un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Romanii beau mult si prost

26 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am găsit un reportaj lung, dar interesant, făcut de ProTV despre oamenii care beau şi se fac pulbere cu toate prostiile existente pe piaţă, urmările fiind cele ştiute: crime la beţie, violenţă în familie, copii distruşi psihic, totul având la bază mii, dacă nu sute de mii de oameni care muncesc puţin şi prost, suficient cât să câştige banii pentru a-şi asigura băutura pentru încă o zi.

Reportajul are multe minute, dar merită. Lăsaţi-l să ruleze într-un tab de browser când faceţi altceva la calculator şi ascultaţi vorbele reporterului şi interviurile cu mândrii noştri concetăţeni.

Eu zic că are dreptate doar pe jumătate: se sugerează că oamenii ar bea toate prostiile de coniac şi palinci şi tării de pe piaţă, alea de 5 litri la 3 lei, şi de asta ar fi atât de terminaţi. Problema, în opinia mea, e că beau şi punct. Dacă altceva nu vrei de la viaţă decât să bei până nu mai poţi, chiar nu contează că bagi doar vin natural stors de tine din strugurii cei mai buni sau poşircă făcută din alcool industrial şi aromă de caise, îmbuteliată în vreo baracă obscură. Iar cei din reportaj sunt doar nişte extreme, poate nici măcar aşa. Mult mai mulţi oameni trec prin viaţă muncind din greu pe undeva, apoi ducându-se acasă ca să bea ţuică, vin sau bere la PET până se ameţesc uşor, ţipând apoi la copii, înjurându-se cu nevasta şi culcându-se până a doua zi, când o iau de la capăt, cu singurul gând că la capătul zilei de muncă vor bea iarăşi.

  4 comentarii

 1. e tragicomic ce arata aici in reportaj. o sa ma mai uit odata si acasa, pt ca este mult prea tare facut. cred ca ar fi trebuit sa se intereseze daca chiar exista prezervative de cumparat pe la magazinasele alea din sat ca sa traga o concluzie si in sensul asta. ar trebui facut un documentar pe tema asta de o ora doua.

    (Citează)

 2. Oare pe ala cu sapca chiar il cheama Ion Creanga?

    (Citează)

  • Nu ma indoiesc ca asa il cheama. Nu e un nume chiar neobisnuit. Ala din Falcaieni Olt (sau cum se cheama satul) e amuzant, cum bea el de vreo 5 ori tuica inainte de a manca de dimineata.

     (Citează)

 3. De fapt, m-am gandit mai bine, are fata de carturar.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus