un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dar cu blogurile ce-au avut?

12 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Mă enerva site-ul iPlay pentru că au scos bara de navigare de sus. Cine spanac ar scoate bara cu care treci la Browse, Music, Adult, Home, etc? O decizie proastă (cum mai accesez secțiunea porno acum?). Mă mai gândesc o dată… chiar nu era logic. Îmi vine o idee: nu cumva recentul update la AdBlock, făcut odată cu trecerea la Firefox 3.5, şi adăugarea unei liste de reclame pentru România, îmi blochează bara de navigaţie? Ba da. Bloca o întreagă secţiune div.

Şi site-ul eMag arăta ciudat, doar jumătate din el se afişa. Mai aveam şi pe altele problema. Am scos acel filtru, rămânând doar cu blocajele pe care le-au adăugat eu manual. Surpriza a fost când m-am uitat în ce cuprindea acea listă românească, printre altele şi câteva bloguri, de exemplu:

buddha.voce.ro#DIV(class=content_wrap a_center)
clauteo.com#UL(id=tagcloud)
contrasens.com#DIV(class=SRR)
littlebro.eu#DIV(class=page)
mariussescu.com#DIV(class=sidebar_left)
andressa.ro##*#sidebar > DIV
alexbrie.net#LI(id=tag_cloud)
alexbrie.net#LI(id=samsarin-php-2)
subiectiv.ro#DIV(id=rightside)
zoso.ro#DIV(class=1338)
zoso.ro#DIV(id^=ak)
zoso.ro##DIV#v3rde *

Întreaga listă e accesibilă aici. Cine şi ce o fi avut (doar) cu aceşti bloggeri? Buddha, Subiectiv, Zoso şi alţii, cu reclamele interzise, dar dacă nu faci bine filtrul rişti să nu se încarce întreg sidebar-ul sau headerul, aşa cum păţeam eu pe iPlay şi eMag. Cu Andressa ce-or fi avut? Cine face listă?

O întrebare şi mai bună: de ce mcdonalds.ro e în lista de “allowed”?

    4 comentarii

  1. Probabil, cei de mai sus au “prieteni” care i-au tot pus in adblock, iar informatiile au fost cumulate…

    Oricum, adblock-ul este o exagerare. Cele mai multe site-uri traiesc din reclame. Cati ar fi dispusi sa plateasca pentru a accesa un serviciu care acum este gratuit. A, ca sunt si reclame nesimitite, gen cele care se intind pe tot ecranul, e adevarat. Dar sa pui toate site-urile in aceasi galeata…

      (Citează)

  2. de ce ti se pare ca are cineva ceva cu ei? o reclama e la fel de deranjanta fie ca e pe cnn, pe hotnews sau pe un blog. bloggerii insisi utilizeaza adblock pentru a scapa de reclamele altora…

      (Citează)

  3. eu mi-am pus adblock dupa ce nu mai reuseam sa citesc ziarul online romanesc

      (Citează)

  4. Si eu pentru reclamele alea mari de pe majoritatea site-urilor. Sau de cate ori observam ca se incarca greu un site doar pentru ca asteapta informatie de la un server de reclame. I-am ars. Data viitoare sa puna reclame mai inteligente, hostate local si ne-deranjante.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus