un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acum 20 de ani

16 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Acum 20 de ani aveam un singur post TV şi nimic de văzut pe el. Astăzi avem zeci de posturi TV şi tot nimic de văzut.

Acum 20 de ani nu ştiam cum e viaţa cu Internet. Astăzi nu ştim cum ar putea fi viaţa fără el.

Acum 20 de ani produceam foarte multe şi le exportam pe toate. Astăzi nu producem nimic şi importăm totul.

Acum 20 de ani cea mai puternică femeie din ţară era Elena C. Astăzi este Elena U.

Acum 20 de ani aveam drumuri şi nu erau maşini care să meargă pe ele. Astăzi avem aceleaşi drumuri şi nu mergem pe ele din cauză că sunt prea multe maşini.

Acum 20 de ani ne temeam că ruşii vor face multe baze militare la noi în ţară. Astăzi ne temem că americanii vor face asta.

Acum 20 de ani presa vroia să scrie liberă, fără impuneri de la partid. Astăzi presa acceptă să-i fie impuse articolele, pe bani.

Acum 20 de ani nu puteam să alegem alt preşedinte. Astăzi nu vrem.

Acum 20 de ani doream să scăpăm de dictatură. Astăzi mulţi spun că doar o dictatură ne mai poate salva.

Acum 20 de ani eram uniţi de sărăcie. Astăzi suntem dezbinaţi de bogăţie.

    10 comentarii

  1. true, true …

      (Citează)

  2. Mici precizari, acum 20 de ani internetul nu exista :P ( in fine, exista… dar nu era atat de raspandit) Legat de bazele militare, trebuia sa spui ca ne dorim baze militare americane…. nu ca ne temem.

      (Citează)

  3. Îți dai seama în câte mailboxuri va ajunge postul ăsta? :)

      (Citează)

  4. Foarte misto punctat!

      (Citează)

  5. Extraordinar. Mi-a placut enorm acest post. Ne regasim in fiecare paragraf…

      (Citează)

  6. Acum 20 de ani copiii vedeau portocale doar de Craciun

    Acum 20 de ani oamenii putrezeau in inchisori pentru ca aveau curajul sa ridice vocea.

    Acum 20 de ani cartile, filmele si muzica erau controlate de partidul unic.

    Acum 20 de ani nu puteai sa vezi Europa doar cu un buletin iar orice ruda in strainatate iti bloca sansele de a face o facultate sau de a iesi, vreodata, afara.

    Si, ca sa scurtez mult lista, acum 20 de ani oamenii mureau ca sa poti tu sa scrii aici, sa mananci la Burger King sau sa iti iei ultimul model de telefon mobil. Mi se pare rusinos sa scoti in fata asa-zisele avantaje ale comunismului ACUM.

      (Citează)

  7. Relaxează-te meștere, nu e nici un nostalgic/neo-comunist aici. Ba chiar dacă e să ne luăm după prințipuri, dimpotrivă. Sunt doar niște constatări cum că după 20 de ani de libertate “boborul” încă habar n-are ce să facă cu ea.

      (Citează)

  8. Post scris cam la mişto. sună bine dar majoritatea punctelor nu sînt adevărate… propagandist să te faci.

    – avem zeci de posturi TV şi orice cetăţean are ce alege. Dacă nu-ţi plac talk-show-urile, ai Discovery. Dacă nu-ţi place Discovery, ai OTV. Dacă nu-ţi place OTV, ai 4 canale de filme (HBo şi încă 3). Dacă nu, ai ştiri, ai canale străine, etc etc etc.

    – acum 20 de ani ne făceam că producem foarte multe. Cei care au trăit atunci ştiu foarte bine cît de execrabil de proastă era calitatea a 90% din produsele româneşti. Şi toată lumea avea o grămadă de chestii străine, importate indirect, “pe sub mînă”. Acum nu mai producem mare lucru, dar multe ţări au ajuns în situaţia asta: cumpără mai totul din China sau îşi mută producţia acolo.

    – funny treaba cu Elenele dar total neadevărat. Elena U nu are nici 0.1% din puterea lui Elena C. Singura putere reală pe care o are Elena U e de a se îmbogăţi, ca mai toţi “mahării” de azi. Elena C avea cu adevărat drept de viaţă şi de moarte, ca să nu mai zic dreptul de a te aresta, de a te da afară din servici, etc, etc, asupra întregii populaţii a ţării.

    – acum 20 de ani drumurile în Bucureşti erau full. În perioada 85-89 cînd am făcut eu liceul în centru, se stătea şi o oră în ambuteiaj la răzoare (drumul taberei) şi pe Ştirbei Vodă (care nu avea sens unic). Erau şi destule drumuri mai goale decît azi, dar pe global nu se circula bine în Bucureşti. Şi RATB-ul (ITB-ul) era de 10 ori mai groaznic decît azi.

    adică, nice try, but no banana.

      (Citează)

  9. Da și nu în legătură cu Elenele. Epoci diferite, păr diferit, năravul persistă. Ia încearcă să ți-o imaginezi pe Udrea ca fiind cea mai puternică femeie într-un stat totalitar. Adu-ți aminte de replica către Tolontan.

      (Citează)

  10. Postul chiar e scris la misto. Evident ca nici unul din puncte nu este matematic adevarat si ca am intins coarda la majoritatea lor. Dar multi se identifica, dupa cum vezi, cu unele dintre ele. Si e amuzant de observat cum roata se intoarce la 180 de grade, ba chiar uneori 360.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus