un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Windows 7 face, dar nu si spune

22 Jun 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am avut nevoie să reorganizez nişte partiţii în Windows 7 şi mă miram că nu există Partition Magic pentru acest sistem de operare. Am aflat cu această ocazie ca Windows 7 permite direct mărirea şi micşorarea partiţiilor, din Disk Management.

Deschid programul, aleg partiţia, fac click dreapta pe ea, îi dau Shrink Volume cu 8 GB şi Windows-ul începe să o micşoreze. Dar nu zicea nimic. Singurul semn că lucra la micşorarea partiţiei era zgomotul de râşniţă al HDD-ului şi cursorul Busy pe ecran. Atât. Nu tu progress bar, nu tu un indicator care să-ţi spună că s-a apucat de treabă, nici un cronometru care să te anunţe că termină în 5 minute sau mâine dimineaţă.

Oare programatorii de la Microsoft, atunci când au realizat acest utilitar, nu l-au şi testat? Nu l-au rulat niciodată, de la primele build-uri şi până la RC şi RTM? Pentru că nu-mi explic cum o persoană ce rulează acest program nu-i observă imediat aceste mari lipsuri, că nu e posibil ca un utilitar crucial pentru sistem să nu afişeze dacă îşi face treaba şi cât mai durează. Pur şi simplu nu pot să concep asta…

Nu e ca Partition Magic. Dacă eliberează spațiu în capătul partiției, nu-l poți apoi alipi la o partiție din fața lui. Până la urmă a durat vreo 10-15 minute să micşoreze partiţia, s-a rezolvat repede.

Disk management

    4 comentarii

  1. Am incercat si eu zilele trecute sa micsorez o partitie, dar imi impune niste limite pe care nu le-am inteles – aveam 120gb liberi, vroiam sa micsorez partitia cu 90 gb si el ma lasa cu maxim 80 sau ceva de genul. Solutia a fost un reboot in GParted (live CD). Daca ai sistem de operare pe 32 bit poti incerca Easeus Partition Manager, gratuit pentru “home users”.

      (Citează)

  2. Si eu incercasem ieri sa-mi partitionez hdd de pe laptop, era proaspat si avea 30/500 GB folositi. Cam mult, WTF, nu instalasem nimic pe el – probabil pagefile si hibernation cate 8 GB. Oricum – puteam sa dau shrink doar la 200 GB. De ce? Nu se stie. Am gasit niste explicatii pe net, dar n-am timp si rabdare sa incerc toate prostiile. Si nu vreau sa-mi stric inca partitia de recovery.

    Partition Magic nu cred ca mai exista demult, sau stiu eu gresit?

    Pana la urma am abandonat ideea si o sa-mi iau un SSD pentru OS, tinand HDD in UltraBay (in locul DVD-R/W-ului).

      (Citează)

  3. faithless_soul

    22/06/2010 la 3:18 PM

    Nu am avut niciodata incredere in Windows pentru asa ceva si am evitat sa fac partitionare/repartionare din sistemului de operare.
    Prefer sa bootez un Hiren si sa lucrez de acolo cu Acronis Disk Director sau Paragon Disk Manager.

      (Citează)

    • A facut treaba ok, nu ma tem de Windows. In fond, la instalare, face acelasi lucru fara probleme, daca i-o ceri. Am uitat sa spun ca a durat cam 10-15 minute modificarea, s-a terminat repede, dar preferam sa stiu dinainte la cat timp ma astept.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus