un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Live blogging din Sinaia

25 Nov 2009  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

Spune-ți părerea

Sunt la Sinaia, în câteva zile de concediu neaşteptat. Cam plictisit de oraş şi atras de vremea bună de la munte, m-am refugiat la Sinaia. Şi chiar e vreme bună, soare şi cer senin şi destul de cald.

Ieri seară pe la ora 20 nu mai era nimeni pe stradă în Sinaia. Nimeni. Genul acela de pustiu în care te aştepţi ca întreg oraşul să fie la o adunare de taină în care decid ce fac cu turiştii ce descoperă secretul ascuns de câteva secole de această comunitate. Pustiu de te aştepţi ca un meteorit să fi căzut din văzduh şi să fi convertit toţi oamenii în zombie, toţi stând ascunşi şi aşteptând să-ţi sară în spate şi să te mănânce sau să te transforme într-unul de-al lor.

Un supermarket de aici are mai multe feluri de Milka decât găseşti în Bucureşti.

Mă enervează restaurantele care nu au tot meniul disponibil. Am fost ieri la Steaks (sunt şi în Bucureşti prin mall-uri, fac fripturi) şi am comandat aripioare picate. “N-avem, dar poate doriţi copane”. “Bine, copane cu cartofi copţi”. “N-avem nici cartofi copţi, doar prăjiţi şi din cei cu ierburi”. Analizezi meniul, îţi alegi ce vrei, apoi vine ospătarul şi îţi distruge tot planul, pentru că nu s-au aprovizionat cu una sau alta. Iar apoi am băgat și coaste de porc cu fasole roșie cu usturoi.

Chicken legs with potatoes, at SteaksPork ribs with Beans, at Steaks

Am rămas uimit de cât de multe stele pot vedea pe cer din Sinaia. A fost şi aerul foarte limpede, e drept, dar e o diferenţă imensă faţă de Bucureşti. Se cunoaşte lipsa poluării luminoase şi lipsa termocentralelor şi a milioanelor de autovehicule.

M-am uitat seara la Frumuseţe pe muchie de cuţit, emisiunea de pe ProTV unde femei urâte sunt operate, machiate şi îmbrăcate pentru a arăta acceptabil. Ieri plângeau toţi. Când prima femeie înfrumuseţată a fost reunită cu familia ei, toţi plângeau. Soţul, cei doi copii, mama, sora, prietenele, toţi boceau. A doua femeie, aceiaşi poveste. Plânsete de zici că ar fi venit cutremurul cel mare sau de parcă ar fi aflat că vor plati ei toate acele operații. Mă întreb cum face respectiva familie la o înmormântare, probabil se lăsă cu inundaţii, cizme de cauciuc si bărci de salvare.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus