un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O bicicleta mai ciudata

11 Nov 2009  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

bicicleta electricaMinunata bicicletă din imagine, văzută în Auchan Militari, este asistată electric. În spatele şeii are o ditamai bateria, are şi un motoraş, are servofrână. Poate fi a ta pentru doar 1700 de lei, deşi nu ştiu în ce măsură te ajută asistarea electrică.

Surpriză a fost când m-am uitat pe manual. Bicicleta este produsă de, aşa cum se vede în a doua fotografie, compania chineză Jiangsu Animal By-Products Import & Export Group Corporation, nici mai mult nici mai puţin. Da, “animal by-products“. Pentru cei care nu ştiu, asta înseamnă diverse elemente obţinute de la animale, în afară cărnii utile. Blană, coarne, organe interne, piele şi orice altceva ce se obţine dintr-un abator dar nu este destinat consumului general.

manual bicicleta animal by-products

Şi chiar asta face firma producătoare a bicicletei. La o căutare pe net după “animal by-products”, apare destul de sus în rezultate chiar această corporaţie, descrisă ca fiind “A state-owned provincial foreign trade enterprise that supplies rabbit hair, down, leather, bristles and fur.” De la iepuri la biciclete mi se pare o cale lungă, dar nu şi pentru chinezi. Şi într-adevăr, pe site-ul oficial scrie că pe lângă distribuţia de produse şi resturi animale mai fabrică şi covoare, linguri, jucării de pluș, textile, valize, utilaje şi electronice, linguri, cuţite şi furculiţe, unelte de agricultură şi da, biciclete. Ăsta da grup de firme!

fluffy wabbitMai ştiţi filmul Produsul Verde (Soylent Green), o “capodoperă” a istoriei cinematografice (o prostie totală după mine, dar e alt subiect pentru altă dată)? Unde pe o parte intrau cadavre de oameni şi pe altă ieşea “produsul verde”, singura hrană pe care o utiliza omenirea? (na că avum v-am distrus şi misterul filmului, dacă nu-l văzuserăţi). Cam aşa îmi închipui fabrica din China. Pe o parte intră iepuraşi, drăguţi, albi, pufoşi şi cu urechi mari, iar la capătul celălalt, pe mai multe benzi, ies blănuri, covoare, stofă, iepuri jucărie de pluș, coase, linguri şi furculiţe şi evident biciclete. Asistate electric, nu de orice fel!

Dar în pana mea (sau în blana mea, ca să fie în ton cu subiectul), dacă ai de gând să vinzi şi blană de iepure dar şi biciclete, fă o firmă separată pentru a vinde bicicletele. Nu băga “resturi animale” în denumirea ei. Sau măcar ai grijă să nu între asta în manual.

    3 comentarii

  1. Vai, ce dragut e urecheatul !!! :)) (cam off-topic :”> dar nu m-am putut abtine… prea mi-a placut)

      (Citează)

  2. ACME stiti ce inseamna, nu? Avem si noi companii de genul asta, doar ca sunt mai saracute: http://ipoblog.wordpress.com/2008/04/06/acme/ :)

    In alta ordine de idei, Soylent Green e o prostie? La naiba, mi mi-a placut la maxim filmul, iar Charlton Heston mi s-a parut super-meserias. “Soylent Green… is… people!” :D

      (Citează)

  3. Eh, pe urecheatul ala il taie si-i ia blana, labutele, etc. Cu asta se ocupa aia de fac si biciclete.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus