un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel mai mare burger pe care l-am mancat vreodata

17 May 2010  ·

TURISM  ·

12 comentarii

A fost miercuri seara, în Londra, la GBK – Gourmet Burger Kitchen. E un fast-food în care te duci şi comanzi mâncarea la bar, apoi ei o prepară şi ţi-o aduc la masă. Sunt multe în Anglia, iar în Londra am văzut unul lângă catedrala St Paul şi altul lângă Turnul Londrei, unde am mâncat eu, dar sunt sigur că sunt şi altele prin toate zonele turistice.

Cheese and egg burger at GBK

Burgerul de bază (“Classic”) are salată verde, maioneză şi roşie cu un sos peste ea, plus carne din vită Aberdeen Angus, din care se fac şi nişte fripturi extraordinare (într-un post viitor mănânc şi din acelea). Eu am ales să-mi pună pe el şi brânză cheddar şi un ou ochi, servit cu cartofi prăjiţi mari (“chips”, cei subţiri gen McDonald’s se numesc “fries” şi nu se găsesc decât în câteva localuri) şi cu un sos de maioneză cu chili, cu gust afumat (“smoked chili mayo”). N-a fost ieftin, am dat 7,25 lire pe cheeseburger plus 1,45 lire pe extraoptiunea de ou prăjit, vreo 2 lire şi ceva pe cartofi şi încă o liră jumate pe sosul lor. Am luat şi o bere neo-zeelandeză Mac’s Gold, bună dar scumpă la vreo 4,5 lire.

Cheese and egg burger at GBK

A meritat însă toţi banii. Burgerul a fost incredibil de bun, mult peste cel mâncat aici la Hard Rock Cafe [Burgeri la Hard Rock Cafe]. Când mi s-a adus era înalt cât paharul de bere, dar l-am putut presa şi am muşcat normal din el. Carnea e foarte gustoasă şi bine făcută, iar celelalte ingrediente au fost proaspete. Nu ratați GBK dacă vă plac burgerii, mai ales ca meniul e foarte divers [meniul de pe site-ul oficial].

Mac's Gold Beer

Cheese and egg burger at GBK

***

    12 comentarii

  1. ce gretos, fara suparare :)

    n-as manca asa ceva nici daca mi l-ai cumpara tu..

      (Citează)

  2. Cand am vazut pozele mi s-a facut pofta instantaneu de un burger, bine nu de la McDonalds ca pare o gluma proasta pe langa ce ai prezentat tu, singura chestie eu as fi luat fara ochi dar na e o chestie de gust.

      (Citează)

  3. Ai dat deci 82 de lei pe un hamburger cu cartofi prajiti si bere?

      (Citează)

    • @Dani: chestie de gust. Nici eu n-as manca zilnic, dar de pofta, in Londra, merita incercat. Eu oricum sunt de parere ca merita incercat tot ce nu se gaseste la noi.

      @alex: e bun si cu ou, desi cred ca acesta n-a avut galbenus, ci doar albus. Mie imi place combinatia.

      @nashu_mare: nu are rost sa faci conversia. Daca o faci, inseamna ca am dat 280 de lei pe un bilet de tren (redus de la 550 lei cat e normal) la o calatorie de o ora, 65 de lei ca sa vad o catedrala, 30 de lei ca sa merg cu metroul, etc… Sunt preturi normale de Londra, asa trebuie privite. Sunt sigur ca puteam manca si de 10 ori mai scump, acolo poate n-ar fi meritat sau in mod sigur mi s-ar fi parut aberant de mult.

        (Citează)

  4. Mi-am adus aminte de burgerii cu ou de la Burger Ranch din Dorobanti, prin ’97-’98, eggsburger. Si m-a apucat pofta! :)

      (Citează)

  5. avand in vedere cat de “bogata” este bucataria englezeasca, chestia asta e un fel de delicatesa.
    m-am intors si eu duminica seara, am mancat o singura data “englezesc”, in parcul St. James, in rest chinez, japonez, indian, subway :)) si romaneste :D

    cutiile cu bucatele de fructe pe care le gasesti in orice Sainsbury/Tesco/Marks&Spencer sunt o binecuvantare pentru turistul grabit :)

      (Citează)

    • @ipo: stiu Burger Ranch, dar n-am apucat niciodata sa mananc. Parca era la Obor.

      @stefan: da, parca 1 din 2 restaurante era italienesc.

        (Citează)

  6. La Obor era al doilea. Primul era la Piata Dorobanti. Era fita maxima in perioada aia.

      (Citează)

    • De Dorobanti nu stiam. La Obor am tot vrut sa mananc, dar nu s-a nimerit niciodata sa fie, pana s-a deschis McDonald’s langa ei si i-a inchis.

        (Citează)

  7. Zici ca ala e mare ?
    Am mancat in Finlanda in Orasul port Turku un burger enorm, oricat m-am chinuit nu am putut musca din el, banuiesc ca de aia mi-au adus furculita si cutit, totul era pe o farfurie gen platou, acolo se mananca foarte mult, e si normal pe frigul ala ai nevoie de calorii.
    A costat 7E cu tot cu un Pepsi, da repet era ca in reclame, un ditamai platoul cu un burger si cartofi prajiti.

      (Citează)

    • Si aici mi-a adus cutit si furculita, desi mi se pare aiurea sa mananci burgerul asa. Nu era totusi asa de mare precum il descrii tu pe cel finlandez. Turku, zici?

        (Citează)

  8. http://www.booking.com/hotel/fi/best-western-seaport.html?aid=332680&label=tripadimg-fi-37063&tab=2&lang=ro

    La restaurantul hotelului chiar in port, inainte sa luam barca pana in Stockholm.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus