un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pui 5 arome, la Ginger

24 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Al doilea preparat mâncat la Ginger a fost puiul condimentat cu 5 arome chinezeşti, însoţit de garnitură de orez. Radu îi prezentă reţeta integrală pe site-ul său, în postul Pui Chandoori. Pare destul de simplu de preparat, singura problemă fiind obţinerea tuturor condimentelor necesare. Bănuiesc că se poate face şi cu mai puţine ingrediente, dar n-ar fi acelaşi lucru şi mie nu-mi plac compromisurile de la reţetele matematic exprimate.

Chicken 5 spices with rice

Puiul a fost foarte gustos. Nu cred că am mai mâncat niciodată un pui cu atâtea arome integrate în sosul său. Mi-a plăcut şi orezul fiert servit sub formă de cilindru, o formă de aranjare cu care de obicei nu te oboseşti acasă. Că veni vorba de condimente, am auzit că s-ar găsi în locuri precum Piaţa Amzei, unde este un magazin de produse naturiste ce vinde şi aşa ceva, prin Europa sau Dragonul Roşu şi lângă Kaufland Colentina. Le aveţi fotografiate mai jos, unde la ora 12 avem fenicul, apoi în sens ceasornic piper de Sichuan, scorţişoară, cuişoare şi anason stelat. Scorţişoară mirosea excelent, anasonul stelat mi-a adus aminte de ouzo, piperul Sichuan am învăţat că are un mic efect de amorţire a limbii, iar cuişoare n-am mirosit pentru că îmi aduce aminte de dentişti.

Spices

Chicken 5 spices with rice

  1 comentariu

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus