un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

WTF cu laptopuri

13 Aug 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Mă uit prin oferta eMag de laptopuri. După ce apare Windows 7 mă gândesc să-l schimb pe al meu (deşi merge perfect, nu ştiu de ce vreau să-l schimb) cu unul de 13,3 inci, dimensiune care mi se pare idealul compromis între greutate şi diagonală ecran. Probabil voi ochi un Acer Timeline dar cu licenţă de Windows.

Aşa… uitându-mă prin ofertă am dat de nişte ciudăţenii. De exemplu acest Lenovo Thinkpad X301 care costă 7199 lei. În schimbul acestei grămezi de bani, oferă… huh, un procesor la 1,4 GHz, 2 GB RAM, hard de 120 GB, placă video intel GMA 4500 şi un ecran de 13,3 inci la 1440×900 pixeli. Cam neimpresionant pentru câţi bani se cer pe el. E drept că în aceşti bani ţi se oferă cadou un port replicator de 570 lei, o geantă de 250 de lei şi un HDD extern de 160 GB care valorează 700 lei, toate Lenovo, dar na… tot mi se pare mult. Iar eu n-am văzut un Lenovo bun până acum.

Alt laptop “interesant” este Asus W90VP-UZ007K la 10.730 de lei. Sub acest nume excelent ales se ascunde ditamai computerul: procesor la 2,8 GHz, 6 GB de RAM, hard-diskuri de 640 GB în total, tuner TV, unitate Blu Ray, boxe 5+1 (dacă cineva poate identifica pe bune 5 canale de sunet ieşind din carcasa totuşi mică a unui notebook, are felicitările mele), o placă ATI HD 4870 Mobility care se ascunde sub un ecran de 18 inci cu rezoluţie full HD. Puterea ursului, nu glumă. De puterea ursului ai nevoie şi ca să-l ridici, căci are 5,2 kilograme! Cam greu de ţinut în poală, greu de transportat, greu de pus pe masă la Starbucks, că întâi trebuie să verifici dacă e întărită cu metal. Măcar ştii că nu ţi-l fură nimeni, pentru că după 50 de metri hoţul va cădea leşinat de oboseală.

Am găsit şi unul care să-mi placă: Sony Vaio VGN-Z41WD/B, cu ecran de 13,1 inci la 1600×900 pixeli, procesor de 2,8 GHz, 6 GB de DDR3, hard 400 GB, placă video duală nVidia 9300 + intel GMA. Probabil numele de cod VGN vine de la “vagin”, pentru că notebook-ul ăsta e ***** rău. Şi e doar 10.500 de lei. Ziua mea e în februarie, dar nu mă deranjează să primesc cadouri de acum!

– Ce laptop ai?
– Un VGN-Z41WG/B, de ce?

    3 comentarii

  1. 10.000 RON pentru’ un leptop … wtf ? :))

      (Citează)

  2. recomand http://www.emag.ro/notebook_laptop/notebook-toshiba-portege-a600-133-core2-duo-su9300-2gb-250gb–pPPA60E-01D00VG3

    Cat despre Vaio, toate cele 3 cu care m-am jucat, doua dintre ele pentru mai mult timp, au prostl obicei de a se incinge foarte mult, ceea ce poate fi foarte enervant in timp, mai ales daca-l tii pe picioare.

      (Citează)

  3. Vaio sunt pentru barbati cu “balls of steel” :P Sau pentru orice femeie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus