un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nexus One – un “superphone”

6 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

A ţinut Google conferinţa și acum ştim mai multe despre telefonul pe care îl lansează:

  • se vinde şi direct de pe site-ul lor, la google.com/phone. Din păcate în România ești întâmpinat cu “Sorry, the Nexus One phone is not available in your country.”
  • se lansează acum în SUA, iar UK, Singapore şi Hong Kong sunt pieţe de test. Mai durează deci până ajunge în restul lumii.
  • providerul european în parteneriat cu Google este Vodafone. Culmea e că la noi în ţară aceştia au adus primii Magic-ul (review-ul meu aici), dar Hero-ul a fost lansat prin Orange şi fără mare tam-tam. Cred totuşi că în viitor prin reţeaua roşie vom vedea acest telefon.
  • “Nexus One is a new class of device we call ‘superphones.'” Mda. După ce că smartphone nu avea o definiţie exactă, acum cei de la Google au inventat şi termenul superphone. Nu zic că nu-l merită, are cel mai tare hardware disponibil acum şi am văzut nişte chestii super, precum scrierea mesajelor prin dictare (tu vorbeşti, cuvintele apar pe ecran), Google Earth pe mobil, ecran excelent, actualizări de soft sau trackball cu lumină multicoloră (ce? e tare asta!)
  • cu toate cele de mai sus, cum să nu-i pui şi multi-touch?
  • mă aşteptam să fie mai ieftin decât cei 530 USD deblocat. Asta înseamnă că la noi vine la 530 Euro, cam scump. Culmea e că nu va fi vândut sub brand Google, ci tot HTC.
  • “it basically beats the hell out of the Droid în every single task that we threw at it”
  • “If you want Android phones, this is the one to get”
  • “Droid, shmoid; Nexus îs the one you’re looking for.”

Date şi citate din live-ul Engadget şi hands-on-ul Gizmodo. Dacă vă interesează subiectul N1, am mai scris şi ieri despre el.

    3 comentarii

  1. Deci cu alte cuvinte Google s-a pisat pe toti fraierii de producatori cu care au format alianta pentru Android, mai putin HTC. Daca e asa, atunci Motorola a luat-o cel mai nasol in barba, nu cred ca mai rezista pe piata, Androidul si Milestone erau singura salvare. Dar nici macar pentru popularizarea OS-ului nu stiu daca e buna miscarea asta, sa vedem ce producatori o sa mai riste sa fie facuti praf asa de Google..

      (Citează)

    • Nu… HTC oricum era pe val cu telefoanele, iar Motorola oricum nu se dadea batuta. Droid e in continuare un telefon foarte bun, are si tastatura, poate are alti clienti. Miscarea Google doar a adus publicitate sistemului de operare si toti au de profitat. N1 e bun acum, dar peste 3-4 luni vor scoate ceilalti producatori modele si mai bune, pentru ca tehnologia progreseaza mereu.

        (Citează)

  2. Din ce am inteles eu, Google vor sprijini si restul producatorilor. Asta a fost doar o miscare de marketing pentru promovarea Android. HTC se intampla sa fie in barca cu Android-ul de la inceput.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus