un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sa tot fii turist in Romania

16 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Avem două autostrăzi scurte, deşi nu le poţi numi aşa cu mâna pe inimă, deoarece nu au garduri de protecţie, indicatoare rutiere de calitate, multe benzi, benzinării, magazine şi parcări şi nu în ultimul rând lungime, pentru că 114 km spre vest şi un pic mai mult de atât spre est nu se cheamă șosea modernă. Pseudo-autostrada Soarelui e blocată de viscol de două zile şi cumva drumarii nu reuşesc să o deszăpezească. Ăia prin Finlanda, Danemarca şi Suedia cum or reuşi?

În fine… dacă nu poţi merge de la Constanța la Bucureşti pe şosea, iei trenul. Că doar pe sine ce ai păţi?

Pasagerii unui accelerat Constanța – Bucureşti, plecaţi marţi după-amiază la drum, au ajuns abia miercuri la orele prânzului în Gara de Nord.

După 17ore, acceleratul de la Constanța a ajuns în sfârşit în Gara de Nord. În tren se aflau oameni obosiţi, flămânzi şi înfriguraţi.

Un fleac, doar 17 ore. Timp în care trenul a stat blocat într-un câmp, iar pasagerii nu au avut căldura şi nici nu a venit nimeni să le dea apă şi mâncare. Noroc că au avut zăpadă. De ce să mai stai în România? De ce să te întorci în România, aşa cum se lăudau la dezbaterile prezidenţiale cei doi candidaţi că vor convinge pe tinerii de succes să o facă? E ţara în care 250 de kilometri se fac în 17 ore cu trenul. Ţara în care poţi muri de sete şi de frig într-un tren. Şi ăştia vor să-i convingă pe oameni să se întoarcă aici sau pe turişti să vină să-şi petreacă vacanţa. Ar fi foarte amuzant dacă n-ar fi tragic.

via ProTV.

    2 comentarii

  1. Ai dreptate, Radule. Si eu am inceput sa urasc din ce in ce mai mult situatia in care ne aflam. Am si incercat sa plec o data (in Norvegia), numai ca a venit criza si am ajuns tot aici. Dar nu ma las, ca in tara nu stiu ce mai poate fi salvat. Noi asa suntem si asa am fost in toata istoria noastra: fiinte duale, care au luat si de la balcanici si de la orientali si de la Occident cate ceva si au facut un melange. La inceput de secol XX in Bucuresti nu aveam strazi, dar aveam noroaie acoperite cu dusumele de stejar. Nu cred ca ne vom schimba vreodata.
    O mica precizare: vezi ca se scrie “fii” nu “fi”

      (Citează)

  2. “Sa tot fii”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus