un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

D-link DIR-655 ruleaza

12 Nov 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

10megaUrmare a discuţiei de aici şi a review-urilor de pe câteva site-uri privind performanţele de transfer Internet-LAN, mi-am luat un router DIR-655 de la eMag. Nu era în stoc decât în Cluj, mi l-au adus azi, l-am instalat şi merge super. Am tras la întâmplare ceva de pe net (Funny People, 6 GB) şi viteza s-a dus la 10,5 MB/s şi acolo a rămas tot downloadul, exceptând primul minut când şi-a făcut caching pe HDD. Average 8,5 MB/s după finalizare. Evident, sunt supermulţumit de el.

Nu pot decât să spun că am fost un idiot atâta vreme stând cu Linksys WRT54GL pe 4 MB/s şi crezând că nu e mare diferenţă la alt router. Uite că un pic de research şi nişte sfaturi bune mi-am redus la mai puţin de jumătate timpul de aşteptare la orice download. Nu neg, routerul era perfect la orice altceva, nu umblam la el cu lunile, mergea brici pe wireless, doar că nu avea viteză mare de transfer din Internet.

Un pic nasoală e instabilitatea în configurare a routerului. N-a vrut şi pace să se conecteze la PPPoE-ul RDS-ului. Nu lua IP deloc. I-am dat un reset, am rulat imediat wizard-ul de conectare ce şi-a revenit şi a mers. După care am schimbat setările LAN-ului intern şi al wireless-ului. Odată trecut însă de acest pas, e jos pălăria totul. Meniurile sunt exhaustive, interfaţa e prietenoasă, are tot felul de funcţii avansate, viteza este, după cum spuneam, foarte mare. Portul USB încă nu l-am testat, nici wireless N nu am ca să-l încerc, poate pe viitor…

    15 comentarii

  1. Imi pare bine ca esti multumit.

      (Citează)

  2. la upload cat ai?

      (Citează)

  3. N-am fost foarte atent. Inainte aveam 1 MB/s si mi se parea ca sunt limitat la atat, foarte rar trecand peste. Acum am vazut un 2,2 MB/s, dar s-ar putea sa fi fost una din acele ocazii rare si nu ceva normal. Cred ca ma limiteaza RDS-ul un pic.

      (Citează)

  4. Si eu de curand am achizitionat un D-Link wireless atat router cat si adaptor, tot de la emag, si sunt foarte multumit de el, iar viteza e pe masura, peste 8 mb constant la dld.

      (Citează)

  5. Coincidenta de coincidenta: am avut un ASUS WL500 care a crapat, am luat dupa un studiu de piata mult prea scurt un Linksys WRT54GL. In urma limitarilor hardware si a performantei scazute la nivel de transfer WAN-LAN, l-am maritat si am comandat un D-Link DIR-655, de care ma bucur acum. La Linksys aveam cam 2MB/s transfer din afara retelei, la D-Link ajung la 7-8MB/s. In plus, D-Link-ul are porturile Gigabit, atat pentru WAN cat si pt LAN. Si are si wireless-N :)

      (Citează)

  6. Radule, spune-mi si mie cum iti mai merge D-Link-ul. Eu imi cumparasem WRT610N, pe care l-am si schimbat cu altul nou intre timp. S-a dovedit a fi o mare pocnitoare. Indiferent daca e prin fir sau fara mi se intrerupe scurt (3-15 secunde) Internetul, iar asta se intampla o data la 5-20 minute. Extrem de enervant, daca am un VPN mi se inchide, clientul de messenger reporneste, etc. O sa il duc si pe asta inapoi si ma gandeam sa le cer banii sau un D-link in schimb.

    Asta al tau cum se comporta? Ma intereseaza in primul rand sa fie stabil, sa nu pice conexiunea WiFi sau Internet. Trebuie sa-i dai restart din cand in cand, ai avut probleme?

      (Citează)

    • N-am avut probleme cu el pana acum. Ma enerveaza ca trebuie reboot de router de cate ori schimbi chiar si cea mai mica setare, ceea ce pe Linksys nu se intampla. Wi-Fi-ul este stabil, conexiunea la net mai pica uneori, dar nu stiu daca e din vina RDS-ului sau a mea. Adica vad ca am connection uptime 21 de ore sau 2 zile si ceva, dar mie nu mi-a picat curentul, deci ori routerul a pierdut conexiunea si a restabilit-o singur, ori a picat momentan de la RDS.

      Si configurarea initiala a fost bizara. Nu vroia sa mearga bine cand o facusem manual, nu se conecta la RDS. Am facut-o prin wizard dupa un reset total si a mers. In rest nimic de raportat, performantele se pastreaza la download si upload.

        (Citează)

  7. Procedurile idioate de configurare nu ma sperie, cat timp va functiona pe urma stabil si fara alte intervenii. Nu de alta, dar se mai conecteaza la el si alte persoane care au alergie la pagini de-alea de setari. :)

    Daca si Linksysu’ meu ar pica doar o data pe zi, ar fi superb. Setari gresite nu cred ca puteam sa ii fac, am citit zeci de forumuri si explicatii. Am avut doua routere WRT610N diferite, am incercat si cu MTU mai mic, i-am dezactivat FTP, securitate si cam orice e in plus, tot n-a vrut sa functioneze stabil… Evident, totul merge perfect daca pun cablul de net direct in PC. Poate am nimerit eu un lot cu probleme, cine stie…

    Sa vad cum ma descurc sa il schimb cu un D-Link 655.

      (Citează)

    • Esti sigur ca nu ai vreun laptop varza sau ceva? Poate e problema de la echipamentul care se conecteaza la router, nu de la acesta.

      Vezi ca eu am luat 655 pt viteza mare de download, avea un thoroughput mare WAN-LAN fata de alte modele. Dar la stabilitate si din astea poate sunt solutii mai bune decat DIR-655.

        (Citează)

  8. Am incercat cu doua laptop-uri (unul Lenovo 802.11g si unul HP 802.11n, amandoua 2.4GHz) si cu un desktop conectat prin fir. O data a venit cineva cu un Apple care s-a conectat pe 5GHz. Conexiunea WiFi nu pica niciodata, doar Internetul care trece prin ea.

    Toate patesc acelasi lucru, din cand in cand se intrerupe scurt Internetul. Se vede asta si la un ping /t, apar vreo 4-10 “Connection timed out” la rand (pe toate calculatoarele, ca am dat ping simultan), apoi revine singur. Foarte rar rezista jumatate de ora fara intrerupere. Am incercat cam toate setarile posibile si imposibile, “hard reset”, am pus iar firmware-ul (doar unul e).

    O sa ma mai uit si peste alte variante, dar 655-ul pare OK.

      (Citează)

    • E posibil sa ai ghinion si sa ai un router defect. Daca zici ca nu ai pierderi de semnal, pentru ca Internetul nu pica daca il conectezi direct la calculator, atunci fie modelul de router nu ti se potriveste, fie exemplarul tau e varza.

        (Citează)

  9. Mda, m-am resemnat, nu pot intelege misterele acestui router. :)

    Mai demult am lucrat cu un WRT54-nu-stiu-cat, cred ca la fel ca fostul tau router, si a functionat ochei. Singura treaba ciudata este ca am avut probleme similare cu doua WRT610N, ca pe primul mi l-au schimbat. O fi doar ghinion. Asta e – schimbam marca.

      (Citează)

  10. Mi-am cumparat si eu un router wireles D-Link DIR-655, si nicicum nu ma pot conecta la el prin wireless, Pe telefonul mobil, vad reteaua cu numele meu, dar cand incerc sa ma conectez, nu merge … Stie careva ce e de facut ?

      (Citează)

    • Pai vezi daca nu ai setat vreo criptare, vezi daca ai configurat IP-urile pe DHCP pentru wireless, cate conexiuni pe wireless ai permis, etc. Ia-o prin fiecare meniu la rand, analizeaza fiecare optiune si vezi ce si cum face.
      Ce-ai spus tu e mult prea vag pentru a-ti oferi cineva o solutie direct la tinta.

        (Citează)

  11. Pai, criptare bineinteles ca am setat, nu asa trebuie ? Ca n-am chef sa se conecteze toata lumea la routerul meu …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus