un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Micile ironii ale Constitutiei

26 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Magistraţii CC au decis că recalcularea pensiilor magistraţilor este neconstituţională. Ce, vi se pare ceva anormal la această frază? Eu aş fi fost mirat să se întâmple invers, să-şi dea ei singuri cu ciocanul peste degete.

La ora la care micşorarea pensiilor era declarată neconstituţională, pensionarii tocmai luau cu asalt gardurile de la Cotroceni. Aş vrea să fi văzut cum s-a terminat acea acţiune. O gloată de moşi şi babe, îmbrâncindu-se cu jandarmii, ţipând “hoţilor! ticăloşilor! jos Băsescu!”, rupând gardurile şi sărind la bătaie, iar apoi, la auzul veştii că au scăpat de tăierea pensiei… ce-au făcut? S-au uitat unii la alţii, apoi jenaţi la jandarmi şi le-au spus “păi… ehm, gardul ăsta e al dumneavoastră, îl lăsăm jos aici frumos… scuze că v-am lovit cu traista în cap domnu’ jandarm” şi au plecat care încotro? Pun pariu că la următoarele mitinguri de protest ale bugetarilor nu va mai fi nici un pensionar. Lor nu le mai taie nimeni banii, n-au motive să mai iasă din casă.

Rămâne de văzut dacă se adevereşte teoria mea cu capra vecinului. După ce cresc TVA-ul şi cota de impozitare pentru toţi romanii, va mai face vreun bugetar proteste? Va mai ieşi lumea la grevă? Sau câtă vreme tăierile de bani ne afectează pe toţi, e ok?

Dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru micşorările de salarii şi pensii, iar CC a decis că astfel de micşorări sunt neconstituţionale, n-ar trebui ca Guvernul să-şi dea demisia? Ei vroiau să facă ceva împotriva legii supreme din stat, a democraţiei. Vor da simplu din umeri şi vor zice “ah well, n-a mers manevra”?

    2 comentarii

  1. Ar trebui să se uite şi ei prin ograda pensionarilor pe caz de boală. Ştiu multe persoane care încasează pensie de la 40 de ani şi nu am nimic. Sunt sănătoşi tun. Normal că vaşnica Curte Constituţională nu putea să scadă veniturile confraţilor din magistratură.
    Bineînţeles că or să plătească factura pensiilor mărite cei din sectorul privat şi bugetar. Cei care oricum plătesc pensiile prin contribuţiile lor.

      (Citează)

    • Da, sunt multe cazuri unde ar trebui umblat si analizat si inspectat. Din pacate inspectorii tot oameni sunt.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus