un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Websharing Lite: accesezi telefonul Android din browser

22 Jun 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

WebSharing Lite crează pe orice smartphone cu Android un server web ce poate fi accesat de la un alt calculator din LAN, introducând IP-ul şi portul indicat în browser. Vei avea acces la toate fişierele de la cardul de memorie, putând să downloadezi şi să uploadezi orice din telefon în calculator şi invers.

Programul mi se pare foarte mişto mai ales pe HTC Desire, care altfel se conectează la calculator prin cablu micro-USB, iar acestea nu sunt foarte răspândite. Dacă nu ai un cablu la tine, dar vrei să treci în calculator o fotografie sau alt fişier, atunci conectezi telefonul la o reţea wireless locală şi cu acest WebSharing Lite accesezi şi transferi orice.

Mai jos sunt trei screenshot-uri făcute de mine.


Acum o întrebare pentru experţii în reţele:

Laptopul meu are IP-ul 192.168.1.102, telefonul a luat IP-ul 192.168.1.101 şi a făcut acest webserver pe portul 2112, iar desktopul meu este singurul legat prin cablu la router şi are IP-ul static 192.168.1.120.

De pe desktop accesez telefonul fără nici o problemă. De pe laptop nu vrea sub nici o formă. Mai mult, de pe laptop nici măcar nu răspunde la ping telefonul, ci primesc o eroare Destination Host Unreachable. Pur şi simplu nu face rutarea până la telefon şi nu înţeleg motivul. Nu-şi face routerul wireless bine treaba? Are altă politica de securitate şi forwarding pentru clienţii conectaţi pe WiFi? Să reglez ceva?

    12 comentarii

  1. Desktopul raspunde la ping? Toate 3 isi iau setarile de la router, prin DHCP?

      (Citează)

  2. Verifica daca e activat serviciul file and print sharing si nu este blocat de vre-un firewall.

    Ca sa fi sigur ca e activat ruleaza Network Setup Wizard (Start>Programe>Accesorii>Comunicatie), undeva la sfarsit te intreaba daca activezi serviciul sau nu.
    Mie cand imi face figuri reteaua si nu ma lasa sa accesez vre-un calculator se rezolva problema dupa ce rulez wizardu ala.

    Oh, acum am vazut ca nu are de a face cu serviciu ala, incearca si asa totusi … :-??

      (Citează)

    • Toate calculatoarele se vad intre ele la ping si in retea, sunt si in acelasi Homegroup (nu ca ar conta aici). Desktopul are IP fix, laptopul si telefonul iau prin DHCP (tot ce e wireless adica). Am deschis in router portul 2112 pentru IP-ul luat de telefon si degeaba (nu cred ca are influenta in LAN oricum).

      Am incercat si cu route add 192.168.1.102 mask 255.255.255.0 192.168.1.1 si nu vrea, zice ca un parametru nu e corect. Nici daca declar o metrica si o interfata nu se schimba eroarea. Poate nu stiu eu bine comanda.

      Routerul nu arata nimic in log-uri. Ma intreb daca macar in contacteaza laptopul pentru a cauta o cale. tracert nu face nimic, zice direct ca n-a gasit destinatia.

      Ambele calculatoare au Windows 7, fara firewall, fara antivirus, fara nimic ce ar putea bloca accesul (decat daca e vreun bug).

      @Raducu: nu am XP-ul si n-as vrea sa rulez wizardul ala ca mi-e ca-mi strica niste setari si share-uri facute. Am insa file and printer sharing activat, toate optiunile de discovery, etc.

        (Citează)

  3. Dar daca setezi si desktopu sa-si ia IP&stuff prin DHCP?

      (Citează)

  4. Nu cred ca e de la rute (pentru reteaua locala ai aceeasi ruta si din moment ce poti accesa restul retelei, ar trebui sa fie ok). Totusi, cum arata routing table pe laptop?

    Pentru a elimina orice problema legata de conexiunea wireless… leaga si laptopul cu un cablu si vezi daca in cazul ala raspunde telefonul la ping.

      (Citează)

  5. Nu stiu ce router ai, dar la unele modele este o optiune de genul “Isolate WiFi client(s)” si care daca e activata nu permite comunicarea intre clientii WiFi.
    Cauta asta si dezactiveaz-o.

      (Citează)

  6. Intre timp am ajuns acasa si m-am uitat in roter-ul neu (Cisco Linksys WRT54GL) optiunea se gaseste in [Wireless] -> [Advanced Wireless Settings] si se cheama AP isolation (trebuie sa fie pe Off, care e si implicita). Explicatia din Help este urmatoarea:
    AP Isolation: Creates a separate virtual network for your wireless network. When this feature is enabled, each of your wireless client will be in its own virtual network and will not be able to communicate with each other. You may want to utilize this feature if you have many guests that frequent your wireless network.

    Ai verificat daca merge conectand si laptop-ul pe wired? Daca merge asa, atunici router-ul izoleaza clientii WiFi si ar putea fi optiunea de care am amintit.

      (Citează)

    • @Horatius: asta era, esti genial! Nu stiam de aceasta optiune. Pe D-Link DIR-655 se cheama WLAN Partitioning, din intamplare am gasit in help explicatia ei, ca nu cred ca ma prindeam din nume (credeam ca are legatura cu frecventa canalelor si alte balarii). Acum merge totul ok.

        (Citează)

  7. Ma bucur ca s-a rezolvat.

      (Citează)

  8. Ai idee de ce conexiunea se realizeaza intre desktop si telefon, testul de diagnostic din app arata ca nu am probleme si statusul din browser imi arata statistici despre telefon, dar nu vad nici un fisier?

      (Citează)

  9. Ai card in telefon? Ai ceva pe card? Cardul e montat (mounted)? Eventual restarteaza telefonul, lasă-l pe Android să monteze cardul și pornește aplicația după asta.

      (Citează)

  10. Culmea e ca azi cand am incercat din nou merge fara probleme, fara nici o alta interventie din partea mea. Curios…
    Programul e destul de limitat in versiunea Free, insa pot fi cazuri in care sa se dovedeasca foarte util.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus