un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nexus One nu mai e cel mai performant telefon

20 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Telefonul lansat de Google, Nexus One, avea specificaţii de top prin prezenţa unui procesor Qualcomm de 1 GHz, foarte mult RAM, wireless N şi ecran AMOLED. Se pare că HTC pregăteşte deja un model şi mai bun: are numele de cod Bravo, este identic la specificații cu Nexus One, dar în plus suportă multi-touch (care îmi e foarte utilă pe Hero), vine cu interfaţa Sense UI (care merită) şi în loc de bila deja clasică are un joystick optic.

Îmi vin în cap trei observaţii:

  1. Nexus One încasează o lovitură, deoarece momentan e la vânzare în doar 2-3 țări şi deja apare un telefon mai bun. Indiferent care model se vinde, HTC tot câştigă, dar Google s-ar putea să nu fie la fel de fericiţi. Vodafone a adus cu întârziere Magic la noi în ţară, iar când a făcut-o deja se găsea şi Hero pe piaţă. Acum de ce aş aştepta să vină Nexus One dacă şi Bravo se va putea cumpăra cam în aceeaşi perioadă și pe la același preț?
  2. Cred că un pic pierde şi HTC-ul. Introduce confuzie în rândul clienţilor. Mereu anunţă ceva şi mai bun şi asta nu e ceva ce vor să audă toţi cumpărătorii. La iPhone ştii clar că există un singur model şi că un an de zile nu se schimbă nimic. N-are copy/paste? N-are MMS? Nasol, dar n-are rost nici să aştepţi două luni că poate apare unul mai nou şi cu mai multe funcţii. Nu, ştii clar că următorul iPhone apare peste fix un an, aşa că îl cumperi pe acesta de acum. La HTC strângi bani de Hero şi se anunţă Milestone, care e mai bun. Zici că mai stai două luni, să îl cumperi pe acesta în loc de Hero, şi se anunţă Nexus One. Azi se anunţă unul şi mai bun şi tot aşa. Nu-mi place.
  3. Sunt foarte curios să văd cum implementează acel joystick optic şi ce înţeleg prin asta. Biluţa HTC-ului nu e cine ştie ce, uneori o învârti de zor şi cursorul abia se deplasează pe ecran. Se putea implementa şi mai bine. Sunt tare curios dacă acest joystick va fi o idee mai bună. Dacă da, e un alt cot în ficatul lui Nexus One.

via AndroidGuys.

    6 comentarii

  1. Asa au facut si cu Sony Ericsson. Le-au facut Xperia X1, apoi dupa nu prea mult timp au scos ceva similar, Touch Pro 2, cu plusuri si minusuri. Daca joystick-ul optic va fi ca la X1, e util doar pentru scrolling si cam greu de folosit in locul unui D-Pad sau joyctick clasic.

      (Citează)

  2. Se pare ca totusi HTC Bravo o sa vina doar cu 256M RAM fata de cei 512M ai lui Nexus 1.
    In plus HTC-ul are obiceiul mizer de a nu mai scoate update-uri la softul de pe telefoanele proprii. Nexus 1 fiind facut cu google are mari sanse de a beneficia de update-uri. In plus baietii de la google il foloesc deja la dezvoltare.

      (Citează)

    • Lucreaza la soft, dar foarte greu. Ma enerveaza si pe mine astia care nu mai au grija de actualii clienti si pun tot accentul pe dezvoltarea noilor dispozitive.

      Nu mai tin minte cum era joystickul optic de pe XPERIA, din pacate.

        (Citează)

  3. SIncer, eu prefer Magicul in detrimentul lui Hero. Pe Magic poti pune linistit soft de Hero cu Sense ,iar hardware sunt aproape identice. Camera de 5 mp nu e motiv indeajuns pentru a suporta partea incomoda de jos de la Hero.
    Pe de alta parte joystickul optic ar fi binevenit. L-am testat pe Omnia, pe X1 si pe Blackberry 8520. De departe cel mai bun a fost cel de pe Blackberry si chiar ar fi mai interesant de folosit decat trackballul clasic.
    Desi nu sunt fan Motorola, daca va aparea telefonul acesta (presupunand ca nu e stirea falsa) va rupe orice telefon de pe piata actuala.

    http://www.gsmarena.com/the_rumored_motorola_shadow_becomes_google_nexus_two-news-1385.php

      (Citează)

    • Conteaza mult pe Hero multi-touch-ul, care este foarte util cand vrei sa faci zoom pe o fotografie sau un site. Si spatele teflonat nu e de colo, se pastreaza mereu curat si uscat.

        (Citează)

  4. Multi touch am si in Magic (plus flash pe net) datorita softului modificat, iar telefonul sta in husa, deci personal nu prea am ce face cu spate teflonat :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus