (Citează)

  27. Dupa asta, stii ca “Sharing is caring”, nu? :)

      (Citează)

  28. faithless_soul

    21/09/2010 la 11:17 AM

    O sa creada Radu ca ii folosesc blogul pentru a distribui fisiere piratate :D dar:
    http://www.multiupload.com/6DG22CX3RE
    Am modificat eu apk-ul astfel incat sa ramana doar Romana si Engleza. Testat pe Desire-ul meu si merge

      (Citează)

    • Ce i-ai facut exact? Eu am tot sters fisiere, dar dadea eroare cand aparea tastatura. De test am facut chiar si stergeri foarte putine si la fel pateam…

        (Citează)

  29. Aceeasi intrebare si din partea mea, doar ca mie, dupa ce stergeam, nu mi se instala. :D

      (Citează)

  30. Evident, faceam ce mi-a zis guru.

      (Citează)

  31. faithless_soul

    23/09/2010 la 2:20 PM

    am urmat ghidul postat de tine cu o mica diferenta : in loc sa dezarhivez/arhivez apk-urile redenumite in zip am folosit apktool pentru a decompila/recompila aplicatia
    la prima pornire intradevar, mi s-a blocat (cu eroare de report)
    a doua oara a pornit si de atunci tot folosesc tastatura fara probleme

      (Citează)

  32. Salut, ieri am cumparat un HTC Desire de la Germanos si de cum l-am conectat prin wi-fi a inceput sa ma atentioneze in legatura cu 2 update-uri disponibile, unul de vreo 20 Mb iar celalalt de 92 (adica 2.2 Froyo). Le-am descarcat pe amandoua, a inceput sa se instaleze cel de 20 Mb si totul a mers OK (asta s-a intamplat aseara).
    De dimineata am pornit si update-ul pentru Froyo dar la inceput a dat o eroare si telefonul a repornit. Dupa am primit iar atentionarea de update disponibil, iar OTA de 92 Mb pentru Froyo s-a descarcat inca odata. Am pornit instalarea, totul a mers bine pana cand a inceput sa se restarteze de multe ori, iar la ultima a ramas blocat la ecranul de start (alb cu logo HTC la mijloc).
    Am scos bateria dupa o ora de asteptat si l-am repornit, dar tot a ramas blocat. Asa ca am cautat pe google ceva informatii si am gasit o posibila solutie … (press and hold the Home and Power button until the phone comes on, cu cardul de memorie scos) si a pornit, iar la Software information imi arata ca am versiunea 2.2 de Android. Din pacate cardul nu mai este recunoscut de pc. Am incercat sa pornesc alt telefon cu cardul “montat” dar s-a blocat si nu am mai putut face nimic.
    Nu stiu ce sa zic, ma bucur nespus ca imi functioneaza telefonul … daca ai tu vreo idee despre ce s-ar fi putut intampla as fi foarte recunoscator.

      (Citează)

    • N-am, nu am mai auzit de problema aceasta. Incearca sa formatezi cardul intr-un PC (ai nevoie de adaptor la SD si de cititor de carduri). Cauta si pe forumul XDA in sectiunea Desire, poate i s-a mai intamplat cuiva.

        (Citează)

  33. Mersi pentru raspuns. Am montat cardul inapoi pe Desire si acum il vede.
    A fost foarte ciudat, am stat toata dimineata foarte stresat …

      (Citează)

  34. Salut ! (again)
    Astazi, in urma verificarii noilor update-uri, am fost atentionat de unul nou si anume 2.29.405.5, dar in urma instalarii am intampinat aceeasi problema pe care am explicat-o saptamana trecuta putin mai sus.
    De aceasta data telefonul a repornit si am mers ok dupa ce am scos bateria (acesta rananand blocat iar la acel boot screen alb cu logo HTC) dar update-ul nu a fost instalat.

    Poate fi ceva de la telefon sau nu fac eu ce trebuie ?

    Sarbatori Fericite !!!

      (Citează)

    • Ai facut ceva modificari telefonului? Alt ROM, alta versiune de soft? La mine a mers foarte bine acel update.

      E posibil sa nu ai suficient spatiu de stocare in telefon. Update-ul are nevoie de vreo 30 MB ca sa se desfasoare. Daca nu ai, telefonul se restarteaza, trece prin tot procesul de update si la sfarsit iti spune ca n-a fost spatiu, mai incearca o data. Poate ca la tine are o problema cu restartarea si n-ai apucat sa vezi acest mesaj. Elibereaza minim 30MB in memoria interna a telefonului (zic 30 pt ca update-ul are vreo 20… in principiu trebuie minim cat are update-ul, chiar cu vreo 30% mai mult) si repeta procedura, chiar daca trebuie sa scoti bateria la o etapa.

        (Citează)

  35. Nu am modificat nimic. L-am cumparat nou, din magazin, necodat … iar spatiu aveam aproape 81 Mb.
    Am mai intercat de doua ori dar nu am reusit (pornesc procesul de instalare, telefonul se inchide, reporneste insa doar pana la acel boot screen alb). Iar in legatura cu versiunea update-ului am gresit, este 2.29.405.2.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus