un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin Bucuresti pe fast forward

13 Aug 2009  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Mi-au plăcut mereu genul acesta de clipuri şi am făcut şi eu unul, chiar dacă nu e ceva spectaculos (nu că m-ar deranja că n-am parte de călătorii spectaculoase). Am înfipt camera video pe bord şi am filmat traficul, apoi am unit clipurile şi le-am accelerat la 300% din viteza iniţială. Am tăiat şi momentele de aşteptat la semafoare, pentru că însumau nişte minute. Poate mai fac şi altădată, dacă găsesc o metodă bună de a fixa camera pe bord, momentan îmi cădea la curbe.

    10 comentarii

  1. can`t see!

    ps: si eu ma gandeam chiar iesi sa experimentez asa ceva cu soseaua de centura care e aproape gata si inca arata bine :) [oradea]

      (Citează)

  2. Fără sunet? :)

    Mi se pare că intri prea în fundul unora. E bine totuși să păstrezi distanța. :D

      (Citează)

  3. Vezi că se vede scriptul de afișare al filmului de pe youtube și nu filmul în sine :)

      (Citează)

  4. Da, n-am verificat dupa postare si exact acum am dat paste la cod unde nu trebuia.

    Am scos sunet-ul pt a micsora marimea fisierului final. Oricum se auzea doar muzica din masina si motorul, dar la 300% viteza de redare era totul distorsionat. Am avut multe de invatat acum, inca nu stiu bine la ce bitrate sa fac codarea ca sa se vada bine si fullscreen pe youtube (1024 kbps era targetul acum pt 640×480).

    Nu intram in fundul lor, asa pare din unghiul de filmare si din viteza crescuta de redare.

    Am eliminat 13 minute de stat pe DN1, plus timpul de la semafoare (uneori cate un minut) pt ca YouTube vrea sub 10 minute clipurile.

      (Citează)

  5. Ca să simplifici, procesezi filmul în Super, îl faci flv cu h264 pe compresia video, dai un bitrate decent… oricum să fie tot filmul sub 150 MB și îl urci pe trilulilu.
    Trilulilu accepta upload de flv-uri și nu le mai reprocesează. Rămân așa cum le-ai procesat tu în Super.

    P.S. Fain de încercat este să fixezi camera direct în bară. :D Nu în interiorul mașinii.

      (Citează)

  6. Ce e Super asta? Folosesc Pinnacle Studio, am incercat si Adobe Premiere si Sony Vegas si sunt prea complicate pt ce vreau eu.

      (Citează)

  7. nu stiu daca e din cauza accelerarii filmului dar mi se pare mie sau esti unu din aia care franeaza in ultimu moment?cred ca mor de inima daca merg cu tine in masina. f ciudat traseul …
    ps: nu te-ai lasat pana nu ai facut cielo taxi nu? :)

      (Citează)

  8. Heh, nu, desi a fost super de treaba omul ca a iesit larg dupa bariera. Aveam loc sa opresc cand l-am gasit pe ala oprit pe prima banda, dar omul imi facuse loc sa ma bag lejer. Ma grabeam rau atunci.

    Tot acolo la sinele de tren se vede un BMW oprit pe ele. Soferul il daduse jos pe “copilot” si l-a pus sa se uite cu atentie daca nu cumva loveste cu masca in asfalt, ca e foarte denivelat acolo. Masina joasa si tunata in Bucuresti = baba si mitraliera.

      (Citează)

  9. E cam scary, chiar zici ca te bagi in ei. Ai fi putut pune niste muzica pe fundal.

      (Citează)

  10. Super e un convertor free. O interfață grafică peste convertoarele din linia de comandă. Este… super. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus