un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Berbecut cu Herbes de Provence, la Ginger

28 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Mutton with Provence herbesAcesta a fost ultimul fel al serii din restaurantul Ginger. Nu mai mâncasem de mult berbecuţ şi cel mai mult am apreciat faptul că bucata de carne a fost foarte bine aleasă, fără grăsime şi fără pielite. Conform reţetei lui Radu, a fost lăsată la marinat după ungerea cu un amestec de muştar, ierburi de Provence, sare, piper, vin şi ulei. A fost foarte gustoasă, împreună cu garnitură de cartofi daţi şi ei cu ierburi, deşi eu personal am descoperit cu această ocazie că prefer totuşi că mâncarea să aibă un pic de sos, indiferent de tip. Noroc cu vinul roşu, decantat de dl Timofti cu vreo două ore înainte, care a mai uns gâtul.

Anterior: Pui 5 arome și Pește tilapia condimentat.

Update: fără legătură cu gastronomia, ci doar cu astfel de evenimente. Aşa cum vă spuneam, am mai întâlnit acolo un alt blogger zis “generalist”. Nu auzise niciodată de mine, dar nici eu de el, aşa că nu m-am supărat. Totuşi, iată-ne 8 zile mai târziu, eu cu fotografiile puse pe Flickr chiar de a doua zi şi 3 posturi scrise pe subiect, plus încă unul ce se conturează din suprapunerea actului creator peste amintirile explicaţiilor primite în acea seară despre vinuri (adică mă scarpin în cap că o maimuţă şi mă gândesc că data viitoare când am de gând să fiu captivat de domnișoara de lângă mine n-ar strica să vin cu un reportofon care să înregistreze ce zic ceilalţi participanţi). Iar celălalt blogger nu a scris nici măcar un cuvânt despre acea seară. Doar mie mi se pare că e un gest frumos, ba chiar de bun simţ, să scrii imediat sau maxim a doua zi ceva despre ce ai făcut, unde ai fost şi ce ai văzut? Că îmi închipui că oamenii nu ne-au chemat acolo doar ca să ne dea de mâncare pe gratis, aşa din bunătatea inimii lor şi ştiind că mănânc prea mult fast-food. Au vrut şi nişte publicitate, au vrut să folosească şi canalele moderne de comunicare, adică blogurile, să atace și noi piețe. Dacă nimeni n-ar scrie nimic şi doar am pleca sătui de la evenimente, indiferent de tipul lor, ce părere îşi fac organizatorii despre bloguri, bloggeri şi capacitatea lor de a disemina informaţia?

    6 comentarii

  1. e un gest frumos, dar cata vreme invitatia n-a fost conditionata de scrisul pe blog, esti liber sa n-o faci. iar daca nu ti-a placut, poate e chiar mai bine – daca n-ai nimic dragut de spus, mai bine taci?

      (Citează)

  2. De ce n-ai scrie de rau? Sa te abtii de la a scrie ceva rau e echivalent cu a fi conditionat de scrisul pe blog. Plus ca nu vad ce-ar fi putut fi rau.

      (Citează)

  3. pai nu vorbesc de evenimentul asta in mod particular, se poate ca altele sa nu fie la fel de reusite. si nu vad de ce a nu scrie = a fi conditionat. unora nu le plac controversele, altii apreciaza macar efortul… altora le e lene pur si simplu. cata vreme ei te-au invitat fara sa iti spuna nimic, esti liber sa scrii sau sa nu scrii. evident, daca nu scrii sau daca scrii de rau e posibil sa nu fi chemat si a doua oara, dar e alegerea ta…

      (Citează)

  4. Noroc ca ai apucat sa-i tragi o poza inainte sa termini toata portia … aaa … sau aia e toata portia?

      (Citează)

  5. Deci au aparut si bloggerii piscotari…

      (Citează)

  6. Evenimentul nu a fost conditionat in nici un fel, mai ales ca ideea a fost a lui Radu Popovici care, de fapt, a vrut sa prezinte niste arome. Nu din plic si nu din sticla, ci prepararate de el personal.
    Nu era vorba sa facem pe cineva sa se simta bine sau rau, ci pur si simplu o intalnire unde putea sa se faca eventual un schimb de idei.
    Nu poate fi vorba de blogeri piscotari pentru ca piscoturile au fost mini si dupa cum se vede in poza, fara nici un fel de aranjament, fara nici un fel de adaos sau altceva care sa influenteze aroma de baza.

    Vazand pozele, mi-a fost frica sa nu isi inchipuie cineva ca asa arata o portie de carne de berbecut la noi, la Ginger fapt care, intr-un comentariu, a si aparut. Era vorba de a degusta si nu de a manca. De exemplu, la degustari de vinuri se pun cca 40 ml in pahar. Un astfel de pahar fotografiat apare aproape gol.
    A fost o incercare de dialog pe teme gastronomice si depinde numai de participanti daca dialogul va continua sau nu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus