un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cand se lucreaza in bataie de joc…

22 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Ies afişaje precum cele puse la intrarea în Pasajul Unirii. Cel de la intrarea nordică e pus invers. Textul e în oglindă, se poate citi doar dacă-l privești din partea cealaltă (dar nu poți, că e spatele carcasei acolo și oricum n-ar avea rost). Muncitorii ăia, când l-au montat acolo după o lucrare de intervenţie şi l-au băgat în priză, n-au văzut că e scrisul invers? I-a durut în cur şi au plecat, că nu-i verifică şi sancţionează nimeni, iar Primăria şi deci noi oamenii picam întotdeauna de proşti?

La intrarea sudică, dinspre Universitate, nu funcţionează deloc.

afisaj_600

Mă gândesc că într-o firmă privată nu s-ar fi acceptat astfel de greşeli. Muncitorul vinovat ar fi fost dat afară sau măcar sancţionat şi luat în vizor. Poate asta ar fi o soluţie şi pentru oraş: privatizarea sa, în unele aspecte. Primarul să nu fie un agarici ales de popor doar pentru că s-a bătut mai tare decât toţi ceilalţi cu pumnul în piept la alegeri, ci un afacerist care să privească primăria ca pe o corporaţie. Ca să obţii profit mai mare trebuie să eficientizezi totul, să lucrezi bine, să construieşti rapid, să repari imediat gropile, să oferi servicii publice de calitate. Când scoţi profit din asta în mod direct nu-ţi convine să plăteşti muncitorii şi aceştia să facă treaba de mântuială sau să întârzie lucrările.

    7 comentarii

  1. Trec zilnic pe-acolo de ceva timp, cand ma intorc de la serviciu si pot sa-ti spun ca afisajul de la intrarea dinspre Tineretului a functionat corect la inceput.

      (Citează)

    • Stiu, a mers bine pana acum vreo luna, cand s-a facut ceva mentenanta sau l-or fi inlocuit cu altul. Si l-au pus invers.

        (Citează)

  2. serviciul public si profitul nu pot fi sinonime si de aceea peste tot unde cineva a avut ideea geniala de a face ce zici tu mai sus totul s-a facut cu fundu. vezi inclusiv bucuresti si marea apa nova, companie privata, corporatie, spune-i cum vrei care ar trebui sa ofere servicii publice de calitate si ofera un c~r

      (Citează)

    • Stefan, depinde de metoda. Eu zic sa lasi integral un serviciu in seama unei companii private. Nu sa fie platita de primarie, pentru ca asta poate duce usor la abuzuri, ci sa fie chiar “primaria” pe acel sector. Nu ca Apa Nova, cu contract pe zeci de ani si bani care intra oricum, ci altfel, functie de performante.

      Gandeste-te la companiile private de trenuri. Daca ai de ales intre CFR si alta cu trenuri frumoase, rapide si moderne, ai alege-o pe asta. Gandeste-te ca ar fi doua autostrazi paralele, una cu gropi si alta cu drumul perfect intretinut. Pe care ai intra, daca ambele ar fi cu taxa de acces?

        (Citează)

  3. trebuie sa intelegi mai bine ce face un “serviciu public” pentru a face comparatia. nu incurca administrarea unui oras cu o companie feroviara, sunt doua lucruri extrem de diferite. administrarea unui oras, drumuri, ce vrei tu nu va aduce niciodata profit. si aici se reduce totul, profitul. nicaieri in lumea asta orasele nu au profit, e imposibil, majoritatea cheltuiesc tone de bani venite din taxe,etc. ca exemplu primaria Paris-ului, cu care am ocazia sa lucrez, arunca tone de bani in echipamente publice. motiv pentru care nu mai are un leu (euro :) ). administrarea unui oras trebuie facuta de o echipa de functionari competenti, nu de niste corporatisti cu gandul la profit. serviciul de furnizare cu apa din Paris tocmai a trecut intr-un fel de semiprivat. si deja servicile se degradeaza. gues why? au taiat din cheltuielile “inutile”, cum ar face orice privat de treaba. nu ai de ales, alternative nu ai, vei plati oricum… ce faci daca nu iti convine adminsitratia privata a orasului tau, te muti?

      (Citează)

  4. poate nu si-au permis sa arunce 50.000 euro sa puna UTI semnele alea de circulatie si au facut si ei cum au putut

      (Citează)

  5. Radu, cand romanii vor avea o mentalitate mai constructiva abia atunci si Romania va fi o tara prospera. Pana atunci, ne meritam soarta. Prea putini sunt cei care gandesc ca tine, ca noi si prea multi dobitoci!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus