un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Culmea sahismului auto

25 Nov 2009  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

5 comentarii

E prezentată de ProTV sub forma unei reclame mascate: posesori de maşini scumpe şi puternice, gen Touareg, îşi montează instalaţii GPL pe maşină, ca să mai scadă din cheltuielile cu benzina. Până la urmă au dreptate, nu agăţi mergând cu 200 la oră, ci la pas sau doar arătând maşina în parcare. Își dă seama cineva că e pe GPL şi nu pe benzină?

De observat că reporterul pronunţa GiPieL de parcă ar fi iniţiale din engleza, nu prescurtarea de la românescul Gaz Petrolier Lichefiat.

    5 comentarii

  1. Curriculum vitae vine din latină, toți pronunță inițialele ca în engleză “si-vi”. Când s-a deschis primul Carrefour majoritatea pronunțau “cherfur” și încă mai sunt oameni care mă corectează zicând că Auchan se pronunță “oșăn”. Așa e când cultura e invadată de englezisme.

      (Citează)

  2. Eu daca eram in locul celor cu SUV şi GPL, puneam problema puţin diferit.
    Le răspuneam reporterilor că deşi scad performanţele motorului, iar staţiile de alimentare sunt mai greu de găsit decât cele pe benzină, motorul este mai puţin poluant şi astfel ajut să oprim încălzirea globală.
    Aşa le dădeam clasă şi celorlalţi cocalari şi la reporteri ;)

      (Citează)

  3. @ un baicoian: raspunsul tau ar fi fost cel mult amuzant. Cine se gandeste la poluare si incalzirea globala nu-si ia masina cu motor de 4-5-6 litri, gen Touareg si Cayenne, care consuma lejer 20-25l la suta in bucuresti.
    si ca sa fiti complet edificati, aruncati un ochi si aici

      (Citează)

  4. Haha, am vazut si eu stirea si altceva m-a frapat. Una din masini are numarul B-XX-GPL. Deci cum ar fi e de la firma care instaleaza gazul nu e un client oarecare. Din pacate pe varianta de pe net a reportajului e la rezolutie proasta si nu se vede clar, asa ca n-am mai pus-o pe blog.

      (Citează)

  5. Pai e reclama pe fata la aia de instaleaza asa ceva in Constanta parca.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus