un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scurte despre telefoane

26 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

HTC HeroUpdate-ul care să ducă HTC Hero la Android 2.1 era aşteptat din februarie, când eu ziceam că sigur HTC va întârzia şi îl va lansa prin martie. Mi-au înşelat total aşteptările: nu doar că l-au amânat imediat pe sfârşitul lui martie, făcându-i pe mulţi să afirme că probabil asta va însemna “early April”, ci acum au anunţat că noul firmware va fi lansat pentru europeni tocmai în iunie, în cel mai bun caz. Se pare că le e mai simplu să scoată pe piaţa 5 telefoane noi decât să facă un update de soft la unul existent. Luaţi-vă Desire. [Engadget]

nexus_one_310Nexus One, pe de altă parte, telefonul vândut chiar de Google, a fost dezasamblat încă de la lansare şi în el s-a descoperit un chip Broadcom care integrează wireless a/b/g/n, Bluetooth 2.1 şi transmiţător şi receptor FM. Telefonul avea activat doar wireless b şi g şi se aude că în Android 2.2, care urmează să apară, vor fi activate toate funcţiile chipsetului, adică şi wireless N-ul şi transmiţătorul FM. Mai mult, nişte experţi în de-ale telefoniei au instalat pe Nexus One drivere updatate şi au reuşit să activeze şi să facă funcţională conexiunea wireless-N, deci merge. Chestia asta mă interesează în mod direct pentru că acelaşi chip Broadcom este şi în HTC Desire-ul pe care l-am cumpărat, deci sunt mari şanse ca pe viitor să suporte şi reţelele wifi de tip N. Bine, dacă o să aşteptăm ca HTC să-l updateze, cred că ne apucă anul viitor… [Android and Me]

milestone_483eMag vinde de vreo 2 săptămâni telefonul Motorola Milestone, un model care s-a vândut cu milioanele în America sub numele de Droid. Are caracteristici foarte apropiate cu ale lui HTC Desire (ecran la fel de pare, Android 2.0, calitate foarte bună, ba chiar şi memorie 8GB inclusă), dar în plus are şi tastatură reală QWERTY. E modelul ideal pentru cei ce vor un telefon de top cu Android şi au nevoie şi de o tastatură bună pentru a scrie multe mailuri sau mesaje. Preţul e aproape acelaşi ca la Desire, adică 1849 lei.

htc_desire_223Că tot veni vorba de Desire, am primit cu al meu încă o confirmare a faptului că interfaţa HTC Sense merită banii. E vorba de integrarea cu serviciile sociale, care erau prezente şi pe Hero, dar aici e dusă un pas mai departe. Pe scurt, poţi lega orice contact din telefon de contul respectiv de pe Facebook, Flickr şi Twitter. Telefonul ia automat de pe acele site-uri fotografia persoanei, ba chiar poţi alege pe care să o utilizeze, dacă sunt mai multe. Chiar şi numele contactului îl poţi alege dintre cele introduse pe acele site-uri şi îţi apar şi mici notificări de câte ori face un update de profil, iar de pe Facebook ia data naşterii şi o adăugă în calendar. Pentru genul acesta de integrare afirm că îmi place interfaţa Sense, nu doar pentru că include un ceas frumos cu meteo actualizat lângă el. E chiar mișto să ai automat fotografie la contacte și să vezi simplu și rapid ce conexiuni există între un nume și diverse conturi de pe Internet.

    4 comentarii

  1. Ce zici aici ca face Desire , face si Magic-ul meu cu ROM-ul pe care i l-am pus.

      (Citează)

  2. @skandalouz
    Da, si Duron-ul meu de acum 10 ani facea ce face Core2Duo-ul de acum. Tot cu XP.

    @nwradu
    HTC si-au cerut oficial scuze pentru intarzierea cu 2.1-ul pe Hero :)

      (Citează)

    • Pai nu zic in special de Desire, ci incerc sa arat de ce interfata Sense, fie ea pe Android sau WM, isi merita banii. E mai mult decat un skin frumos pt ecran.

        (Citează)

  3. @cireasa: nu fi visina :p

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus