un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Traficul de ieri, de la Aviatorilor la Piata Sudului

17 Dec 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Aviatorilor - BIG BerceniAm făcut ieri traseul aceasta, de la statuia Aviatorilor şi până la Piaţa Sudului, pe la ora 15:30.

Distanţa totală: 8,02 km
Viteză maximă: 65,72 km/h
Viteză medie: 11,86 km/h
Timp total: 40:34
Timp efectiv de mers: 17:03 (adică 23 de minute am stat oprit la diverse semafoare, pentru că blocaje nu au fost)
Viteză medie de mers: 28,21 km/h

N-a fost aşa tragic cum mă aşteptam. Se circula cu viteză mai redusă decât de obicei, dar se circula. Nasol a fost la plecare, când întreaga maşina era un sloi de gheaţă. Am tras de portieră ca să se deschidă. M-am uitat prin maşină… am găsit un suport de pahare cu care să râcâi gheaţa. După care salvarea a venit din portbagaj, unde am găsit o racletă de gheaţă cu tot cu măturică ataşată. Am răsuflat uşurat. S-a spart cum a atins gheaţă, că era un plastic prost, aşa că am dezgheţat maşina cu un ciot de racletă. Tare rău gheaţa, 30 de minute am trudit. Iar lichidul de parbriz s-a dezgheţat după vreo oră, timp în care alte maşini mi-au tot aruncat pe parbriz apă murdară iar eu n-am avut ce face decât să dau cu ştergătoarele pe uscat, ca să o întind şi mai bine.

    8 comentarii

  1. Parca tu erai genul pregatit pentru orice.. sau ma insel? :)) Eu cred ca am jumatate de porkbagaj plin cu lopata, lanturi, raclete, alcool, lichid de dezghetat si niste chestii care se pun sub roti. Azi dimineata am fost primul care a iesit din parcare de unul singur, a meritat sa vad figurile vecinilor.

      (Citează)

  2. Heh… nu esti singurul care foloseste raclete improvizate… Eu in loc de racleta folosesc o carcasa de CD :)

      (Citează)

  3. Parca aveai Mondeo…nu ai desghetare automata a parbrizului ???

    Eu tot Mondeo am si sistemul asta ma scuteste de multa munca. Pornesc masina din telecomanda din casa cu 10 minute inainte si o gasesc perfecta cand cobor. Plec din parcare si toti vecinii sunt negri de suparare ca eu ma urc si plec.

    :)

      (Citează)

  4. @Radu Balan – daca aveti acelasi model, nu inseamna ca aveti si aceleasi dotari ;)

      (Citează)

  5. Nu vorbeam de Mondeo, ci de un Clio Symbol de la servici.

    Mondeo are incalzire in parbriz dar inca nu am apucat sa o testez. Nici nu stiu exact daca atunci incalzeste si duzele si oglinzile, ca parca asa trebuia.

      (Citează)

  6. Tu ai avut noroc, eu am avut o bucata de drum infernala, intre Bd. Carol si Colentina, pe Calea Mosilor. Statisticile din GPS: distanta totala – 2,1km, 1h 48m 23s, viteza medie – 1,16km/h. Deci se poate mai prost, mult mai prost.
    Am facut in total de la serviciu pana acasa 2 ore si un sfert, in conditiile unui drum normal de 20 de minute.

      (Citează)

  7. Incalzirea oglinzilor se face atat cat dai drumul la incalzirea parbrizului dar si atunci cand pornesti incalzirea lunetei. Recunosc cinstit ca nu stiu cand se incalzesc duzele pentru parbrizol….insa stiu ca doar duzele de pe capota sunt incalzite nu si cele de la faruri.

    @sabotor in pagina asta: https://www.nwradu.ro/2009/07/mi-am-luat-mondeo/ radu ne vorbeste despre masina cumparata. am presupus(si se pare ca am presupus corect) ca are aceasta dotare.

    PS: La climatronic mai are si functia de dezaburire rapida a parbrizului, aceea cand concentreaza brusc tot aerul cu putere uimitoare pe zona mijlocie a parbrizului spre a ajuta mai repede la dezaburire.

    Bafta

      (Citează)

  8. La faruri nu am stropitoare. N-am computer de bord, incalzire in scaune si MP3.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus