un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce inseamna sa fii fanboi

25 Jun 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

35 comentarii

Apare iPhone al IV-lea. Din prima zi de la lansare, lumea descoperă că dacă îl atinge cu mâna în partea de jos, unde are antenele, pică semnalul, se întrerup convorbirile, etc. Aşa se întâmplă când oamenii care trebuie să le testeze se îmbată şi le pierd prin baruri, în loc să-şi facă treaba.

Răspunsul Apple? “Ţine-l altfel în mână.” Nu cum vă arătăm noi în imagini (şi cum e normal, de altfel), ci altfel, cum vreţi voi, doar să nu-l atingi în partea inferioară. Ca de aia e cel mai şmecher telefon din univers. Atât de şmecher, încât duci tu urechea la telefon, nu ridici iPhone-ul la ureche. Link.

Ce fac cei de la Engadget? Sunt scandalizaţi? Râd de o astfel de problemă? Dau notă proastă telefonului? Nu. Înghit găluşca (ca să vorbesc frumos) şi speră ca Apple să le dea huse siliconice, pe gratis. Aşa ar fi frumos.

We’re wondering if whether or not the company will start handing out bumpers pro-bono to those who are experiencing problems. It certainly seems like the right thing to do.

The right thing to do. NU! Ideea e să facă un telefon bun, nu să-l vândă şi să-ţi spună “dar trebuie să porţi mănuşi de electrician ca să-l poţi utiliza. Fără degete desigur”. După care tot Engadget mai băga şi un clip în care arătau aceeaşi problemă la un iPhone 3G, acum doi ani. Un fel de “uite, nu e ceva nou, şi 3G-ul făcea la fel”. Păi dacă făcea la fel în 2008, te aşteptai ca în 2010 să se rezolve problema asta, nu?

Sunt curios ce-ar fi zis dacă această problemă ar fi avut-o orice alt telefon. Ce notă credeţi că-i dădeau?

    35 comentarii

  1. Am vazut asemenea atitudine si in comentarii…. Fanii apple nu sunt deloc scandalizati de problema, am impresia ca mai putin si spun ca e un feature care are grija sa nu cheltui prea multi bani. Nu sunt numiti mactarzi degeaba.

      (Citează)

  2. Oare de ce HTC nu are astfel de probleme ?

      (Citează)

  3. nu stiu ce te scandalizeaza, mactarzii au avut intotdeauna atitudinea asta. e amuzant si trist in acelasi timp.

      (Citează)

  4. e un articol bun aici http://gizmodo.com/5572546/design-test-note-fragile-beauty despre chestia asta :)

      (Citează)

  5. Intre timp, apar si alte probleme…. butoane de volum inversate: http://9to5mac.com/node/18548

    Nu poti sa nu apreciezi calitatea si designul produselor apple, nu? :))

      (Citează)

  6. fuck iphone…get an htc ..

      (Citează)

    • @Alexandru: are si HTC-ul destule, nu sunt ingeri.

      @stefan: toata lumea cred ca stie riscul. Mai multa sticla, mai multe sanse de a-l sparge. Nu cred ca se asteapta nimeni sa fie blindata.

      @Sabotor: chiar si asta mi se pare ok. iPhone se face in volum mult mai mare ca alte telefoane si e normal sa apara un procent mai mare de probleme/greseli decat la HTC-uri, de exemplu. Dar erori de design mi se par inacceptabile, mai ales cand stiai ca exista aceasta problema de la generatiile anterioare. Asta nu pricep prima oara. Apoi nu pricep de ce astfel de chestii se iarta. Daca facea alt fabricant treaba asta, primea note mici si review-uri proaste. Cred ca incepe sa le fie teama sa se puna rau cu nr 1 de pe piata.

        (Citează)

  7. Sa fie vorba numai despre asta (adica sa nu se puna rau cu Apple)? Nu stiu, dar vad din ce in ce mai des asta la cei ce ar trebui sa faca review-uri la gadgeturi. Acum ceva timp – cand a fost lansat iPad-ul – citeam un articol al unui editor de la computerworld in care lauda iPad-ul si spunea cat de mult ii place fiului sau iPad-ul, dar cum fiul sau are nevoie de multitasking, se gandea sa-i cumpere doua iPad-uri…. Nici nu luase in calcul ca absenta multitaskingului e un dezavantaj major, nuuuu, e un gadget produs de Apple, asa ca e “magic” :)

    Incep sa-i cred niste retardati ce se lasa influentati de marketingul Apple.

      (Citează)

  8. Bă, dar vă agitați atât, de parcă îi dispare o funcție esențială unui telefon

    Uite aici și fix, dacă chiar nu poți trăi fără funcția asta :D

    Auzi la ei, îi deranjează că n-au semnal. Pffff… Nu știți voi ce înseamnă tehnologie!

      (Citează)

  9. E vorba de imagine. DPDv at hardware-ului, Apple n-au mai fost lideri de piata de circa 10 ani. Ipadul e un kkt pretentios, iti pot face o lista lunga cu toate telefoanele mai bune decat Iphone-ul iar Ipodul e penibil de fragil.

    Oare cat trebuie sa fie un om de bou incat sa se apuce de product worship?

      (Citează)

  10. horea closca si decebal cel mare

    26/06/2010 la 12:33 PM

    sa inteleg ca daca indraznesc sa vin la romania si sa-mi folosesc iphone-ul in public voi fi pus la punct/linsat/dezaprobat de toata helita hintelectualiceasco-blogospherica locala?
    nu ca ar fi o problema ( am vazut poze si sunt in general mici si palizi) dar e posibil sa ma supar si sa reactionez,ntz ntz ntz…
    nu stiu cand o sa inteleaga steve ca SINGURUL mod de a face ceva bun este sa isi ia specialisti romani ( nu hardware/software ,doar sa fie phloggeri si sa stie sa instaleze un wordpress)
    ps: sa nu uit,cand imi ajunge iphone-ul 4 dau la schimb 3gs-ul pe un nokia dar musai cu symbian si meniu in romana ( glumeam dar a meritat sa va creasca pulsul)

      (Citează)

  11. Andrei Grigoras

    26/06/2010 la 3:01 PM

    Mactard la orizont….toti cei care indrazniti sa nu adulati produsele apple aveti grija.

      (Citează)

  12. horea closca si decebal cel mare

    26/06/2010 la 5:07 PM

    hehe, aprig fiu de dac si celalat,nush cum e pe la tine prin areal da’e naspa daca la voi se idolatrizeaza bucati de fier,fie ele si cu procesor A4 ,de aia sunt atat individul cat si familia niste chestii nesemnificative am vrea iphone da’ nu ne tine si luam ceva pe symbian in rate pe 2 ani ca se poate si dupa aia injuram mai aprig nesimtitii care isi permit iphone ca e cretini ( ca e mai multi de 2)
    problema nu e de apple sau {insert brand here} ,ci de atitudine: ne-am nascut paliti in spate de 2000 de ani de istorie neintinata si estem experti in toate,noi stim mai bine ca toti,nimic nu e ok pt noi,toti e cretini noi nu,stam si disecam faptele ( cretine ) celorlati (cretini) pentru ca nu e asa,noi stim prea bine,cum sa ne luam noi un 3g fara multitasking???? habar nu avem ce e ala multitasking da’ lipsa lui ne jigneste pro-fund,cum adica sa stam noi sa ne citim mailul fara sa rendeze max-ul in background?
    de fapt nesimtitul sunt eu,nervos ca toata romania a primit iphonul 4 in timp ce al meu e pe drum si au vezut romanii ce naspa e,au probleme de receptie fra’ ,stie ei ca e probleme ehei, ete scrie si pe net pauza ca am erori la compilare revin

      (Citează)

  13. Andrei Grigoras

    26/06/2010 la 8:29 PM

    Nu te mai agita atat…sa nu te ia ameteala.
    Eu nu am criticat Apple, ci te-am criticat pe tine care te dai mare smardoi pe aici.
    Nu am nici o problema cu Iphone-ul, chiar am vrut sa cumpar unul acum doua luni (dar am preferat un HTC datorita Android-ului).

      (Citează)

  14. mama eu am un htc si cand dau de un iphonist imi mananca zilele, desi n-are o treaba cu telefonu instaleaza si dezinstaleaza aplicatii. ma f**e pe mine la cap ca telefonu lui e mai tare ca al meu. o fi poate mai tare da pe mine ma satisface asta care il am…

      (Citează)

  15. horea closca si decebal cel mare

    26/06/2010 la 10:33 PM

    m4n3 ,reactia mea este una de saturatie la bulbucarile voastre ,un mix balcano-hepatic fix de “smardoi” (cum spui tu) atotstiutor&suficienta de apsolvent al unei institutii neacreditate&sictir de admin de icafe&style de bukresh&frustrare de corporatist caruia-i lipsesc 3 lei sa mai faca o rata,si pentru ca toate astea tre’ sa se manifeste cumva am decis sa spunem” ce dobitoci e astia de-si iau iphone” si “ce nashpa e iphone4 ”
    Ai preferat android-ul?good,ai preferinte deci existi,stima si respect,nevasta are un desire pe care i-l iau saptamanal sa rulez gaggle ( nu exista aplicatie similara pt iphone) si nu o fac vaca proasta si inculta ca nu are ce prefer eu ,parol ca iesirea ro din criza va incepe cand veti incepe sa respectati alegerile altuia
    da cineva un htc evo ( ala sprint cdma de la google, neutilizabil aici ca telefon)ma gandesc sa il iau fix pentru chestia asta
    sa incep sa ejectez spumegand acuma judecati de valoare referitoare la userii de wm7?

      (Citează)

  16. nene horea, invata sa scrii in limba materna, ca de aia ai murit, pentru ea si pentru popor. si mai lasa-ne cu misto-urile despre romani, aceeasi atitudine o gasesti pe orice site de “tehnica si it” :), oriunde in lume.

      (Citează)

  17. Horea, closca si puii de aur, chill out ca faci tensiune. Gandeste-te ca si noi, aia mai normali, suntem satui de tot felul de cocalari care si-au luat un aifon si-l lauda toata ziua, prezentand lipsurile drept feature. Si pana la urma, daca tot vorbesti de respectatul alegerilor altora, in articolul asta era vorba de o GRAVA eroare de proiectare de la Apple, si modul in care a fost trecuta cu vederea, ca deh, e vorba de Apple, pana n-ai aparut tu sa spumegi la greu nici nu s-a pus problema ca unii useri au ales Apple.

    PS. daca te intrebi, chiar imi permit un ifon. Cu banii jos. Nu in rate. Asta asa, sa nu te repezi sa-mi spui ca-s strugurii acri.

      (Citează)

  18. Radu, ce face Apple se numeste “buying time”. Si cumparatorii (americani in genere), stiu ca au drepturi si ca pentru orice maruntis se duc si schimba produsul. Il cumpara acum si asteapta ca Apple sa rezolve defectul de design. Intre timp se bucura un produs ale carui avantaje depasesc dezavantajele.

    Probabil ar trebui sa disociezi deja utilizatorii de Mac de cei de iPhone si sa folosesti mai judicios “fanboi”. Ca nu mai sunt demult aceeasi nisa.

      (Citează)

    • @dan: problema nu poate fi rezolvata ulterior, decat daca ii pui husa (sau banda izolatoare) pe zona aia. Nu e ceva de firmware. Iar fanboi nu cred ca are vreo definitie, ca sa poate fi folosit doar pentru fanii iPhone, nu si pentru cei Mac. Culmea e ca eu vorbeam de Engadget, dar vad ca s-au simtit mult mai multi.

      @horea: cred ca te-ai uitat la filme prea violente daca zici ca o sa te puna cineva la punct daca vii in centrul orasului si scoti un iPhone la vedere sau ca o sa-i pui tu pe altii. Ti-ai luat iPhone, bravo tie, e, asa cum zici chiar tu, preferinta ta.

      Nu inteleg nici de ce tot amintesti de symbian-uri luate in rate si alte referiri la bani. Postul asta nu e despre preturi. Ti-ai luat iPhone doar ca sa te lauzi ca ti-ai permis un telefon scump si ca l-ai luat si cu banii jos? Nu aici e locul. Discutia este una inginereasca, despre o problema veche de 2 ani care nici acum n-a fost reparata, nici macar nu este recunoscuta problema, ci ti se zice ca tu nu tii telefonul bine in mana, iar site-urile de la care te astepti sa spuna lucrurilor pe nume tac si inghit, in mod ciudat.

      Ma doare undeva daca maine isi cumpara intreaga planeta iPhone, e alegerea lor, dupa cum bine zici si tu. Nici macar n-as incerca sa-i inteleg, pentru ca fiecare are alte nevoi de la un telefon. Problema mea e cu greseala de proiectare a Apple si cu obiectivitatea Engadget. De la ambii ma asteptam la mai mult.

        (Citează)

  19. Pe horea… il suspectez de trollism, nu se poate sa fie cineva chiar atat de idiot. Asa ca eu unul l-as incadra la spam.

      (Citează)

  20. Aici ai metoda prin care se remediaza problema…
    http://de.acidcow.com/pics/20100629/iphone_4_07.jpg

      (Citează)

  21. absolut de belea gasca de omuleti care se incurajeaza reciproc (sabotor, stefan, etc)
    sunt 150% convins ca nu au vazut un aifon decat fugitiv si atunci desigur ca s-au uitat cu superioritate imbecila.

    poate vreunu sa defineasca multitaskingul la un telefon?
    ce e el si la ce ne foloseste noua?

    sau e trendy sa ne dam in barci cu atitudinea de antiaifon?

    a puu vreunul mana pe un aifon 4?
    nu. stiti cum trebuie tinut sa ii dispara semnalul?
    nu.

    pun pariu 500 de euro daca cineva reuseste sa intrerupa semnalul in timpul unei convorbiri. telefonul nefiind in husa. se baga careva? vad in posturile anterioare ca toata lumea isi permitea un aifon.
    banul jos si aveti posibilitatea sa luati 500 de euro.
    asa din gura si din reviewuri de pe gizmodo si techcrunch toti sunt artisti.

    tocmai am terminat de citit postul despre ipad si nu am comentat acolo ca as fi injurat si e pacat de blogul asta.

    macar newradu a pus mana pe unul. la emag in showroom dar a pus. restul…
    inca era un fin analist care prezicea ca o sa dispara tabletele. in timpul asta se vidne un ipad la 3 secunde.

      (Citează)

  22. @doctoru: mi-am terminat licenta pe un iMac, am lucrat deseori pe powerbook-uri, cunosc probabil marca mai bine decat tine. am “tinut in mana” toate ifoanele, am si detinut unul pentru cateva zile, l-am dus inapoi la magazin. acum am un android, motorola. asa ca lasa-ma cu basinile astea de colonist ajuns in tara bananiera si du-te sa te inchini la altarul unde iti tii telefonul

      (Citează)

  23. daaaa
    astia au ajuns la snow leopard si tu ai lucrat pe powerbookuri
    :))
    si te mai si lauzi ca cunosti marca.
    si eu am folosit windows millenium deci declar in in conostinta de cauza ca windowsul sucks

    in legatura cu aifonul minti.

    la ce magazin l-ai dus tu inapoi? sunt extrem de sigur ca aifon 4 nu ai tinut in mana.

    telefonul e un gadget. nu il tin in nici un altar.

    p.s. ai avut un aifon, l-ai dus inapoi la magazin si ti-ai luat un motorola

    buhahahahahahahahahahahaha

      (Citează)

  24. Phone House, Chatelet les Halles, ii recomand cu caldura, au servicii foarte bune, cand o sa decizi sa treci pe android poate le faci o vizita. Am dus inapoi un 3gs (pe vremea aia 4 nu exista) si mi-am luat telefonul pe care il detin si astazi, Motorola Dext

    http://www.forumdeshalles.com/W/do/centre/fiche-boutique-THE-PHONE-HOUSE
    si e mai bine sa incheiam discutia, mi-e frica sa nu ma infectez cu mactardism

      (Citează)

  25. ce simpatic esti

    “ar fi bine sa incheiem discutia”

    o spui ca si cum am avea argumente sensibil egale si ne retragem neinvinsi

    inchide browserul si retrage-e unilateral

    3gsul ala mergea perfect inainte sa il returnezi?

      (Citează)

  26. mergea atat de bine incat mi-am adus aminte de toate momentele placute de munca pe un mac.
    m-am jucat si cu un 4, same feeling. in plus ma enerveaza sticla peste tot. asa ca am ramas la ce aveam. probabil urmatorul va fi un desire. candva.

    pana atunci incearca sa intelegi ca la fel cum sunt oameni care detesta modul de functionare al windows-ului exista oameni care nu sunt “compatibili” cu produse mac. ai putea spune… “alergici”. eu sunt unul dintre acei oameni, nu ma regasesc deloc intr-un produs mac (mai ales sistemul de operare, orice sistem de operare de la ei), nu reusesc sa lucrez pe un mac fara sa il injur la fiecare 5 minute. imi place ipod-urile… si atat, iphone-ul are singurul merit de a fi lansat o epidemie de smartphone-uri… in rest k*k*.

    apropo de ce zicea radu :), am reusit acum 2 ani sa conving biroul in care lucrez sa trecem pe PC. de atunci suntem foarte fericiti, nu avem deloc probleme, performante f bune si o maaaaare economie la buget.

      (Citează)

  27. logica nu e chiar punctul tau forte, nu?

    eu sa inteleg si sa accept???
    voi veniti si injurati la gramada posesorii de aifon si eu trebuie sa fiu ala tolerant?

    daca era asa un subiect neintereant pt tine nici nu bagai in seama articolul.
    e ca si cum m-as duce eu a ii injur pe aia care au blackberry ca ce loseri sunt ei.

    iti dai singur cu scandura in cap prin faptul ca declari ca iti place ipod dar nu aifon. afla de la mine ca ifonul e un ipod cu functie de telefon. deci e un ipod cu un feature in plus. cum spuneam mai sus cu logica…

    in ultimul rand vii cu argumente de genul ” de atunci suntem foarte fericiti, nu avem deloc probleme, performante f bune si o maaaaare economie la buget.”

    probabil impresionezi toate secretarele cu viziunea ta economica asupra lucrurilor.
    daca era vorba de economii toata lumea mergea cu loganul dadeau faliment alde audi si mercedes.
    sigur ca poti sa iei un pc cu windows pe el si e mai ieftin ca un mac. si daca toata ziua il folosesti la excel si word merge foarte bine. nu are insa nicio legatura cu ce discutam noi

      (Citează)

  28. nene, tu ai probleme grave de logica;

    tu ai citit cuvantul “PERFORMANTA”??!?! adica merg mai bine ca Mac-urile pe care le-am fi platit dublu. ce e asa greu de inteles? am pus unu langa altul un mac (nu mai stiu care, era cel mai puternic din ce ne ofereau, HD,etc) si un PC (cu o configuratie pe care nu o mai stiu, dar high-end). ne-am jucat o saptamana cu Archicad, 3DsMax, Photoshop, Autocad, Artlantis si multe altele……..rezultat : am ales PC. e clar? ce e asa greu de inteles? acum le schimbam (in 2 luni), am facut acelasi test… ghici cine a iesit castigator? inmulteste diferenta de pret cu 30 de calculatoare, adauga termenul “performante cel putin la fel de bune la PC fata de MAC” si ai inteles.

    cat despre iPod. Tocmai asta e problema. iPod-ul e un produs f bun. iPhone NU, nici iPad. asta e parerea mea, asa vad eu lucrurile. nu o sa iti explic de ce, daca nu intelegi singur nu are rost sa iti explic eu.

      (Citează)

  29. asa, asa
    mi-e si frica sa mai aduc vreun argument ca imediat ti-l insusesti

    in afara de retorica asta de “ba p’a matii” mai stii si altceva?

    buhahahahahahahahahahahahhaha
    nu pot sa cred

    prietene daca dupa parerea ta fotoshopul mereg mai bine pe un pc decat pe un mac esti la nivel de clasa 9-a si pana acolo nu ma pot cobori.

    ai dreptate, ifon sucks, motorala startac ala pe care il ai tu rulz, mac e o janchina de calculator, steve jobbs e un clown

    @nwradu – aveai toate sansele sa ai un blog de tehnologie relevant.
    ai reusit sa coagulezi 3 apple hateri in schimb

    p.s imi sustin parerea ca nu ai vazut aifon decat in in magazin pe standul de prezentare. dar tu lauda-te in continuare cum ai returnat tu gs-ul la Phone house
    aufiderzen

      (Citează)

    • @doctoru: eu cred ca pentru unii e de neconceput ca cineva a returnat un iPhone, cand atat de multi balesc dupa el. Din pacate pentru ei, Stefan stie ce vorbeste, mai ales pentru aplicatiile pe care le utilizeaza el.

        (Citează)

  30. sustine-ti parerea, poate ma apuc sa caut facturile prin dulapuri :).
    ps: lucrez in photoshop de circa 10 ani. cred ca stiu despre ce vorbesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus